ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Γιάννης Αναγνώστου : Αφέλεια ή σκοπιμότητα;

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Γιάννης Αναγνώστου : Αφέλεια ή σκοπιμότητα;


Πριν από μερικές μέρες ένα τοπικό site της πόλης μας ανέβασε μία εκτίμηση για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας και το μέλλον των τοπικών παρατάξεων της Πόλης πού οι επικεφαλής τους έχουν Νεοδημοκρατική καταγωγή (όντας και οι δύο κατά καιρούς πρόεδροι των Τοπικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη μας).Είναι απορίας άξιον, ή μάλλον γνωστό σε τι αποβλέπει το εν λόγω site, γνωρίζοντας τον ιδεολογικό προσανατολισμό του και τον τρόπο με τον οποίον σερβίρει ειδήσεις, τοποθετήσεις, και γενικότερα στο τι επιδιώκει.
 
Δικαίωμα του.

Άλλωστε σε μία Δημοκρατική χώρα, ένα Δημοκρατικό Δήμο, οι απόψεις του καθενός είναι θεμιτές.

Άξιος ο μισθός του.
 
Εκείνο το οποίο βεβαίως είναι πάνω από κάθε αμφιβολία είναι τι επιδιώκει;
 
Όχι βέβαια να εκλεγεί Δήμαρχος από το χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά αντίθετα να συντηρήσει την εσωστρέφεια πού κατατρέχει της κεντροδεξιες παράταξεις της Ηλιούπολης από τη μεταπολίτευση και μετά, με τα γνωστά αποτελέσματα.
 
Σκόπιμα παρερμηνεύεται η αγωνία που διακατέχει όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη μας για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
 
Εάν τα στελέχη κομματικά η αυτοδιοικητικά οποιοδήποτε Δημοκρατικού Κόμματος εκλεγμένου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πολύ δε περισσότερο Κυβερνητικού Κόμματος, που έχουν τοπική αναφορά και δράση στην πόλη μας θεωρούνται (εξωθεσμικοί) παράγοντες σύμφωνα με την άποψή του συντάκτη της σχετικής ανάρτησης, θα μπορούσε να πει κανείς πολλά.
 
Ας αναλογιστούν για αυτό οι αυτοπροτεινόμενοι επικεφαλής των παρατάξεων που έχουν κεντροδεξιά καταγωγή σε τι αποβλέπει.
 
Όχι προφανώς στην ομόνοια στην εξαφάνιση της εσωστρέφειας και στην ανάδειξη του επόμενου Δημάρχου Ηλιούπολης προερχόμενο από τον κεντροδεξιο χώρο.
 
Πρέπει να υπενθυμίσω βέβαια ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος μπόρεσε και ανέδειξε Δήμαρχο μόνο όταν ξεπέρασε τα προαναφερόμενα προβλήματα και όλοι ενωμένοι με έναν υποψήφιο πήγαμε στις εκλογές του 2006.

Αυτό βέβαια δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν δεν συνέβαλαν όλοι θεσμικοί και (εξωθεσμικοί) παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη μας.
 
Σχετικά με την αναφορά (με ειρωνική διάθεση) για τους εξωθεσμικούς παράγοντες που κατέχουν έμμισθες κομματικές θέσεις κύριε συντάκτα, ας ερωτηθούν οι Επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων που αναφέρεστε εάν κατά το παρελθόν βρέθηκαν σε αντίστοιχες θέσεις απολαμβάνοντας τα όποια οφέλη, εξαργυρώνοντας βεβαίως, την καταξίωση που τους προσέφεραν οι αγώνες για το κόμμα που υπηρετούσαν.

Όσον αφορά επίσης το ειρωνικό σχόλιο για τον πρώην Δήμαρχο, προφανώς αναφέρεται στο πρόσωπο μου, που ενώ έχω κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, στις προηγούμενες εκλογές στο (δεύτερο γύρο που δεν υπήρχε εκπροσώπηση από τον πολιτικό χώρο που ανήκω), εκπληρώνοντας το δημοκρατικό μου δικαίωμα συντάχθηκα με τον υποψήφιο Δήμαρχο που ιδεολογικά πρόσκειται σε άλλο πολιτικό χώρο.
 
Έχω μόνο να πω ότι νιώθω υπερήφανος για την επιλογή μου, δικαιωμένος βέβαια και από το αποτέλεσμα.
 
Μεταξύ των δύο υποψηφίων που προέρχονταν από διαφορετικό πολιτικό χώρο από εμένα επέλεξα αυτόν που πίστευα ότι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στο ρόλο του και στα καθήκοντά του ως Δήμαρχος, για το καλό της Πόλης, μακριά από ανούσιες αντιπαραθέσεις, πολιτικές διώξεις και στιγματισμό των πολιτικών του αντιπάλων.
 
‌Και εδώ πλέον καταλήγοντας αναρωτιέμαι η αναπαραγωγή και η δημοσίευση του συγκεκριμένου δημοσιεύματος μέσα από τα μέσα των κοινωνικών δικτύων από συγκεκριμένα κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είναι και στελέχη των δημοτικών παρατάξεων που αναφέρεται η ανάρτηση σε τι μας παραπέμπει;
 
Αφέλεια η σκοπιμότητα;
 
Ο χρόνος θα δείξει. Στην πορεία θα έχουμε να πούμε πάρα πολλά σχετικά με τα τοπικά προβλήματα και τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Γιάννης Αναγνώστου 
Πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Μπράβο στον πρώην δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Γιάννη Αναγνώστου για τις ξεκάθαρες απαντήσεις του σε όσους ενώ ανήκουν σε άλλον ιδεολογικό χώρο ευελπιστούν πως θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στο χώρο της κεντροδεξιάς στην πόλη μας. Και βέβαια το άρθρο του ilioupolinews.gr αποσκοπεί στο να παραμείνει στο τιμόνι του δήμου μας, και μετά τις κάλπες του 2023,  κάποιος κεντροαριστερός "Μεσσίας" . 

Το να μην έχουν λόγο ο μοναδικός κεντροδεξιός δήμαρχος της πόλης μας στις εξελίξεις στα του "οίκου" μας , και να έχουν όσοι δεν χάνουν ευκαιρία να προβάλλουν θέσεις που δεν έχουν ουδεμία σχέση με τις Αρχές και τις Αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης είναι κάτι που και ο τελευταίος νεοδημοκράτης βλέπει στο που αποσκοπεί. 

Για ακόμη μια φορά ο πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιάννης Αναγνώστου δείχνει το θάρρος του , την στιγμή που κάποιοι κρύβονται  πίσω από δημοσιεύματα που αποσκοπούν στο να διχάσουν και όχι να ενώσουν ,την συντριπτική πλειοψηφία των νεοδημοκρατών της πόλης που έχει συνειδητοποιήσει πως ούτε ο Τάσος Ευσταθίου αλλά ούτε και ο Γαβριήλ Αραμπατζής έχουν το "ειδικό βάρος" για να πετύχουν μια κεντροδεξιά ΝΙΚΗ στις κάλπες του 2023. 

Οι κύριοι Ευσταθίου και Αραμπατζής θα έπρεπε ήδη να έχουν καταδικάσει το κατάπτυστο δημοσίευμα , και το κόστος ακόμα μιας λανθασμένης επιλογής τους δυστυχώς θα το πληρώσουμε όλοι οι κεντροδεξιοί , στις κάλπες του 2023. 

Όχι κ. Καραμαγκάλη δεν είναι εξωθεσμικός παράγοντας ο κ. Γιάννης Αναγνώστου ο μοναδικός κεντροδεξιός δήμαρχος της πόλης μας από την μεταπολίτευση έως και σήμερα,  και φυσικά και ο κος Παρασκευάς Γιαννόπουλος έχει λόγο αφού ουδέποτε ΔΗΜΟΣΙΑ αμφισβήτησε θέσεις του κόμματος της ΝΔ , συμμετείχε στην διοίκηση του κ. Γιάννη Αναγνώστου και φανταζόμαστε πως δεν του αξίζει τέτοια απαξίωση,  από όσους πολέμησαν και πολεμούν τις θέσεις και τις απόψεις της ΝΔ στην πόλη μας. 

Βέβαια δεν φταίτε εσείς αλλά οι "λίγοι" Ευσταθίου και Αραμπατζής που δεν βγήκαν να καταδικάσουν το άρθρο σας , και που εάν θεωρούν πως αυτοί είναι οι ΝΔ στην πόλη  και όλοι εμείς οι υπόλοιποι οι "κακοί",  που αμφισβητούμε τις ικανότητές τους , τότε είναι βαθιά νυχτωμένοι . Δεν είναι δυνατόν να απαξιώνετε έτσι η ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης , και να μην αντιδρούν όσοι μάλλον για καιροσκοπικούς λόγους εντάχθηκαν στο κόμμα της ΝΔ. 

Ο κ.  Γιάννης Αναγνώστου έχασε και δεν κέρδισε τίποτα παρά μόνο την ΑΓΑΠΗ του κόσμου,  κατά την διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας, και δυστυχώς επέλεξε να αναδείξει ανθρώπους που θα έπρεπε τουλάχιστον να μην είναι τόσο αχάριστοι,  και να ανέχονται κατά αυτόν τον ΤΡΟΠΟ την προσπάθεια υποτίμησης του ρόλου ενός πρώην κεντροδεξιού δημάρχου. 

Ειλικρινά είναι ντροπή την στιγμή που δεν είχες ΤΙΠΟΤΑ να πεις για τον δήμαρχο όταν κατείχες θέσεις ευθύνης,  να κρύβεσαι πίσω από ένα κατάπτυστο "ρεπορτάζ" ενός κεντροαριστερού τοπικού ΜΜΕ , και να "λιθοβολείς" αυτόν που σε έκανε Αντιδήμαρχο

Λίγη τσίπα δεν βλάπτει. Και η κριτική πρέπει να γίνεται την ώρα που έχεις καρέκλα και όχι όταν την χάνεις! Εμείς ως τοπικό ΜΜΕ έχουμε αδικήσει τον κ. Γιάννη Αναγνώστου, θεωρώντας πως το 2014 θα έπρεπε να μην είχε κατέβει , αλλά ορθώς κατέβηκε ακόμα και χωρίς χρίσμα αφού απέδειξε και σε εμάς πως είναι το πιο δυνατό χαρτί της κεντροδεξιάς στην πόλη. 

Σε μια εποχή που όλοι είχαν ανέβει στο άρμα του αντιμνημονίου , ο Γιάννης απέδειξε πως με ακόμα δύο υποψήφιους από τον χώρο της "κεντροδεξιάς" είχε ακόμα τους περισσότερους ψηφοφόρους με το μέρος του. Το 2019 επέλεξε να μην κατέβει και παρόλο που έμειναν μόνο δύο ΑΠΕΤΥΧΑΝ παταγωδώς! 

Μην τρελαθούμε τώρα πως ο κος Καραμαγκάλης τον έπιασε ο πόνος για την ΔΕΞΙΑ , και κυρίως μην ακούμε ανοησίες όταν κάποιοι πήραν ανάλογες θέσεις με αυτές του κ. Παρασκευά Γιαννόπουλου την ώρα που είχαν θέση Αντιδημάρχου,  αφήνοντας την προσπάθεια για μια καλύτερη πόλη. 

Εμείς ως τοπικό ΜΜΕ έχουμε διαφωνήσει ΔΗΜΟΣΙΑ για την επιλογή του Γιάννη στον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2019 , αλλά ο ίδιος την αιτιολόγησε,  και η Ιστορία τον δικαιώνει. Τι έγιναν ΤΕΛΙΚΑ οι καταγγελίες για την ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΑΕ,  που και εμείς είχαμε αναδείξει; Μήπως ήταν κάτι ανάλογο με την σκευωρία της Novartis και την πατήσαμε και εμείς; 

Μήπως τα χρήματα είναι στις τσέπες εργαζομένων του δήμου μας  που δούλευαν και έπρεπε να πληρωθούν; Μήπως τελικά και εμείς ως τοπικό ΜΜΕ γίναμε άθελά μας έρμαιο των ΜΥΘΩΝ της Αριστεράς , που τουλάχιστον εμείς  με μανία συνεχίζουμε και καταγγέλλουμε; 

Εμείς ΔΗΜΟΣΙΑ και χωρίς μισόλογα έχουμε πει πως ο κ.  Γιάννης Αναγνώστου βγήκε φτωχότερος από τον δήμο οικονομικά,  μετά την λήξη της θητείας του,  ως δήμαρχος Ηλιούπολης. Μπορεί το κεντροαριστερό ΜΜΕ να ισχυριστεί ΔΗΜΟΣΙΑ το ίδιο για τους κεντροαριστερούς δημάρχους που ανέλαβαν τα ηνία της πόλης; 

Δεν μπορεί και βασικά δεν φταίει το τοπικό ΜΜΕ για το δημοσίευμα με τα ισχυρά τάχα "τραπουλόχαρτα" των κ. Αραμπατζή και Ευσταθίου. Οι κάλπες έχουν δείξει πως ο Γιάννης Αναγνώστου ήταν το δυνατό χαρτί , αλλά μάλλον κάποιοι έπαθαν ΣΥΡΙΖΑ και αμφισβητούν ακόμα και τα εκλογικά αποτελέσματα μετά τις δημοσκοπήσεις! 

Φταίνε όσοι θεωρούν πως κρυπτόμενοι , θα ροκανίσουν την προσπάθεια κοινής πορείας , με το ΠΑΡΑΛΟΓΟ επιχείρημα πως αυτοί έχουν θεσμικό ρόλο!

 Δεν δέχονται να ψηφίσουν τα μέλη της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης για το ποιον θέλουν υποψήφιο για δήμαρχο στις κάλπες του 2023 , επειδή γνωρίζουν πως δεν έχουν μεγαλύτερη απήχηση ούτε σε αυτό το κοινό από τον πρώην δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Γιάννη Αναγνώστου  ή ακόμα και από τον κ. Παρασκευά Γιαννόπουλο. 

Αυτά προς το παρόν, και  αναμένουμε να καταδικάσουν το άρθρο οι δύο επικεφαλής των κεντροδεξιών παρατάξεων εκτός και θεωρούν πως θα τους ψηφίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ , οι ΠΑΣΟΚΟΙ ή οι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ στις κάλπες του 2023 , όπου τα διλήμματα θα είναι και πάλι τα ίδια. 

Με βασικότερο πως η πόλη δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ πορεία εάν δεν πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων τις ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ της Αριστεράς. 

UPDATE: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  του κ. Γαβριήλ Αραμπατζή στις κάλπες του 2019 που βρίζει νυχθημερόν τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης κ. Μηταράκη , βγήκε να συστήσει στον κ. Αναγνώστου διαδικτυακά πως έπρεπε να κρατήσει ουδετερότητα στον δεύτερο γύρο των δημοτικών του 2019 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φανταζόμαστε πως την ίδια ουδέτερη θέση επιθυμεί και στην παρούσα κρίσιμη κατάσταση για την χώρα μας. Αλλά δεν κατανοούμε με ποια ιδιότητα ομιλεί ;Μάλλον του δεξιού , που αναζητά πολιτική στέγη δεξιότερα της ΝΔ! Εμείς δεν έχουμε θέμα εάν και διαφωνούμε με τις απόψεις που εκφράζει για το μεταναστευτικό και θεωρούμε πως δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ πιο δεξιό και εθνικιστικό πέρα από την ΝΔ πέρα από φασιστοειδή και "ψεκασμένους". Ήδη δύο άλλωστε 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: