ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Έως και τις 26 Απριλίου επισκεφθείτε τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως για να προσκυνήσετε το λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Έως και τις 26 Απριλίου επισκεφθείτε τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως για να προσκυνήσετε το λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης

Φωτορεπορτάζ Παναγιώτης Πάσχος 

Το λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης που υποδεχθήκαμε χθες στην πόλη μας προσκύνησε σήμερα ο συνεργάτης μας κος Παναγιώτης Πάσχος επισκεπτόμενος τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου πλησίον της κεντρικής πλατείας της πόλης μας. 

Η υποδοχή του λειψάνου έγινε χθες και σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε σε όλα τα μεγάλα εκκλησιαστικά site , ενώ έγινε θέμα όπως ήταν φυσικό και σε πλειάδα τοπικών ΜΜΕ. 




Με συγκίνηση και ευλάβεια η Πρωτεύουσα και συγκεκριμένα ο ιερός καθεδρικός ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής για πρώτη φορά λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης προερχόμενο εκ της ιεράς μητροπόλεως Κίτρους.

Το ιερό θησαύρισμα μετέφερε ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος και το υποδέχθηκαν στην συμβολή των οδών (Λ. Ειρήνης και Α. Παπανδρέου) κλήρος και λαός με επικεφαλής τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο.

Υπό τους ήχους τριών φιλαρμονικών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος, το ιερό λείψανο κατευθύνθηκε στα προπύλαια του ναού, όπου τελέστηκε δέηση παρουσία των Επισκόπων Ρωγών κ. Φιλοθέου και Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου.




Ακολούθως τελέστηκε η ακολουθία του κατανυκτικού εσπερινού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιου και συγχοροστατούντων των δύο θεοφιλεστάτων, καθώς και με την παρουσία του Δημάρχου της πόλης. Αμέσως μετά ακολούθησε η εισήγηση του Σεβασμιωτάτου με θέμα, «Το οικογενειακό περιβάλλον της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης – Διαχρονικό χριστιανικό πρότυπο οικογένειας».




Από τη μεριά του, ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Μητροπολίτη Κίτρους για τη μεταφορά του ιερού λειψάνου στην ενορία, όσο και τους δύο θεοφιλεστάτους, καθώς και τον δήμαρχο για την παρουσία τους και τους προσέφερε από ένα αναμνηστικό δώρο.





Εν συνεχεία, με προτροπή του προϊσταμένου, ο κ. Γεώργιος χειροθέτησε σε αναγνώστες τρεις ιερόπαιδες που διακονούν στο ιερό βήμα, φτανόντας πλέον συνολικά ο ναός τους είκοσι αναγνώστες.





Υπενθυμίζεται, ότι καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού λειψάνου στον ιερό καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου, καθημερινά θα τελούνται πλούσιες λατρευτικές ακολουθίες, ενώ θα πραγματοποιούνται και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ποιμαντικού ενδιαφέροντος.

Επισκεφθείτε και το site του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως κάνοντας κλικ εδώ  για όλες τις λεπτομέρειες και αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας για να επισκεφθείτε τον ναό και να πάρετε την ευλογία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης προσκυνώντας το λείψανο της. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: