ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ευρωεκλογές 2024: Υπόμνημα της ΝΔ στον Αρειο Πάγο για να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Υπόμνημα της ΝΔ στον Αρειο Πάγο για να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες




Κατά της συμμετοχής του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις Ευρωεκλογές 2024 τάσσεται με υπόμνημά του στον Άρειο Πάγο το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.Μέσω του υπομνήματος, η Ν.Δ. ζητά τον αποκλεισμό του εν λόγω κόμματος από την εκλογική διαδικασία, λόγω του νόμου για την «πραγματική ηγεσία» των κομμάτων.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η ηγεσία ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε στις 4 Απριλίου την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών, πλην του προέδρου Βασίλη Στίγκα, για το αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων, αλλά και σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο θεωρεί ηθικό αυτουργό.

Το Υπόμνημα:«Ανταποκρίνεται στην ιστορική παρακαταθήκη της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία της δημοκρατίας απέναντι στους εχθρούς της ως του πολιτικού κόμματος που οικοδόμησε τη Γ’ Ελληνική Δημοκρατία, συνέβαλε αποφασιστικά στη δικαστική δίωξη φαινομένων που έμπρακτα αντιστρατεύονται τη δημοκρατία και διαμόρφωσε το νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης εγκληματικής οργάνωσης που συγκροτεί «κόμμα-κέλυφος» υπονομεύοντας τα θεμέλια της δημοκρατίας».
 
«Παρουσιάζει το εφαρμοστέο νομοθετικό πλαίσιο ως προς την ανακήρυξη συνδυασμών και την εφαρμογή του από τη νομολογία, η οποία επιβεβαιώνει τη συμβατότητά του με το ισχύον Σύνταγμα».
«Αναπτύσσει ενδελεχώς την αλληλουχία των γεγονότων κατά την προεκλογική περίοδο του 2023, κατά το διάστημα μετά από τις βουλευτικές εκλογές και ενόψει των δημοτικών εκλογών της ίδιας χρονιάς, καθώς και μέχρι σήμερα. Αναδεικνύει έτσι τον ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού ηγέτη του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» από την ημέρα της παροχής στήριξης σε αυτό έως και σήμερα».
Συνοδεύεται από υποστηρικτικό υλικό τεκμηρίωσης έκτασης 200 σελίδων.

Διαβάστε αναλυτικά το υπόμνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: