ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Γιώργος Χατζηδάκης: Η δημοτική αρχή απόλυτα υπεύθυνη για τον διχασμό της πόλης

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Γιώργος Χατζηδάκης: Η δημοτική αρχή απόλυτα υπεύθυνη για τον διχασμό της πόλης


Τις τελευταίες ημέρες, οι φορείς και οι δημότες της Ηλιούπολης βρίσκονται διχασμένοι με απόλυτη ευθύνη του κ. Ψυρρόπουλου. Οι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής σε μια σειρά από θέματα που αφορούν στον εμπορικό κόσμο, στη σχολική κοινότητα και στους τοπικούς συλλόγους έχουν οδηγήσει σε ένα κλίμα διαίρεσης και αυτοματισμού που στρέφει την τοπική κοινωνία σε μια πρωτόγνωρη αντιπαράθεση όλων εναντίον όλων.
Οι φορείς και οι σύλλογοι της πόλης έχουν "εργαλειοποιηθεί" με ένα γαϊτανάκι ευθυνών μέσω επιστολών και ανακοινώσεων που τροφοδοτούνται από τις άστοχες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για να καλυφθεί για άλλη μία φορά η παντελής απουσία οποιουδήποτε προγραμματισμού και σχεδίου στην διοίκηση του Δήμου. Καλό θα ήταν η Δημοτική Αρχή να κινηθεί θεσμικά και ενωτικά εξισορροπώντας επιμέρους διαφορές και διαφωνίες πριν να είναι πολύ αργά.
 
Αντί να δίνει οδηγίες στην Ένωση Γονέων για την λειτουργία της, θα ήταν καλύτερο να στηρίξει ουσιαστικά την σχολική κοινότητα και να ασχοληθεί με τα προβλήματα και τις ανάγκες των σχολείων. Ειδάλλως, να μην ζητάει από τους συλλόγους να βάλουν πλάτη και να καλύψουν εκείνοι με δικούς τους πόρους ελλείψεις και αδράνειες της διοίκησης.
 
Αντί να επιτείνει την διάλυση της εμπορικής δραστηριότητας στην πόλη με σπασμωδικές κινήσεις, θα ήταν καλύτερο να εφαρμόσει ουσιαστικά το μνημόνιο συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης που υπογράψαμε το 2022 και να σταθεί αρωγός σε δράσεις και παρεμβάσεις που θα ενισχύουν την τοπική αγορά.
 
Αντί να προτρέπει τους εθνοτοπικούς συλλόγους να μετατραπούν σε κινητά καταστήματα με εκδηλώσεις εμπορικού χαρακτήρα και να στρέφει εναντίον τους την υπόλοιπη κοινωνία, χωρίς αυτοί να φέρουν ευθύνη, θα ήταν καλύτερα να αναλάβει πρωτοβουλίες για την διοργάνωση εκδηλώσεων ανάδειξης των κατά τόπους τοπικών παραδόσεων όπως είχαμε διενεργήσει στο παρελθόν με το φεστιβάλ γευσιγνωσίας που αγκάλιασαν χιλιάδες Ηλιουπολίτες.
 
Η Δημοτική Αρχή δεν έπραξε το αυτονόητο, να καλέσει σε μια ανοιχτή συνάντηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να καταλήξουν από κοινού σε αμοιβαίες και επωφελείς προτάσεις για όλους.
 
Η τοπική κοινωνία και οι σύλλογοι της πόλης πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι. Αν δεν μπορεί να το εγγυηθεί η διοίκηση του Δήμου καλύτερα ας μείνει αμέτοχη. Οι Ηλιουπολίτες γνώριζαν πάντοτε να συνεργάζονται αρμονικά για το καλό της πόλης και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν.

Γιώργος Χατζηδάκης 
Τέως δήμαρχος Ηλιούπολης 




*Φωτογραφία από το πρώτο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας του Δήμου Ηλιούπολης το 2023

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Κανένας διχασμός δεν υπάρχει στην πόλη ο καθένας κοιτάζει τα ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ του , και φυσικά η απερχόμενη διοίκηση στην προσπάθειά της να συγκεράσει συμφέροντα και να μοιράσει μεροκάματα βρέθηκε στην αντιπολίτευση. Εμπορικό σύλλογο η πόλη είχε και πριν το 2019 που αυτοί που παραδίδουν τώρα τα "κλειδιά" στο δήμαρχο ήρθαν να δημιουργήσουν έναν νέο που έως σήμερα έχει αποδειχθεί χειρότερος από τον Σύλλογο των κομμουνιστών που τουλάχιστον δεν κοροϊδεύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πως μπορούν σε συνθήκες καπιταλισμού να επιβιώσουν! 

Εάν δεν γίνουν μεγάλες οι επιχειρήσεις θα κλείσουν δεν θα τις σώσει η συμμετοχή τους στα παζάρια των εθνοτοπικών συλλόγων ή συλλόγων γονέων που προσπαθούν ασκώντας εμπορικές δραστηριότητες να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες για τα σχολεία του δήμου όπου πηγαίνουν τα παιδιά τους. Ο κρατισμός δεν θα σώσει κανέναν τους και για εμάς η διοίκηση του δήμου όποια και εάν είναι αυτή θα πρέπει να ασχολείτε με τα ζητήματα που μπορεί να λύσει και όχι να μπλέκει με μικροσυμφέροντα δημιουργώντας παραταξιακούς στρατούς! 

Για να αλλάξει η πόλη εάν αυτό πραγματικά θέλουμε η διοίκηση δεν πρέπει να έχει στο πλευρό της ούτε τους συλλόγους ούτε κανέναν μοιράζοντας δεξιά και αριστερά μεροκάματα και δίνοντας γραφεία σε όλους όπως έκαναν οι απερχόμενοι δεν θα κερδίσει ΤΙΠΟΤΑ παρά να ξαναφέρει τους προηγούμενους σε θέσεις ευθύνης. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο "διχασμός" της πόλης δεν είναι ιθαγενείς οι δημότες να μην αντιλαμβάνονται πως όλοι θέλουν να διασφαλίσουν τα "κεκτημένα" τους , το πρόβλημα ήταν και παραμένει πως το "καλό" της πόλης δεν έχει να κάνει με τα συνδικαλιστικά συμφέροντα κανενός! 

Άρα για εμάς το κακό δεν είναι που ο κος Ψυρρόπουλος δεν τους τα βρίσκει αλλά δεν έχει ΣΧΕΔΙΟ με ποιους θα πάει και ποιους τελικά θα αφήσει! Οι περισσότεροι είναι τα μέλη των συλλόγων που κάνουν τα bazaar οι λιγότεροι οι λιγοστοί που ακολουθούν έναν ΕΣΗ που δημιουργήθηκε για να φέρει το διαφορετικό από όσα για δεκαετίες εκφράζουν οι κομμουνιστές της πόλης που έχουν ΞΕΚΑΘΑΡΟ λόγο και δεν έχουν την ΑΥΤΑΠΑΤΗ πως ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι έννοιες συμβατές! Η κυβέρνηση 5 χρόνια τώρα προσπαθεί να πείσει τους μικρομεσαίους να ενωθούν και να γίνουν μεγάλοι και το ΜΟΝΟ που δεν κάνει για ψηφοθηρικούς λόγους και αυτή είναι να τους πει ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως δεν μπορεί να τους ΣΩΣΕΙ και να ήθελε οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ως μέλος της Ε.Ε δεν θα την άφηναν! Υπάρχει και η επιλογή να βγει αλλά αυτό θα σήμαινε αυτόματο οικονομικό "θάνατο" για όσους επιβιώνουν με δυσκολίες αναζητώντας επενδυτικά προγράμματα μιας Ε.Ε που παράλληλα κατηγορούν. 

Πριν μπούμε στην Ε.Ε κανείς μικρομεσαίος δεν μπορούσε μέσα σε 4-5 χρόνια να αποκτήσει ακίνητα και αυτοκίνητα,  για δεκαετίες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πατούσαν σε ένα αφορολόγητο των 12.000 ετησίως ενώ έβγαζαν σαφέστατα πολλαπλάσια ποσά για τα οποία δεν φορολογήθηκαν ποτέ. Σήμερα και μετά την χρεοκοπία φτάσαμε στο άλλο άκρο , να κλέβουν το κράτος για να επιβιώσουν! 

Πάντως ας μην ανησυχεί ο τέως δήμαρχος κος Χατζηδάκης θα τα βρουν μεταξύ τους,  και όσοι σήμερα παραδίδουν "κλειδιά" αύριο θα είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο "Πρώτα η Ηλιούπολη"!  Τζάμπα γράφουν δελτία τύπου δημοτικές παρατάξεις για αυτούς.  Εμείς  καλούμε τους αναγνώστες μας να μένουν μακριά από αστείες αντιπαραθέσεις για μεροκάματα , βοηθώντας την οιαδήποτε διοίκηση να κάνει αναπτυξιακά έργα και όχι να συντηρεί ΣΟΒΙΕΤΙΕΣ! 

Αφού ζούμε Ηλιούπολη και ψωνίζουμε Ηλιούπολη ας αφήσουν και κανέναν εθνοτοπικό να φέρει τα προϊόντα του από την επαρχία και εάν βλέπουν παρανομίες ας απευθυνθούν στην Ελληνική Δικαιοσύνη σίγουρα μετά από καμία δεκαετία θα τους λύσει το "πρόβλημα" . Να τους το λύσει ο δήμαρχος και να ήθελε δεν μπορεί όπως τον συμβουλεύει και ο προκάτοχός του πρέπει να τα έχει καλά με όλους! Αυτό το "καλά" με όλους οδήγησε τον κ. Χατζηδάκη στο 23% αλλά μάλλον δεν το κατάλαβε και θα έχουμε επανάληψη το 2027 χάσιμο χρόνου για έναν δήμαρχο να συζητά με κάθε λογής συλλόγους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: