ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Καραγιαννίδου: Με δέκα απορριμματοφόρα αποτελούμενα από συμβασιούχους καθαρίζετε η πόλη!

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Καραγιαννίδου: Με δέκα απορριμματοφόρα αποτελούμενα από συμβασιούχους καθαρίζετε η πόλη!


Μπράβο στην κα Καραγιαννίδου που είπε ευθέως πως μόλις 10 απορριμματοφόρα ενεργούν καθημερινά προσπαθώντας να καθαρίσουν την πόλη μας! 

Δηλαδή και τέσσερις εργαζόμενους να έχει το κάθε απορριμματοφόρο (2 πίσω και 2 μπροστά) με 40 εργαζόμενους περιμένουμε εμείς να δούμε την πόλη καθαρή; 

2400 πράσινοι κάδοι υπάρχουν  και επιχειρούν έξι μέρες την εβδομάδα  μόλις 40 εργαζόμενοι,  άρα οι υπόλοιποι έως τους 300 της καθαριότητας  που βρίσκονται ; 

Καθαρίζουν εσωτερικούς χώρους; Είναι σπίτι τους ;. Καλύπτουν άλλες διοικητικές θέσεις; Παιδιά δεν βγάζουμε άκρη πραγματικά με όλες και όλους εσάς, αύριο θα σας ανεβάσουμε και πάλι εικόνες από τα παρατημένα ογκώδη στην πόλη , μπας και δοθεί η δομή σε ιδιώτη γιατί το να έχουμε 165 οχήματα ως δήμος,  και να ενεργούν καθημερινά  μόλις δέκα απορριματοφόρα είναι σκάνδαλο!   Εντάξει παιδιά η  συνεργασία ιδιώτη και κράτους δεν ωφελεί,  η ΜΟΝΗ λύση είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ . 

Όσο για το κόστος που αναρωτήθηκε η κα Καραγιαννίδου θεωρώντας πως ο ιδιώτης είναι πιο ακριβός για τις τσέπες μας,  ας το αναζητήσει στην google, αφού  σε κράτη όπως οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία  το θέμα έχει λυθεί εδώ και δεκαετίες! 

Τα κράτη αυτά δεν έχουν χρεοκοπήσει τα τελευταία χρόνια επειδή ακολουθούν μεταρρυθμίσεις που έχουν θωρακίσει την οικονομία τους και δεν έχουν ανάγκη μνημόνια , εποπτείες ενώ βρίσκουν εύκολα χρηματοδότηση στις αγορές. 

Δηλαδή με πάνω από 10.000.000 ευρώ τον χρόνο που είναι μισθοδοσίες και συντηρήσεις οχημάτων που σχετίζονται με την καθαριότητα και το Πράσινο, δεν θα βρεθεί ιδιώτης να καθαρίσει την πόλη; Θα μας τρελάνει; 

Τον δήμο Μυκόνου που τον καθαρίζει ιδιώτης τον καθαρίζει με το 1/3 αυτών των χρημάτων που εμείς δίνουμε , και αποτέλεσμα δεν βλέπουμε. 

Έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα πάντα στην Ελλάδα ( τηλεπικοινωνίες, Κτηματολόγιο, κ.ο.κ ) και  οσονούπω και ο τομέας της ενέργεια πλήρως , και θεωρεί κανείς  πως τα σκουπίδια πρέπει να τα μαζεύει το κράτος- δήμος; 

Ας ανοίξουμε και κρατικούς φούρνους τότε,  να παίρνουμε ψωμί με κουπόνι όπως στην πρώην ΕΣΣΔ! 

Ας μην ανησυχεί πάντως η κα Καραγιαννίδου τα στελέχη της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" δεν μπορούν να ιδιωτικοποιήσουν τίποτα,  και δεν θέλουν.  Από την ΣΟΒΙΕΤΙΑ "τρέφονται" και από τα "ανταλλακτικά" συντηρούνται! 

Δυστυχώς για όλες και όλους  ο καπιταλισμός δεν θα πέσει ( για όσους το επιθυμούν εμείς όχι)  με ψηφίσματα σε δημοτικά  συμβούλια,  αλλά στους δρόμους με κινητοποιήσεις . 

"Ο λαός θα σώσει το  λαό"  το σύνθημα του ΚΚΕ , αλλά πολύ "φοβόμαστε" πως όπως και εμείς η πλειοψηφία των πολιτών θα ψηφίσουν ΝΔ και στις προσεχείς κάλπες  που είναι ΥΠΕΡ των ιδιωτικοποιήσεων! 

Κάντε και ονομαστική ψηφοφορία για να μην έχει και κανείς αυταπάτη,  πως υπάρχει έστω και ένας κεντροδεξιός δημοτικός σύμβουλος υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων στο δημοτικό μας συμβούλιο. 

Τελικά 140 εργαζόμενοι ( οι μισοί από αυτοί,  το πιο πιθανό σενάριο) θα χάσουν τις δουλειές τους μέσα στο Σεπτέμβριο , και μετά όλοι θα τους χτυπάτε φιλικά την πλάτη πως τάχα στεναχωρηθήκαν αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι! 

Μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα δημάρχων σαν τον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας κ. Πελετίδη που είχε φτάσει να έχει 1000 συμβασιούχους εργαζόμενους και να έχει κρατήσει ακόμα και σήμερα την πλειοψηφία αυτών,  την στιγμή που κάποιοι μας λένε πως χρεοκόπησαν εξαιτίας 140 συμβασιούχων ! εάν και παίρνουν ως δήμος  διπλάσια ετήσια κρατική χρηματοδότηση από τον δήμο Πατρέων! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: