ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μπασούρης Μαρίνος: Ο Αντιδήμαρχος που πολεμάει για την Διαφάνεια

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Μπασούρης Μαρίνος: Ο Αντιδήμαρχος που πολεμάει για την Διαφάνεια


Νέο παιδί με γνώσεις , φιλότιμος και εργατικός δεν ενθουσιάζει αλλά τα πάει καλά σε έναν τομέα που του ανατέθηκε από τον δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο πολύ δύσκολο. Από την 1/1/2018 ορίσθηκε Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Διαφάνειας. Και δεν ενθουσιάζει γιατί δεν είναι όσο σκληρός χρειάζεται για αυτό το πόστο. Γιατί σε κάθε παράταξη υπάρχουν αυτοί που δεν ακολούθησαν για μια κοινή πορεία αλλά για την δική τους προσωπική ανέλιξη. Θεμιτή εάν δεν βάζουν το "χέρι στο μέλι". Για να διοικήσεις λοιπόν φίλε Μαρίνο χρειάζεται και καμία φωνή και είσαι πολύ ευγενής για αυτή την θέση. Μια και βγήκες πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 2014 δεν γνωρίζεις ακόμη πως αυτοί που πρώτοι θα σε εκθέσουν είναι οι "σύντροφοί" σου. 

Γι' αυτό συνέχισε με περισσότερο πυγμή και κυρίως πάρε μαθήματα από τον νυν δήμαρχο. Έναν δήμαρχο που λόγο του χαρακτήρα του πέτυχε μικρά θαύματα και κυρίως να δουλέψει καλύτερα ο μηχανισμός του δήμου. 

Οι εργαζόμενοι που τον πολεμούν (και πλέον είναι πάρα πολλοί)  είναι και αυτοί που ασφυκτιούν στο νέο καθεστώς. Όσοι λοιπόν θέλουν να κατηγορήσουν κάποιον επειδή τους χαλάει το ραχάτι έχουν έτοιμη την "καραμέλα"  "ο Βαλασόπουλος είναι αυταρχικός". 

Τέτοια "ταμπέλα" δεν σου έχουν κολλήσει και αυτό με ανησυχεί. Όταν όλοι σε συμπαθούν σημαίνει πως έχουν βολευτεί με την διοίκησή σου και επειδή δεν ζούμε σε έναν κόσμο που όλοι είναι καλοί, αυτό σημαίνει πως έχουν βολευτεί και οι "κακοί", αυτοί που τελικά στέλνουν τους δημάρχους και τις διοικήσεις στα σπίτια τους. Γιατί αυτοί εκεί βολεμένοι θα μείνουν και την επόμενη μέρα. 

Να και μερικά βιογραφικά στοιχεία για τον Μαρίνο Μπασούρη.

Ταυτότητα



Γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα.

Εκλέχθηκε το 2014 Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη».

Έχει διατελέσει Γραμματέας της Παράταξης από το 2014 μέχρι το 2017 και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής από το 2014 μέχρι σήμερα.


Βιογραφικό



Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Δημόσια Οικονομική και Πολιτική και ήδη προετοιμάζει τη Διδακτορική του διατριβή.

Ορίστηκε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ως το Δεκέμβρη του 2017 και από την 1/1/2018 μέχρι σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Διαφάνειας.


Το γεγονός πως η προεκλογική αυτή περίοδος δεν έχει αποκαλύψεις ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν παρουσιάζουν έγγραφα με νούμερα που "χάθηκαν" ή πήγαν στις τσέπες κάποιων δείχνει σε όλους πως οι εποχές που ήταν εμφανής η ΣΗΨΗ στην πόλη έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. 

Η πόλη - φάντασμα λοιπόν όπως λέει ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου ταξιδεύει λιγότερο και δεν αδειάζει τα ταμεία για κολλητούς και φίλους. Όχι γιατί μέσα σε αυτή την ομερτά των "εντίμων" στο τέλος θα βγούμε και οι κακοί για όσους τελικά δεν έμαθαν τίποτα από τα λάθη τους. 

Καλή επιτυχία λοιπόν στον Μαρίνο και θέλουμε να μας πουν πως τους φωνάζεις περισσότερο και τους κάνεις την ζωή αβίωτη κάθε φορά που σου ζητάνε κάτι. Γιατί εάν δεν ανακαλύψεις εσύ την διαφθορά θα την ανακαλύψει ο "κακός" δημοσιογράφος και τότε η ζημιά θα έχει γίνει.

Όχι για τους δημότες , αυτοί είναι εθισμένοι στην διαφθορά (όχι όλοι ,οι περισσότεροι) αλλά για τον άνθρωπο και την δημοτική παράταξη που σε επέλεξε για αυτό το πόστο. Γι' αυτό προσοχή και έλεγχος ακόμα και στους αγαπημένους του δημάρχου άλλωστε από αυτούς κινδυνεύει τώρα να εγκαταλείψει την καρέκλα του. 

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: