Κατά τις πληροφορίες του protothema.gr, ο φάκελος του κ. Οικονόμου περιείχε στοιχεία για οπαδούς-ποινικούς του Ολυμπιακού, του ΠΑΟ, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρακλή και του Ατρόμητου και εκτείνεται σε βάθος χρόνου, ενώ πολλά από τα ονόματα του εν λόγω φακέλου είναι ιδιαίτερα γνωστά στους παροικούντες την ποδοσφαιρική Ιερουσαλήμ και έχουν ποινικό παρελθόν. Παράλληλα, στον φάκελο του Γιάννη Βρούτση εμπεριέχονται από δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδα, έως διαδικτυακές συζητήσεις αναρτήσεις που στοιχειοθετούν τον τρόπο δράσης αυτών των ομάδων.
Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση δεν θα μείνει στις παρεμβάσεις που έχει ήδη ανακοινώσει σε αθλητικό και δικαστικό επίπεδο. Διατηρεί, δε, στο τραπέζι την απειλή της παράτασης του «λουκέτου» στα γήπεδα πέραν των δύο μηνών, αν οι αθλητικοί παράγοντες δεν συμμορφωθούν και δεν θα εφαρμόσουν το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο μάλιστα θα αναβαθμιστεί. Τις επόμενες μέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα παρουσιάσει μια σειρά παρεμβάσεων που θα προβλέπουν αυτοματοποιημένες ποινές σε ομάδες για παραβίαση της νομοθεσίας, θα δημιουργεί νέο πλαίσιο για τις λέσχες οπαδών, ενώ θα αλλάζει άρδην το σύστημα εισόδου στα γήπεδα και ελέγχου της ταυτοπροσωπίας των οπαδών, με ισχυρή εμπλοκή των ΠΑΕ.
«Καθένας που θα μπαίνει στο γήπεδο θα περνά από ακτινογραφία», υπογράμμισε χθες ο κ. Βρούτσης μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες
Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι το μήνυμα έχει σταλεί προς όλους τους παράγοντες και έχει καταστεί σαφές. Γι' αυτό και η κυβέρνηση δεν θα επιμείνει μονοθεματικά, αν και αντιλαμβάνεται ότι οι παρεμβάσεις που ανακοίνωσε δεν έχουν βρει την αντίσταση που ορισμένοι θα περίμεναν από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου.
Τούτων δοθέντων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί από σήμερα για τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς σήμερα οι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Για την κυβέρνηση το θέμα είναι σαφές ως προς την Αλβανία ότι δεν νοείται συζήτηση για την ενταξιακή της προοπτική, όσο δεν δίνεται η δυνατότητα στον Φρέντι Μπελέρη έστω να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρας.
Η πιο «δύσκολη» συζήτηση θα είναι πάντως αυτή που θα ξεκινήσει στη Σύνοδο Κορυφής από την Πέμπτη και μετά και αφορά την τροποποίηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ώστε να μην επανέλθει με το νέο έτος το Σύμφωνο Σταθερότητας. Η εν λόγω συζήτηση αναμένεται να είναι εξαιρετικά μακρά, καθώς οι ευρωπαϊκές διαφωνίες είναι ως αυτή την ώρα αγεφύρωτες, ενώ και ο ρόλος της Γερμανίας στη συζήτηση θεωρείται αντιπαραγωγικός. Βεβαίως, η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα που δημιουργεί ισχυρά προσκόμματα στη συζήτηση.
Η Ελλάδα προσέρχεται στη Σύνοδο με τις γνωστές θέσεις για περαιτέρω πόρους για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και των φυσικών καταστροφών. Αναφορικά με την προοπτική εξαίρεσης των αμυντικών δαπανών από το έλλειμμα τότε, φαίνεται ότι η ευρωπαϊκή θέση που διαμορφώνεται μετά και το ECOFIN είναι αυτές να εξαιρούνται για μια χώρα, για την οποία η Κομισιόν ξεκινά διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου