ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Νίκος Καραβαγγέλης: Αυτό είναι το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Νίκος Καραβαγγέλης: Αυτό είναι το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων


Παραμονές των γιορτών, σε κάποιο δρόμο της στολισμένης πόλης. Ανάμεσα στα ηλεκτροκίνητα SUV μιας ...επιτηδευμένης πολυδάπανης περιβαλλοντικής ευαισθησίας, μια ψυχή στοιβαγμένη στα χαρτόκουτα, ίσως να ονειρεύεται λίγες στιγμές ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Βιώνοντας ολοένα και περισσότερο μια άγρια καθημερινότητα, οι γιορτές που έρχονται κάθε χρόνο μοιάζουν με ένα αντίδοτο απέναντι της και μας βοηθούν να βρούμε την απάντηση σε τέτοιες εικόνες που μας τρομάζουν.

Ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι που έχουν και εκείνοι το δικαίωμα να βιώσουν τη χαρά και η ενσυναίσθηση είναι αυτή που θα μας οδηγήσει σε αυτούς.

Ακόμα και αν μερικές φορές αυτό το συναισθηματικό ζύγισμα μας φανεί λειψό και κάπου μέσα μας στεναχωριόμαστε, η ανιδιοτελής αγάπη και η άδολη προσφορά στον διπλανό μας αποτελούν το αντίβαρο που έρχεται να φέρει την συναισθηματική μας ισορροπία με όσα αληθινά αξίζουν.

Οι άνθρωποι γίνονται ουσιαστικά πιο ευτυχισμένοι όχι όταν κερδίζουν χρήματα ή όταν καταναλώνουν, αλλά όταν επιστρέφουν ένα μέρος από την επίπλαστη υλική τους ευτυχία σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Γιατί η υλική ευημερία μοιάζει πολύ μικρή μπροστά στην ευτυχία που νιώθουμε όταν πράττουμε έστω και το ελάχιστο, για να κάνουμε την κοινωνία και τον κόσμο μας πιο ανθρώπινο με την αλληλεγγύη και την αγάπη μας.
 
Αυτό είναι άλλωστε και το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

Νίκος Καραβαγγέλης 
Δημοτικός Σύμβουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: