ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό.......

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Ειδήσεις σε ένα λεπτό.......



  • Πέρισυ τέτοια εποχή είχαμε αποχαιρετήσει τον τελικά απερχόμενο δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Γιώργο Χατζηδάκη με ένα σκληρό αλλά δίκαιο για εμάς κείμενο που αφορούσε την εκχώρηση του δημοτικού θεάτρου Ηλιούπολης "Μίκης Θεοδωράκης" για εκδήλωση που δεν ήταν στο πνεύμα των ημερών. Έως τότε να θυμίσουμε στις Ηλιουπολίτισσες και τους Ηλιουπολίτες που ξεχνούν εύκολα κάποιοι που σήμερα αναμένετε να σας "σώσουν" όχι μόνο παρέμεναν στις καρέκλες τους αλλά διαφήμιζαν στα προσωπικά τους προφίλ στο facebook δράσεις "αλληλεγγύης" από ωφελημένους της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ μας. Σίγουρα οι διοικήσεις δεν πέφτουν από την κριτική των ΜΜΕ αλλά από την ανικανότητά τους να διαχειριστούν τα προβλήματα και κυρίως από την λάθος επιλογή τους να συγχρωτίζονται με όσους αύριο θα τους "πουλήσουν". Αυτά προς το παρόν και εν αναμονή του καινούργιου "παραμυθιού",  όσων ενώ γνωρίζουν κατά βάθος πως χρησιμοποιούν την ίδια λάθος συνταγή αναμένουν διαφορετικό αποτέλεσμα από τους προηγούμενους! 

  • Κοκοτίνης , Μανιάτης, Τσατσούλη, Σόφης και Ασβεστάς κάποιοι επικεφαλής παρατάξεων (ο Ασβεστάς είχε διαδεχτεί για κάποιο διάστημα τον κ. Κοκοτίνη στην παράταξη του αείμνηστου Κώστα Κονδύλη) που δεν θα είναι στο νέο δημοτικό συμβούλιο που προέκυψε από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Δεν ξεχάσαμε τον κ. Απόστολο Στασινόπουλο που παρόλο που σε αυτές τις εκλογές πήρε 500 ψήφους έμεινε εκτός αλλά αυτός είναι τόσο νέος που θεωρούμε πως στο μέλλον θα τον δούμε και πάλι ως δημοτικό σύμβουλο της πόλης μας. Όσοι δεν επιθυμούν να συμβεί αυτό ( εμείς δεν είμαστε μέσα σε αυτούς) ας συμβουλεύσουν την νέα μας διοίκηση να κάνει καλύτερες επιλογές και δεν εννοούμε τους αιρετούς που θα γίνουν Αντιδήμαρχοι (αυτούς εσείς ως πλειοψηφία τους ψηφίσατε) αλλά όσους θα συμβουλεύουν από έμμισθες θέσεις έναν νέο δήμαρχο που μάλλον πρέπει να ακούσει περισσότερο τα συγγενικά του πρόσωπα παρά οιοδήποτε άλλον! Αυτοί άλλωστε ήταν οι ΜΟΝΟΙ που τον στήριξαν πραγματικά και τον έφτασαν έως εδώ αλλά δεν θέλουμε να επεκταθούμε για όσους ανακάλυψαν στο παρά πέντε πως ο κος Στάθης Ψυρρόπουλος κάνει για δήμαρχος και είναι ικανός. Εμείς ως τοπικό ΜΜΕ σίγουρα δεν τον στηρίξαμε. Άλλωστε εμείς δεν στηρίζουμε κανέναν αδιαφορώντας το κόμμα και το χρώμα του και είμαστε οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ που θέλουν ΔΕΞΙΟ δήμαρχο στην πόλη μας και όχι διοικήσεις που θα βασίζονται σε στελέχη που προερχόμενα από αριστερούς πολιτικούς χώρους δεν μπορούν να υπηρετήσουν τον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ που επιφυλάσσει και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η νέα τάξη πραγμάτων. Και επειδή υπάρχουν χιλιάδες "ψεκασμένοι" σε αυτή την πόλη δεν ομιλούμε για Ιλλουμινάτοι και άλλα γραφικά αλλά την αναγκαιότητα σε καπιταλιστικές κοινωνίες οι δήμοι να λειτουργούν ως "επιχειρήσεις" και να μην ξοδεύουν περισσότερα χρήματα δανειζόμενοι από αυτά που έχουν. Ο δήμος μπορεί να μην κινδυνεύει άμεσα από χρεοκοπία αλλά εάν συνεχίσει την λογική των προηγούμενων ετών και εάν αυξήσει και άλλο το προσωπικό του δεν θα έχει να τους πληρώσει. 

  • Μας ζητάτε να σας "πληροφορήσουμε" εάν το όνομα που έχει γραφτεί σε άλλο τοπικό ΜΜΕ θα είναι ο νέος γραμματέας του δήμου μας. Πως είναι δυνατόν να γνωρίζουμε εμείς που δεν ήμασταν ποτέ στο πλευρό της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" και που τους στηρίξαμε μόνο στον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2014 και του 2019 τι έχει ο Βασίλης Βαλασόπουλος στο μυαλό του για την θέση αυτή; 


  • Το γεύμα Αγάπης που διοργάνωσε για τα ΚΑΠΗ της πόλης μας η παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" είναι μια ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ πρωτοβουλία που πρέπει να συνεχιστεί. Κάποιοι από τους συνταξιούχους της πόλης αναγνώστες μας προφανώς και δεν διάβασαν τη σχετική μας ανάρτηση και τους παραπληροφόρησαν ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ώστε να μας διαμαρτυρηθούν! Και επειδή ανήκουν και στον κεντροδεξιό χώρο αναμένουμε από αυτούς να πιέσουν παλιές ή νέες κεντροδεξιές παρατάξεις να δημιουργήσουν ανάλογες δράσεις. 

  • 36 σύλλογοι της πόλης μας παίρνουν κάθε χρόνο μια οικονομική βοήθεια από τον δήμο μας για τις δράσεις τους. Ανάμεσα σε αυτούς ούτε ένας δεξιός. Κάνει εκδήλωση το ΚΚΕ για την Παλαιστίνη και βλέπεις στην αφίσα που την διαφημίζει 8 συλλόγους να την στηρίζουν. Σε αυτό τον τομέα πρέπει να γίνουν πολλά εκτός και εάν κάποιοι εξακολουθούν και πιστεύουν πως εκχωρώντας τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό της πόλης μας στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα υπάρξει κάτι καλό στους τομείς αυτούς.

  • Τελικά ούτε "Λευκές Νύχτες" είδαμε αλλά ούτε και γιορτή σοκολάτας με την απερχόμενη διοίκηση. Λέτε να δούμε με την νέα διοίκηση Ψυρρόπουλου; 

  • Πέρισυ φώναζαν πως χαλάσαμε πολλά για τον στολισμό της πόλης μας φέτος παραπονιούνται πως είναι αστόλιστοι!  

  • Αυτές μάλιστα είναι "Αμαζόνες" και συμβάλλουν θετικά σε κοινωνικές δράσεις της πόλης μας , χωρίς να θέλουν να το διαφημίσουν αφού δεν τους ενδιαφέρει να κερδίσουν κάτι.

  • Τα ερωτήματα που θέτει το ιστολόγιο ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΩΝΗ (δες εδώ) πρέπει κάποια στιγμή να απαντηθούν και επειδή δεν βλέπουμε πολιτική βούληση για να συμβεί αυτό χαιρόμαστε που υπάρχει πλέον και άλλη ΦΩΝΗ που τολμάει και τα ρωτάει! Εμείς δεν γνωρίζουμε καμία άλλη επιχείρηση της πόλης μας να απασχολεί 900 εργαζόμενους και να δημιουργεί ΜΟΝΟ χρέη παρά τον υψηλή κατά εμάς ετήσια κρατική επιχορήγηση που πρέπει να μειωθεί κάτι που δεν θα συμβεί το 2024 αφού μαθαίνουμε πως θα είναι σημαντικά αυξημένη. 100 εκατομμύρια τον χρόνο όπως τις "καλές" εποχές που μας οδήγησαν στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ δεν πρόκειται να πάρουν άρα όσο δεν σκέφτονται πηγές εσόδων και δίνουν τζάμπα δομές του δήμου μας σε ιδιώτες σε λίγο θα αναγκαστούν όχι μόνο να μην μπορούν να αυξήσουν το προσωπικό που απασχολούν αλλά δεν θα έχουν στην κυριολεξία να το πληρώσουν. Και η ΣΟΒΙΕΤΙΑ είναι τόσο κακομαθημένη που δεν βάζει πλάτη χωρίς χρήματα όπως έκαναν χιλιάδες εργαζόμενοι του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ που μέσα στα μνημονιακά χρόνια δούλεψαν μήνες με καθυστερήσεις στην μισθοδοσία τους σε επιχειρήσεις που τελικά ΕΚΛΕΙΣΑΝ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: