ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ευχαριστίες για το δώρο

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Ευχαριστίες για το δώρο



"Ένα αγκωνάρι, αξίας €6.380,00 στήθηκε στην σκιά του καμπαναριού της αγίας Μαρίνης, για να συστήσει μαζί με άλλα, μια μαρίνα για μικρές βαρκούλες».Τα παραπάνω χρήματα, συγκεντρώθηκαν την 20η Δεκεμβρίου 2023, στην πρώτη από τις τρεις εόρτιες εκδηλώσεις χριστουγεννιάτικης επικοινωνίας και διασκέδασης, που οργανώθηκαν ανά Τετάρτη (βλέπε συνημμένη αφισσέτα), για την ενίσχυση της προσπάθειας αγοράς του παρακείμενου στο ναό ακινήτου και την μετατροπή του σε βρεφονηπιακό σταθμό.



Αφορμή για την εκδήλωση η επέτειος των 52ων γενεθλίων του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου μας αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, ο οποίος προσκάλεσε φίλους και εχθρούς, γνωστούς και κάθε ενορίτη καλής θέλησης, να του κάνουν δώρο από €20, 00 και να περάσουνε από το Ρακόμελο, Διστόμου 9, στην αγία Μαρίνα, να τους φιλέψει για την ημέρα. 61 εισιτήρια αγόρασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη η πόλις που θέλω" Γαβριήλ Αραμπατζής, 50 αγόρασε ο βουλευτής του νοτίου τομέα Αθηνών, Νικόλαος Δένδιας, υπουργός Εθνικής Αμύνης, 27 εισιτήρια αγόρασε ο Γιώργος Π. και από λιγότερα δεκάδες ακόμα άνθρωποι.


Ο αρχιμανδρίτης δήλωσε μετά την εκδήλωση: «Με την αμέριστη συμπαράσταση του ποιμενάρχη μας αρχιεπισκόπου κυρίου ημών κ. Ιερωνύμου και του πρωτοσυγκέλλου του αρχιμανδρίτου κ. Βαρνάβα Θεοχάρη, αλλά και την ουσιαστική συμβολή του μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, συνεχίζουμε τον αγώνα με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς του ακινήτου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι λίγο για όλους εκείνους που από το υστέρημά τους, συνδράμουν ακατάπαυστα για αυτό το σκοπό και το ευχαριστώ δεν το εκφράζουμε εμείς, αλλά οι μελλοντικές γενιές, οι οποίες θα έχουν λιγότερο τσιμέντο και περισσότερο φως και αέρα από αυτήν την αγορά».


 

Ο αγώνας για την αγορά, συνεχίζεται και με δύο ακόμα ευκαιρίες χριστουγεννιάτικης επικοινωνίας και συνδρομής, στις οποίες καλούμε όποιον επιθυμεί να βοηθήσει αυτό τον αγώνα.





Στα προηγούμενα της ημέρας, στις 10:00 στο μαγειρείο του Φιλοπτώχου, στην αίθουσα δεξιώσεων του ναού αγίας Μαρίνης 37 Ηλιούπολη, μαθητές της 3ης γυμνασίου της περιοχής συνοδευόμενοι από του καθηγητές των, ενημερώθηκαν για το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο, βοηθήσουν στην παρασκευή και διανομή του συσσιτίου, είδαν την παράδοση τροφίμων από τον σύλλογο Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών Ηλιουπόλεως, έσβησαν τα κεράκια σ' εόρτιο γλύκισμα και πήραν δώρο βιβλίο με τίτλο "Γνωρίζοντας την μητέρα του Θεού" του θεολόγου - συγγραφέα Ανδρέα Καρίβαλη.




Στις 11:30 οι πατέρες Γεώργιος Βάρσος και Σεραφείμ Δημητρίου μετέβησαν στο γραφείο του υπουργού Νικολάου Δένδια, από τους βουλευτές του νοτίου τομέα Αθηνών, ο οποίος και προσέφερε το ποσό που αναφέρθηκε. H προγραμματισμένη μετάβαση στον σύλλογο αγέννητου παιδιού Αγκαλιά, Λεωφόρος Αθηνών 84 Αθήνα, για προσφορά ρουχισμού αναβλήθηκε, εξ εκτάκτων αναγκών που δημιούργησε η κοίμηση του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, πράγμα που ανάγκασε και την αναβολή του δείπνου με οικογένεια οικονομικών μεταναστών.




Εν συνεχεία στις 14:30 οι πατέρες Γεώργιος και Σεραφείμ παρακάθισαν σε γεύμα με 2 Ουκρανούς σπουδαστές ελληνομάθειας που έφτασαν από την εμπόλεμη χώρα και από έναν Μολδαβό και Πολωνό συσπουδαστές τους, γιορτάζοντας μαζί τους τα κοινά γενέθλια του π. Σεραφείμ με του εκ των Ουκρανών Ναζάριου. Τέλος στις 16:00 έγινε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του παιδικού Σταθμού της ενορίας "Η αγία Μαρίνα", Σαρωνικού 12 Ηλιούπολη. Εξαιτίας της απειρίας των νεαρών παιδαγωγών και πιθανόν από λανθασμένη ερμηνεία των καθηκόντων τους, τα περισσότερα παιδιά είχαν ήδη αποχωρήσει κατά την έναρξη της γιορτής και αυτή πραγματοποιήθηκε με τα λιγοστά νήπια που παρέμειναν στην αίθουσα εκδηλώσεων και τους συγγενείς τους οι οποίοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα και έσβησαν τα κεράκια σε ένα ακόμα εόρτιο γλύκισμα.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: