ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αποφασίζει υπερωριακή εργασία για το πρώτο εξάμηνο του έτους 2024 η απερχόμενη διοίκηση!

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Αποφασίζει υπερωριακή εργασία για το πρώτο εξάμηνο του έτους 2024 η απερχόμενη διοίκηση!

 

Κάνοντας κλικ εδώ  μπορείτε να διαβάσετε μια ακόμα απόφαση ΥΠΕΡ της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ και εις βάρος των δημοτών μας αφού για ακόμη μια φορά τα ωράρια των εργαζομένων του δήμου μας προβλέπεται πως δεν θα επαρκούν ώστε να είναι αποδοτικοί στις υποχρεώσεις τους. 

Διαβάζοντας τις ειδικότητες εργαζομένων που δικαιούνται αυτές τις υπερωρίες εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς πως είναι το "δώρο" της απερχόμενης διοίκησης για όσους μας ταλαιπώρησαν επί τέσσερα έτη αλλά εξέθεσαν και την ίδια. 

Όπως είχαμε τονίσει προεκλογικά και στους επικεφαλής των κεντροδεξιών παρατάξεων η στάση που κρατούσαν μέσα στα δημοτικά συμβούλια υπέρ των εργαζομένων του δήμου μας την μόνη πραγματικά παράταξη που θα ωφελούσε ήταν την Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης κάτι που επιβεβαιώθηκε και στις κάλπες. 

Ελπίζουμε ο νέος δήμαρχος Ηλιούπολης κος Στάθης Ψυρρόπουλος ( εάν και δεν είμαστε αισιόδοξοι σε αυτό το κομμάτι) πως θα κάνει έναν εξορθολογισμό αμείβοντας υπερωριακά αυτούς που χρειάζεται να εργάζονται παραπάνω και αποκλείοντας όσους σίγουρα δεν είναι αναγκαίο να συμβαίνει αυτό. 

Εάν κάτσετε και διαβάσετε τις υπερωριακές ώρες που προτείνονται σε κάποιες ειδικότητες εκτός που θα εξοργιστείτε θα αναπολήσετε όλες και όλοι τις μνημονιακές εποχές όπου η Τρόϊκα μετά την χρεοκοπία της χώρας μας που έγινε εξαιτίας τέτοιων επιλογών έδωσε την δυνατότητα στην τότε κυβέρνηση να μειώσει το προσωπικό του σπάταλου κράτους αλλά εκείνη για ψηφοθηρικούς λόγους προτίμησε να μειώσει μισθούς και συντάξεις. 

Μόνο η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε τότε αλλά φαίνεται κάποιοι αφελείς θεωρούν πως η χώρα πέρασε τα δύσκολα και μπορεί και πάλι να χαλάει χρήματα για να δημιουργεί κομματικούς στρατούς διορισμένους στο Ελληνικό Δημόσιο. 

Θα βουλιάξει ο δήμος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ όσο χαλάμε συνεχώς περισσότερα και δεν έχουμε το μυαλό να ψάξουμε λύσεις για να παράξουμε ως δήμος πλούτο! 

Περιμένουμε τα 40 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης για να τα φέρουμε και να τα σπαταλήσουμε σε ανελαστικές όπως λένε οι δημοτικοί μας σύμβουλοι δαπάνες λες και μας υποχρέωσε κανείς να έχουμε 900 δημοτικούς υπαλλήλους που έως το τέλος της θητείας Ψυρρόπουλου θα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους 1000 με μόνο πρόβλημα το γεγονός πως κάποια στιγμή ο δήμος δεν θα έχει λεφτά για να τους πληρώσει! 

Επιχειρήσεις με λίγους και καλά αμειβόμενους υπαλλήλους είναι για εμάς η σωστή συνταγή όλες οι άλλες επιχειρήσεις θα κλείσουν και ο δήμος για όσους ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί σε καπιταλιστικές κοινωνίες είναι μια επιχείρηση! 

Ψάχνοντας επειδή προκληθήκαμε από κάποιους αναγνώστες μας όντως οι υπερωρίες για τον τομέα της καθαριότητας δεν είναι καθόλου ελκυστικές για τους περισσότερους. 

Τα ελάχιστα χρήματα που παίρνεις παραπάνω για να δουλέψεις δύο στα τέσσερα Σαββατοκύριακα δεν αποτελούν κίνητρο για κανέναν ώστε να "μπλέξει"!

Εάν κάποιοι εξακολουθούν και πιστεύουν πως με εργαζόμενους χαμηλά αμειβόμενους θα φέρουν αποτέλεσμα θα αντιληφθούν το προσεχές διάστημα πως η εικόνα της πόλης δεν θα αλλάξει. 

Θεωρούμε απαράδεκτο για την απερχόμενη διοίκηση το γεγονός πως δεσμεύει με τέτοιες αποφάσεις την επόμενη οδηγώντας της σε αποτυχία και θεωρούμε πως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης θα αντιληφθούν πως οι δημότες μας έχουν βαρεθεί να πληρώνουν μια ΣΟΒΙΕΤΙΑ που ελάχιστα τους προσφέρει. 

Θα ήταν "καλό" για μερικούς ή και για όλους ( σε αυτή την πόλη άλλωστε το "καλό" είναι για τον καθένα το προσωπικό του συμφέρον) να εργάζονται μέσα στην πόλη τους ακόμα και οι επιχειρηματίες της πόλης στην ουσία αποζητούν να συντηρούνται από χρήματα της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί. 

Και 100.000.000 ευρώ να ήταν η ετήσια κρατική χρηματοδότηση πάλι με τις ξεπερασμένες νοοτροπίες θα είχαμε προσλάβει στον δήμο μας 2000 εργαζόμενους ώστε τα χρήματα να φτάνουν μόνο για ανελαστικές δαπάνες και για κανένα μεγάλο έργο!

Για τα μεγάλα έργα ζητιανεύουμε χρήματα από την Περιφέρεια , περιμένουμε ευρωπαϊκό χρήμα παρόλο που στην πόλη μας οι υβριστές της Ε.Ε εξακολουθούν και είναι πολλοί και σε κάθε περίπτωση θεωρούμε λογικό πως θα εξακολουθούν οι ξένοι να μας ταίζουν ενώ παράλληλα εμείς μειώνουμε την παραγωγή μας! 

Και αναρωτιόμαστε ΔΗΜΟΣΙΑ θεωρεί κανείς πως με τέτοιες πρακτικές και με τόση εξάρτηση μπορεί να συμβεί κάτι θετικό για την πόλη μας; 

Ακόμα και οι "αλληλέγγυοι" των ΜΚΟ το κράτος - πατερούλη περιμένουν για να χρηματοδοτήσει την "αλληλεγγύη" τους και αναρωτιόμαστε μετά γιατί θα συνεχίσουν να πεθαίνουν αναξιοπαθούντες μέσα στο γκαράζ του δήμου μας. 

Και βέβαια θα μπορούσαν να πεθάνουν και άστεγοι στους δρόμους της πόλης για να μην έχει και κανείς αυταπάτες πως η ΦΤΩΧΕΙΑ δεν είναι απόρροια της κακής λειτουργίας ενός καπιταλισμού που προσαρμόζεται σε λογικές ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ. 

Η χώρα δεν παράγει πλούτο αλλά και εκεί που παράγει οι κομμουνιστές (Κίνα) έχουν πετύχει με την λάθος συνταγή να οδηγούν τους πολίτες τους στην εξαθλίωση. 

Άμα θέλουν την κινεζοποίηση της ελληνικής οικονομίας ας συνεχίσουν να παρασύρουν εργαζόμενους με το παραμύθι της μόνιμης εργασίας που σε μια καπιταλιστική κοινωνία δεν μπορεί να συμβεί γιατί τα κράτη χρεοκοπούν και αυτοί που τα δανείζουν θέλουν μεταρρυθμίσεις αντίθετες στη λογική κρατισμού. 

Οι εποχές οι καλές για όλες και όλους μας πέρασαν ανεπιστρεπτί και με δανεικά δύσκολα θα απολαύσομε όλα όσα στερήσαμε με τις πρακτικές μας αυτές από τις επόμενες γενιές. 

Από τις αρχές του 2000 μιλούσαμε για λιγότερο κράτος φτάσαμε 23 χρόνια μετά χρεοκοπημένοι να υποστούμε τις συνέπειες ενός κράτους που φρόντιζε πάντα τα δικά του παιδιά και παραχώρησε την ΥΓΕΙΑ την ΠΑΙΔΕΙΑ αλλά και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ μας σε όσους κοιτάνε το ρολόι τους πότε θα σχολάσουν! 

Θα ήταν λιγότερο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ να μοιράσει η απερχόμενη διοίκηση 130.000 ευρώ σε όσους θεωρεί πως την στήριξαν παρά να δεσμεύει την επόμενη με μια απόφαση που για εμάς είναι απαράδεκτη! 

Σ.Μ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: