ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Απεργία ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Απεργία ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια



ΦΩΤΟ Eurokinissi

Χωριστές απεργίες – στις 17 Απριλίου ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ και στις 21 Απριλίου η ΑΔΕΔΥ – έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα. Διαμαρτύρονται για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς.
Την ημέρα της απεργίας της 17ης Απριλίου, η ΓΣΕΕ καλεί στις 11 το πρωί σε συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και το ΠΑΜΕ μισή ώρα νωρίτερα στο Σύνταγμα. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.


Στις 5 το απόγευμα, στο Πεδίον του Άρεως, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και μοτοπορεία των διανομέων στο κέντρο της Αθήνας.

Επιπλέον, οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9 π.μ. έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στην Πανεπιστημίου, την ώρα που θα εξετάζεται το αίτημά τους για την αναδρομική καταβολή των δώρων και των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις.

Επίσης, τη συμμετοχή τους στην απεργία της 17ης Απριλίου ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, παρά το γεγονός ότι συνδικαλιστικά καλύπτονται από την ΑΔΕΔΥ.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και θα συμμετέχει και αυτή με τη σειρά της στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου αλλά και την 1η Μαΐου.

Μία μέρα νωρίτερα, την Τρίτη 16 Απριλίου, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης.

Σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της 24ωρης Γενικής Απεργίας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε:

«Το σύνθημα της απεργίας είναι η ακρίβεια στα ύψη, οι μισθοί στα τάρταρα. Η αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, δεν είναι στα όρια της φτώχειας είναι ίδια η φτώχεια. Η Ελλάδα είναι πρώτη στην κατανομή κερδών στο εθνικό εισόδημα και προτελευταία στη συμμετοχή των μισθών στη εθνικό εισόδημα .Είμαστε δεύτερη στην ακρίβεια στην ευρωπαϊκή ένωση και προτελευταίοι στους μισθούς».

Στη συνέντευξη Τύπου, τονίστηκε και το γεγονός ότι από τον Ιούλιο του 2011 ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί μόλις 66 ευρώ καθαρά, την ώρα που η ακρίβεια είναι στα ύψη, ενώ ο μέσος μισθός έχει μειωθεί κατά 421 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο των διεκδικήσεων είναι οι αυξήσεις των μισθών, η λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η πάταξη της αισχροκέρδειας, καθώς και η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Την ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας στις 17 Απριλίου, εκτός από το κεντρικό πανελλαδικό της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια και σε όλες τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: