ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δημοσκόπηση ALCO: Από 29% έως 33% η ΝΔ, από 14%-16% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 12%-14% το ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση ALCO: Από 29% έως 33% η ΝΔ, από 14%-16% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 12%-14% το ΠΑΣΟΚ


Ισχυρό προβάδισμα - παρά τις απώλειες - διατηρεί η ΝΔ έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, προσεγγίζοντας τα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, αφού η εταιρεία εκτιμά σε αυτή τη συγκυρία το ποσοστό της από το 29% ως το 33%. Το ΠΑΣΟΚ, που παραμένει σταθερό στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, είναι στην τρίτη θέση και σε αυτή τη μέτρηση, με άνω όριο το 14%, τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει ως και στο 16%.
Δείτε την παρουσίαση της έρευνας:

Η ΝΔ χάνει 1,4 της μονάδας σε σχέση με την μέτρηση του Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,8 μονάδες ενώ το ΠΑΣΟΚ πρακτικά παραμένει στάσιμο, με απώλεια 0,1 της μονάδας. Πάντως, ημεγάλη πλειοψηφία - το 57% - δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές με παραίτηση Μητσοτάκη και διεθνείς παρατηρητές, όπως ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.


Κέρδη εμφανίζει η Ελληνική Λύση που είναι στην τέταρτη θέση, μπροστά από το ΚΚΕ, αλλά και η Πλεύση Ελευθερίας, που καταγράφηκε στο 3,5% - προφανώς λόγω και της έντονης παρουσίας της στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, το 75% δεν έχει πεισθεί ότι δεν υπάρχει προσπάθειας συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών ακόμα και μετά από τη συζήτηση στη Βουλή, ενώ το 49% - με άνοδο 9 μονάδων σε σχέση με τον Φεβρουάριο - δηλώνει ότι οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.

Δείτε την έρευνα:






Δεν υπάρχουν σχόλια: