ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Σπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιείται ο Διονύσης Βαλτογιάννης – Είναι ο τρίτος βουλευτής μετά την ποινική δίωξη

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Σπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιείται ο Διονύσης Βαλτογιάννης – Είναι ο τρίτος βουλευτής μετά την ποινική δίωξη


Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής των Σπαρτιατών, Διονύσης Βαλτογιάννης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας θα αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και θα δηλώσει την πρόθεση του να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα.
Στην επιστολή του ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής καταφέρεται κατά του Βασίλη Στίγκα, λέγοντας ότι είναι αδύνατον να παραμείνει στην ΚΟ υπό την ηγεσία του κ. Στίγκα ο οποίος μετά τις ανερειστες και ανυπόστατες καταγγελίες κατέστη επί της ουσίας η αφορμή της ποινικής του δίωξης.








Πρόκειται για την τρίτη ανεξαρτητοποίηση μετά την ποινική δίωξη από τον Άρειο Πάγο σε βάρος των 11 βουλευτών του κόμματος - εκτός του προέδρου Βασίλη Στίγκα - για εξαπάτηση των εκλογέων. Έως τώρα έχουν παραιτηθεί συνολικά πέντε βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα, και πλέον οι ανεξάρτητοι βουλευτές στη Βουλή αριθμούν τους 8.


Υπενθυμίζεται ότι βάση του Κανονισμού της Βουλής, χρειάζεται να παραμείνουν 5 βουλευτές εντός της ομάδας. Αν παραιτηθούν περισσότεροι από 5 βουλευτές τότε η κοινοβουλευτική ομάδα διαλύεται.

Στη φωτογραφία εξωφύλλου ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής με τον φυλακισμένο ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης  Ηλία Κασιδιάρη


Δεν υπάρχουν σχόλια: