ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δημοσκόπηση «Ε.Τ.»: Σαρωτική υπεροχή για Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση «Ε.Τ.»: Σαρωτική υπεροχή για Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία



Προβάδισμα 17,7 μονάδων διαθέτουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, ενώ βρισκόμαστε μόλις 64 ημέρες από τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Palmos Analysis» για τον «Ελεύθερο Τύπο».
Την ίδια ώρα σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Ελεύθερου Τύπου μαίνεται ο «πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, με τη Χαριλάου Τρικούπη, όμως, να παρουσιάζει κάμψη στα δημοσκοπικά ποσοστά της. «Ανοικτή» παραμένει και η τέταρτη θέση, καθώς Ελληνική Λύση και ΚΚΕ είναι πολύ κοντά, ενώ πάνω από το όριο του 3% -και την εκλογή ευρωβουλευτή- βρίσκονται η Πλεύση Ελευθερίας, η Νέα Αριστερά, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες.


Ευρήματα


Τόσο τα ποσοτικά όσο και τα ποιοτικά ευρήματα επιβεβαιώνουν την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. στο πολιτικό σκηνικό, ενώ αναδεικνύουν και ποια ζητήματα απασχολούν τους πολίτες, τα οποία και είναι πιθανό να καθορίσουν την ψήφο τους.

Βρισκόμαστε στις αρχές Απριλίου και ενώ έχει προηγηθεί ένα τρίμηνο, στο οποίο η κομματική αντιπαράθεση χτύπησε «κόκκινο», καθώς η κυβέρνηση προώθησε νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, όπως η επιστολική ψήφος για τους έχοντες εκλογικό δικαίωμα σε εσωτερικό και εξωτερικό, ο πολιτικός γάμος των ομοφύλων και η θεσμοθέτηση των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Παράλληλα, σε αυτό το διάστημα υπήρξαν οι διαδηλώσεις των αγροτών, οι καταλήψεις σε σχολές ΑΕΙ, η υπόθεση των emails προς απόδημους ψηφοφόρους, αλλά και η εκτός ορίων εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αποκορύφωμα την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα και τις τοξικές επιθέσεις κατά της συζύγου του πρωθυπουργού.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ωστόσο, «γκρεμίζουν» τα ψευδοαφηγήματα του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, πως η κυβέρνηση έχει υποστεί σημαντική φθορά και ότι «έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα από πέρσι το καλοκαίρι», φτάνοντας στο σημείο να ζητήσει πρόωρες εθνικές κάλπες.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: