ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ανθρώπινη ανάρτηση από τον γραμματέα ΟΝΝΕΔ Ηλιούπολης

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ανθρώπινη ανάρτηση από τον γραμματέα ΟΝΝΕΔ Ηλιούπολης

 


Με "σίγουρο"  σενάριο για εμάς αυτό της οικογενειακής τραγωδίας στο διπλό φονικό που συνέβη πριν μερικά εικοσιτετράωρα στην πόλη μας , την προσοχή μας "κέντρισε" μια ανθρώπινη ανάρτηση του γραμματέα της ΟΝΝΕΔ Ηλιούπολης κ. Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. 

Η απάντηση στο ρητορικό ερώτημα εάν θα μπορούσαμε να είχαμε βοηθήσει σε μια αδιάφορη κοινωνία όπου η έννοια της γειτονιάς έχει αλλοιωθεί σε σχέση με ό,τι συνέβαινε πριν δεκαετίες στη χώρα μας , είναι πως θα μπορούσαμε εάν γινόμασταν "αδιάκριτοι" και δεν είχαμε ένα σωρό δικά μας προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. 

Σίγουρα όταν κάτι βλέπεις στις ειδήσεις,  δεν έχει την ίδια επιρροή σε όλους όσους το παρακολουθούν. Άλλωστε το πως σκέφτεται μια κοινωνία το βλέπεις εν μέρει και σε σχόλια κάτω από μεγάλους ειδησεογραφικούς ιστότοπους ή κάτω από αναρτήσεις αυτών στα social media. 

Έχουμε τόσα "θέματα"  να βάλουμε σήμερα αλλά "σπαταλήσαμε" κάποια λεπτά για να ανεβάσουμε ένα ποστάρισμα επειδή θεωρούμε πως η κοινή λογική για μια τέτοια οικογενειακή τραγωδία θα έπρεπε να οδηγεί σε τέτοια ποσταρίσματα , και όχι στο πόσο αποτελεσματικό είναι ένα κράτος σε θέματα που δεν έχουν λύσει ούτε περισσότερο προηγμένες οικονομικά κοινωνίες από την δικιά μας. 

Υπάρχουμε ( όπως υπάρχουμε ακόμα) επειδή για γενιές ολόκληρες , δεν ήμασταν τόσο αδιάφοροι για το τι συμβαίνει στο διπλανό μας,  και δεν  βρισκόμαστε μακριά από το σημείο να βλέπουμε κάποιον πεσμένο στο δρόμο και να προχωράμε λέγοντας "που να μπλέξω"! 

Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά,  αλλά εμείς δεν έχουμε την ΟΥΤΟΠΙΑ πως σε ένα κράτος που αδιαφορεί για την καθημερινή ταλαιπωρία μας , θα ενδιαφερθεί για το "περιθώριο". Άλλωστε αντιλήψεις περασμένων δεκαετιών αποτρέπουν συγγενικά τους πρόσωπα από το να ζητήσουν βοήθεια από τους ειδικούς , μην τυχόν και μια υποκριτική κοινωνία τους δώσει "στίγμα" με αρνητικό περιεχόμενο! 

Και εν τέλει "όλοι πέφτουμε από τα σύννεφα" βλέποντας δηλώσεις περιοίκων ή μη στα ΜΜΕ αφού αντιλαμβανόμαστε πως ελάχιστοι πλέον μπορούν να διακρίνουν την δυστυχία του διπλανού τους! 

Εάν όλοι προβληματιστούμε στην κατεύθυνση που δείχνει ο Γιώργος στο ποστάρισμά του,  θα τα πάμε καλύτερα ως κοινωνία , και σίγουρα θα οικοδομηθεί ένα καλύτερο κράτος. Γιατί σε τελική ανάλυση εμείς είμαστε αυτοί που αποφασίζουμε  με την ΨΗΦΟ μας ποιοι θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης για να το οδηγήσουν είτε να γίνει πολιτισμένο και δυτικό , είτε να υποκρίνεται και ενίοτε να προσεύχεται  για να ξορκίσει το "κακό" που σίγουρα δεν θα εκλείψει με την αδιαφορία μας ή με ευχολόγια! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: