ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη αμέσως μετά την ορκωμοσία

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη αμέσως μετά την ορκωμοσία



Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει συνέχεια στο μεταρρυθμιστικό έργο του Υπουργείου Εσωτερικών παρείχε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης παραλαμβάνοντας το Υπουργείο από τον απερχόμενο Υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μάλιστα τόνισε ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή ασυνέχεια και ανακοίνωσε ότι ήδη έχει δώσει εντολή για να κατατεθεί άμεσα η απαιτούμενη δήλωση στη Βουλή προκειμένου να συνεχισθεί η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις στο δημόσιο και τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ, χωρίς καθυστερήσεις.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι για τον ίδιο αποτελεί δέσμευση η εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει το «σπουδαίο», όπως το χαρακτήρισε, έργο που έχει συντελεστεί.

«Ερχόμαστε να συνεχίσουμε ένα πολύ πετυχημένο έργο», επισήμανε και ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι ήδη έχει δοθεί εντολή για την καταγραφή και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις χθεσινές φυσικές καταστροφές σε Δήμους των Σερρών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος παραδίδοντας το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις και στο έργο που έχει γίνει στους τελευταίους 18 μήνες, ξεκαθάρισε ότι η σχέση του με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ευχαρίστησε, είναι πανίσχυρη και διαχρονική και χαρακτήρισε ανάξια σχολιασμού δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Θεόδωρος Λιβάνιος έκανε αναφορά στο έργο που έχει γίνει και σημείωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ευθεία αναφορά στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε ουσιαστικότατο και σημαντικό το έργο που έχει παραχθεί το οποίο έχει σχέση, όπως είπε, και με την καθημερινότητα αλλά σε πολλές περιπτώσεις και με το μέλλον του τόπου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης παραλαμβάνοντας το Υπουργείο, στην ομιλία του είπε τα εξής:

«Οφείλω να ευχαριστήσω καταρχήν τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του στην ανάθεση της συγκεκριμένης ευθύνης και για να είμαστε απολύτως συνεννοημένοι όλοι μεταξύ μας εδώ, δεν υπάρχει κανενός είδους μεταβολή. Υπάρχει συνέχεια του κυβερνητικού έργου, θα συνεχίσουμε όλοι να υλοποιούμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ έτσι όπως έχουμε ψηφιστεί γι’ αυτό.

Επομένως, δεν υπάρχει η παραμικρή ασυνέχεια. Και να ενημερώσω ότι έχω ήδη δώσει εντολή να κατατεθεί στη Βουλή η απαιτούμενη δήλωση συνεχίσεως συζητήσεως του νομοσχεδίου ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση.

Επομένως η συζήτηση για το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ θα συνεχιστεί σύμφωνα με τον ήδη υφιστάμενο προγραμματισμό του Κοινοβουλίου. Βεβαίως, εννοείται, ότι όλη η ατζέντα η οποία υπάρχει στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πλήρως υιοθετημένη και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην κατεύθυνση αυτή , στην κατεύθυνση που έχει χαράξει η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον Τάκη.

Τώρα λοιπόν εδώ για να συνεννοηθούμε, καθώς είμαστε συμμαχητές και φίλοι μεταξύ μας, έχουμε σφυρηλατήσει αγωνιστικούς δεσμούς και αυτό δεν πρέπει να το βγάζει κανείς από την κουβέντα.

Με τον Τάκη έχουμε συνεργαστεί στενά και όχι τυπικά σε εκείνες τις εποχές που προσπαθούσαμε να αλλάξουμε μια ολόκληρη αντίληψη και ένα ολόκληρο κλίμα μέσα στην κοινωνία για να έρθει η κυβέρνηση της ΝΔ στην εξουσία.

Με τον Θόδωρο επίσης συνεργαστήκαμε σε θέματα που του αρέσουν πολύ, όπως είναι τα ζώα συντροφιάς, όταν ήμουν εγώ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με τους συναδέλφους μου, με τον Στέλιο και με τον Σταύρο, έχουμε γράψει τη δική μας πολιτική διαδρομή και ιστορία η οποία είναι διαδρομή με κοινούς αγώνες.

Άρα εγώ δεν έχω να πω πάρα πολλά ούτε είναι προγραμματικές δηλώσεις αυτές που κάνουμε τώρα, γιατί οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης έχουν γίνει, έχουν εγκριθεί, μας δεσμεύουν και είναι το πρόγραμμα της ΝΔ το οποίο έχει εγκριθεί από τον Ελληνικό λαό. Οι προγραμματικές δηλώσεις έχουν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο. Αυτά είναι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Θα συνεχίσουμε το σπουδαίο έργο το οποίο ήδη έχει συντελεστεί και πολύ ωραία ανέλυσε ο Τάκης σε αυτά τα εισαγωγικά λόγια. Να ξέρετε, με τον αφοσιωμένο τρόπο που δουλεύουμε πάντοτε, έτσι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Έχω πάρει εξωδίκως τις πληροφορίες μου για όλο το στελεχικό δυναμικό του Υπουργείου και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έρχομαι σε ένα Υπουργείο με υψηλής ποιότητας στελέχη τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων.

Είμαι πολύ χαρούμενος και αδημονώ να προχωρήσουμε στη συνεργασία μας και στην επικαιροποίηση της ατζέντας μας και των προτεραιοτήτων μας όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί και όπως θα τα συνδιαμορφώσουμε από εδώ και πέρα.

Τάκη μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ και να ξέρεις ότι προσβλέπουμε στη στενή σχέση και συνεργασία. Επομένως, να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας εδώ και να προχωρήσουμε σε αυτά που έχουμε να κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: