ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Καφέ κάδοι που ανακυκλώνουν τα οργανικά υπολείμματα στην Καλλιθέα για εδώ φρόντισαν οι Σοβιετίες να μην έχουμε

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Καφέ κάδοι που ανακυκλώνουν τα οργανικά υπολείμματα στην Καλλιθέα για εδώ φρόντισαν οι Σοβιετίες να μην έχουμε

 


Ο Μητσοτακικός δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος πήγε καφέ κάδους στις λαϊκές αγορές της Καλλιθέας ενημερώνοντας τους παραγωγούς για την χρησιμότητά τους. 

Γιατί προφανώς και λιγότερα «Απορρίμματα» σημαίνει μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, & λιγότερα χρήματα για τα τέλη που πληρώνει ο Δήμος και φυσικά οι Δημότες μας στον ΧΥΤΑ.

Και φυσικά οι εδώ "οικολόγοι" κυνηγάνε τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας , την εκκλησία στον Προφήτη Ηλία και ζητάνε εδώ και 20 χρόνια την απομάκρυνση του ΚΥΤ ενώ παράλληλα πανηγυρίζουν που το ρέμα της Πικροδάφνης θα καταντήσει σκουπιδότοπος αφού το ΣτΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει η αναγκαία ανάπλασή του

Το σκεπτικό της απόφασης πως δεν έχει οριοθετηθεί συνολικά το ρέμα! Και πως η μελέτη οριοθέτησης δεν ήταν τεκμηριωμένη!  Άρα αναμονή άλλα 40 χρόνια εκτός και εάν η Πολιτεία αποφασίσει να γράψει στα παλιά της υποδήματα μια απόφαση που προφανώς εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι το Περιβάλλον. Γιατί προφανέστατα και δεν θα γκρεμίσει ουδείς χτίσματα αφού κάηκαν τόσοι άνθρωποι στο Μάτι και πνίγηκαν στην Μάνδρα Αττικής αλλά παρά τις εξαγγελίες ένα κτίσμα δεν έπεσε από τα παράνομα που βρίσκονται εκεί επί δεκαετίες. 

Γιατί φυσικά και το ρέμα που έχει μικρύνει και έχουν χτιστεί εκατοντάδες ακίνητα πέριξ και μέσα σε αυτό θα αφεθεί εκ νέου στην σημερινή του οικτρή κατάσταση. 

Για την απόφαση φυσικά πανηγύρισε δεόντως και η "δική μας" ΚιΠΗ αφού οι "αγώνες" της δεν πήγαν χαμένοι και η "ζούγκλα" θα παραμείνει έως ότου σε 20-30 χρόνια βρεθεί κάποιος να βάλει μπουλντόζες για να γίνει επιτέλους η ανάπλαση του. 

Έτσι τα βατράχια θα κοάζουν ελεύθερα κάτι που εμείς οι Παναθηναϊκοί ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει γιατί έχουμε τον δικό μας πόνο! 

Ο δήμος σύμφωνα με την απόφαση έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας εργασίες τις οποίες προφανώς και δεν θα υλοποιήσει επικαλούμενο έλλειψη προσωπικού και το "παραμύθι" θα συνεχίζεται όπως και η βρώμα του ρέματος που θα καταλήξει σκουπιδότοπος! 

Το μόνο "θετικό" είναι πως δεν θα ξοδευτούν λεφτά για την ανάπλαση και θα παραμείνουμε βέβαια να κυνηγάμε τον κάθε ανεύθυνο που πετάει τα μπάζα του μέσα στο ρέμα. 

Με την λογική αυτή βέβαια η μισή Αθήνα θέλει γκρέμισμα αλλά αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα άμα έχεις οικολογική συνείδηση και θες να δημιουργήσεις "ζούγκλες" μέσα σε πόλεις. 

Από την Περιφέρεια μας ενημέρωσαν πως θα σεβαστούν την απόφαση και βέβαια αφού η κ. Δούρου δεν πέτυχε να προχωρήσει δεν βλέπουμε πως θα έχει καλύτερα αποτελέσματα η θητεία του κ. Πατούλη. 

Έτσι τα σχέδια αξιοποίησης του ρέματος αναστέλλονται και η Πολιτεία αφήνει το ρέμα να το διαχειριστούν οι "σωτήρες" του έως ότου ο κόμπος φτάσει στο χτένι. 

Τι σημαίνει αυτό; Μα πως το ρέμα θα γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος αφού ουδείς είναι σε θέση να το φυλάει επί 24ωρο βάσεως και φυσικά οι καταπατητές που έχουν κατοχυρώσει νόμιμα πλέον ιδιοκτησίες θα κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν τις ιδιοκτησίες τους και να μην ενοχλούνται από το ρέμα που μπάζωσαν για να χτίσουν! 

ΝΤΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: