ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η «Σκυτάλη της Φύσης» από το Οcean Race στους Ηγέτες του 9ου “Our Ocean Conference”.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Η «Σκυτάλη της Φύσης» από το Οcean Race στους Ηγέτες του 9ου “Our Ocean Conference”.



Φωτορεπορτάζ & Βίντεο Στέφανος Ξαρχουλάκος 

Το “Legend”, αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος “Ericsson1” του Οcean Race κατέπλευσε στη Μαρίνα Φλοίσβου, με αφορμή το 9ο “Our Ocean Conference” και το 7ο “Youth Leadership Summit”, τα οποία χρηματοδοτεί και συνδιοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα πραγματοποιηθούν στις 16 – 17 Απριλίου και στις 15 Απριλίου, αντιστοίχως, στην Αθήνα.
Δείτε και το σχετικό short κάνοντας κλικ εδώ 





Το πλήρωμα του σκάφους ξεκίνησε από τη Γένοβα της Ιταλίας για να παραδώσει τη «Σκυτάλη της Φύσης» – “Relay4Nature”στους ηγέτες της Παγκόσμιας Διάσκεψης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Μία σκυτάλη, με μηνύματα για την εντατικοποίηση των πρωτοβουλιών που αφορούν στην προστασία των θαλασσών, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν στη ρύθμιση του κλίματος. Πέραν του OOC η σκυτάλη “Relay4Nature” παραδίδεται και στο πλαίσιο άλλων Συνεδρίων, Διασκέψεων, κ.λπ., διεθνούς εμβέλειας, όπου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για το περιβάλλον.




Σε μια συμβολική σκυταλοδρομία που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 15 Απριλίου στις 2 μ.μ., (από τη Μαρίνα Φλοίσβου προς το ΚΠΙΣΝ) η «Σκυτάλη της Φύσης» θα παραδοθεί από τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς, κ. Peter Thomson, στην Συντονίστρια του “Our Ocean Conference 2024”, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, παρουσία διακεκριμένων συμμετεχόντων στη Διάσκεψη.

Στις 17 Απριλίου, μετά την τελετή λήξης του 9ου “Our Ocean Conference”, η «Σκυτάλη της Φύσης», θα συνεχίσει το ταξίδι της, με σκοπό να περάσει το μήνυμα της Ελλάδας στους διοργανωτές της Συνδιάσκεψης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Ωκεανό, “United Nations Ocean Conference” (UNOC2025), η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια της Γαλλίας, τον Ιούνιο του 2025.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του σκάφους στη χώρα μας (έως τις 17 Απριλίου), το πλήρωμα θα παρουσιάζει το σκάφος, την ιστορία του και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του “The Ocean Race” σε μικρούς και μεγάλους φίλους της θάλασσας, που θα το επισκεφτούν στην Μαρίνα Φλοίσβου.

Το ελληνικό ταξίδι της «Σκυτάλης της Φύσης» υποστηρίζουν η FLISVOS MARINA, η EDIT AUTOMATION και η SKIPPER ONDECK.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.


Πληροφορίες για τη σκυταλοδρομία:

Πότε: Δευτέρα, 15 Απριλίου στις 2 μ.μ.

Που: Μεταξύ Προβλήτας Α και Προβλήτας Β της Μαρίνας Φλοίσβου

Δεν υπάρχουν σχόλια: