ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στους 41 οι νεκροί στην χώρα μας - Κατέληξε τα ξημερώματα 60χρονος στην Ξάνθη

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Στους 41 οι νεκροί στην χώρα μας - Κατέληξε τα ξημερώματα 60χρονος στην Ξάνθη


Το τέταρτο θύμα του κοροναϊού από την Ξάνθη έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα. Έτσι ο απολογισμός των νεκρών στη χώρα ανεβαίνει στους 41. Πρόκειται για άνδρα κοντά στην ηλικία των 60 ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης και δεν φέρεται να είχε άλλα υποκείμενα νοσήματα, μέχρι στιγμής.




Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των τεσσάρων θυμάτων είναι ο μεγαλύτερος σε επαρχία, μετά την Καστοριά και, όπως και τα 12 επίσημα κρούσματα τη περιοχής, παρουσιάζουν μεγάλη γεωγραφική και πληθυσμιακή διασπορά και δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή ελήφθησαν επιπλέον 165 δείγματα από φοιτητές και πολίτες που επαναπατρίστηκαν και βρίσκονται σε καραντίνα σε δύο μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σήμερα.

Νωρίτερα σήμερα, ένας 55χρονος άνδρας κατέληξε από κοροναϊό στην Καστοριά. Είναι το έκτο θύμα της επιδημίας από την περιοχή της Καστοριάς. Ο άντρας νοσηλευόταν για ημέρες σε νοσοκομείο της Καστοριάς και η κατάστασή του εξ' αρχής είχε κριθεί σοβαρή.

Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Τελικά μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος επί μια εβδομάδα. Δυστυχώς κατέληξε σήμερα.

Συνολικά, στο νομό Καστοριάς στα 53 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Από αυτά στο νοσοκομείο της Καστοριάς νοσηλεύονται 7 ασθενείς, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουν διακομισθεί 43 συνολικά ασθενείς, εκ των οποίων οι 4 είναι διασωληνωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: