ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αργά αλλά σταθερά οδηγούμαστε σε οικονομική καταστροφή

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Αργά αλλά σταθερά οδηγούμαστε σε οικονομική καταστροφή


Τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται οι πολλοί πως ο εγκλεισμός θα τους σώσει από την πανδημία αλλά όχι από την φτώχεια που έρχεται.



Γιατί οι επιχειρηματίες που θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους θα οδηγήσουν σε ραγδαία αύξηση της ανεργίας. Θα φτάσει 40% προβλέπουν οι ειδικοί και η κρίση θα είναι ανάλογη με όσα ζήσαμε όταν μπήκαμε στα μνημόνια πριν 10 χρόνια.

Εάν μάλιστα η απαγόρευση κυκλοφορίας διαρκέσει για πάνω από τέσσερις μήνες τότε οδηγούμαστε σε ύφεση που θα ξεπεράσει κατά πολύ το 5% που προβλέπει η κυβέρνηση και θα σκαρφαλώσει πάνω από 15%! 

Βρούτσης και Σταϊκούρας προσπαθούν με μισόλογα να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη αλλά άλλο να το ζεις και άλλο να στο λένε ως πιθανότητα να συμβεί και κακό σενάριο.

Ελπίζω να μην πληγεί τόσο η παγκόσμια οικονομία ώστε να οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία η χώρα μας αφού οι μηχανισμοί διάσωσης της Ε.Ε είναι ανίκανοι να λειτουργήσουν όταν όλα τα κράτη μέλη της θα έχουν σοβαρά προβλήματα στις οικονομίες τους.

Εάν η Ευρωζώνη δεν διαλυθεί και στην παρούσα συγκυρία πολύ δύσκολα θα έχουμε στο μέλλον τέτοιας έκτασης κρίση ώστε να τεθεί σε δοκιμασία το  Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Πάντως οι διαλυτικές τάσεις αυξάνονται και ο Θεός να βάλει το χέρι του αφού κανένα κράτος σαν την Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο.

Τις κρίσεις τις πληρώνουν κυρίως τα μικρά κράτη και οι πιο φτωχοί , ας το γνωρίζουν αυτό όσοι παρακαλάνε να καταρρεύσουν τα πάντα.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: