ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κορονοϊός ΠΟΥ: Δεν λειτουργεί η καραντίνα, πρέπει να εντοπίζονται τα κρούσματα [vid & pics]

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός ΠΟΥ: Δεν λειτουργεί η καραντίνα, πρέπει να εντοπίζονται τα κρούσματα [vid & pics]

O επικεφαλής της διαχείρισης της κρίσης με τον Covid -19, σε συνέντευξη Τύπου

 Η πανδημία δεν μπορεί να ηττηθεί απλά κλειδώνοντας τους ανθρώπους στα σπίτια τους, δηλώνει ο αρμόδιος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 Μιλώντας στο BBC, o Μάικ Ράιαν, τόνισε πως το σκληρό μέτρο της καραντίνας δεν είναι το πιο αποτελεσματικό, αλλά ότι πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες υπηρεσίες στη δημόσια υγεία, ώστε τα κρούσματα να εντοπίζονται, να απομονώνονται και να ιχνηλατούνται οι επαφές τους, ώστε να "σπάσει" η αλυσίδα της μετάδοσης. "Αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρώσουμε σε αυτούς που είναι άρρωστοι, αυτούς που έχουν τον ιό. Να τους απομονώσουμε, να βρούμε με ποιους ανθρώπους ήρθαν σε επαφή και να τους βάλουμε σε καραντίνα" δήλωσε στην εκπομπή του Andrew Marr, στο BBC.

"Ο κίνδυνος αυτή τη στιγμή με τις καραντίνες, είναι ότι αν δεν θέσουμε σε προτεραιότητα ισχυρά μέτρα για την τόνωση της δημόσιας υγείας, όταν αρθούν τα μέτρα περιορισμού, θα επανέλθει ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας" σημείωσε, προειδοποιώντας για ένα νέο κύμα πανδημίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών έχει εφαρμόσει καραντίνες, επιρρίπτοντας στους πολίτες την ευθύνη της μη μετάδοσης, ωστόσο το εξοντωτικό ψυχολογικά μέτρο, φαίνεται ότι δεν είναι το πλέον αποτελεσματικό καθώς τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται με σταθερούς ρυθμούς σε όλες τις χώρες, πλην της Κίνας, όπου ο συναγερμός έχει αρθεί προς το παρόν.

Ο Μάικ Ράιαν σε ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: