ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ξέχασαν τους μακροχρόνια ανέργους από τα μέτρα στήριξης

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ξέχασαν τους μακροχρόνια ανέργους από τα μέτρα στήριξης


Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση ξεχνάει τους ανέργους από τις οικονομικές ενισχύσεις που δίνει. Και μιλάμε για μακροχρόνια άνεργους που δεν δικαιούνται το επίδομα που παίρνουν μόνο ελάχιστοι από το σύνολο των ανέργων στη χώρα μας που αυξήθηκε το τελευταίο 7μηνο επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.



Και μιλάμε για πριν την πανδημία γιατί μετά από αυτή θα έχουν ραγδαία αύξηση παντού και όχι μόνο στη χώρα μας. Η αγοραστική δύναμη των Ελληνίδων και των Ελλήνων θα μειωθεί και άλλο, πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν οριστικά και χιλιάδες νέοι άνεργοι θα γραφούν στους καταλόγους του ΟΑΕΔ ο οποίος θα πρέπει κάποτε να ενδιαφερθεί πραγματικά για αυτούς αλλιώς δεν έχει νόημα ύπαρξης.

Με δεδομένο πως έως και τα τέλη Μαΐου η πανδημία θα θερίζει , καλό θα ήταν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να κάτσει να σκεφθεί πως θα περιορίσει τα έξοδα του κράτους γιατί προφανώς και τα έσοδα που αναμένει από την φορολογία των πολιτών αυτή την φορά δεν θα είναι επαρκή για να εξασφαλίσει μισθούς και συντάξεις ενός δημόσιου τομέα που κοντεύει να ξεπεράσει τα 700.000 άτομα.

Σε μια χώρα 10.000.000 και με δεδομένο πως η χώρα μας οφείλει πάνω από 300 δισ. ευρώ στους δανειστές της η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέα χρεοκοπία. Άτακτη αυτή την φορά αφού ουδείς Ευρωπαίος θα σκεφτεί να μας ξαναδανείσει

Σ.Μ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: