ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κάποιοι αντί να προφυλαχθούν από τον κορονοϊό προσπαθούν να μην ακούμε καμπάνα να χτυπάει και λειτουργία να ακούγεται

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Κάποιοι αντί να προφυλαχθούν από τον κορονοϊό προσπαθούν να μην ακούμε καμπάνα να χτυπάει και λειτουργία να ακούγεται


Προφανώς και όλοι καταλαβαίνουν πως ο ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου προσπαθεί να φέρει σε δύσκολη θέση όσους δεν θέλουν έτσι και αλλιώς καμία Εκκλησία να υπάρχει ,και  πετυχαίνει να τους εκθέτει. Παράλληλα βέβαια εκθέτει και τον εαυτό του στον κίνδυνο να στοχοποιηθεί περαιτέρω από τους "γνωστούς - αγνώστους" αλλά δείχνει να μην τον απασχολεί αυτό.



Σήμερα έγινε αρνητικό θέμα η πόλη μας  στα ΜΜΕ καθώς απέδωσε η προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν μέγα θέμα από την παρουσία 8 ανθρώπων σε ένα ναό που έτσι και αλλιώς δεν λειτούργησε γιατί προφανώς και εάν λειτουργούσε θα είχε δεκάδες πιστούς. 

Γιατί όπως κάποιοι πάνε στα χωριά τους για να σωθούν και κάποιοι άλλοι θα πήγαιναν στις Εκκλησίες για να αναζητήσουν εκεί την δική τους ΣΩΤΗΡΙΑ. 

Προφανώς και αυτή μπορεί να είναι και η φυγή από αυτόν τον μάταιο κόσμο , όμως έχουν δίκιο όσοι μιλάνε για "βόμβες" αρκεί να μπορούν να μας αποδείξουν πως οι δεκάδες που θα γεμίσουν τις τράπεζες για την σύνταξή τους σε λίγες μέρες είναι ανάλογες "βόμβες" για την δημόσια υγεία!

Είπαμε είμαστε άθεη  δυστυχώς πόλη αλλά όχι και τόσο . Από τους  150.000 κατοίκους υπάρχει και ένα 10% που εκκλησιάζεται ακόμα. Προφανώς μετά από αυτή την πανδημία θα ανέβει στο 50% , αφού όσοι έχουν υποστεί ανθρώπινες απώλειες έρχονται πιο κοντά στην Εκκλησία για ένα τουλάχιστον χρονικό διάστημα.

Προφανώς και δεν έγινε καμία σύλληψη , γιατί καμία απαγόρευση δεν υπάρχει ακόμα να προσέρχονται πιστοί στους ναούς για προσευχή και επομένως για όσους θεωρούν πως ο ιερέας είναι στη φυλακή να τους ενημερώσουμε πως έγιναν απλές συστάσεις και μόνο.

Προφανώς και δεν είχαμε μια συνάθροιση που έθετε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία αφού σε επιχειρήσεις της πόλης που ακόμα λειτουργούν βλέπεις π.χ Super Market πως υπάρχουν περισσότερα άτομα .

Βέβαια το ξωκλήσι είναι μικρό για 6 άτομα θα πουν κάποιοι . Είναι οι ίδιοι που δεν ήθελαν μια Εκκλησία μεγάλη .. Άλλωστε με δεδομένο πως τους επόμενους 6 μήνες θα υπάρχει το πρόβλημα του θανατηφόρου ιού και οι Εκκλησίες θα πρέπει να λειτουργήσουν με τον αριθμό πιστών που προβλέπεται . Δηλαδή ένας για κάθε 15 τετραγωνικά μέτρα. 

Ο Θεός δεν θα βοηθήσει προφανώς να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία αφού σε αυτό τον κόσμο προφανώς και δεν παρεμβαίνει όπως γνωρίζουν όσοι είναι κοντά στην Εκκλησία και τους κανόνες της.

Για τους άλλους που περιμένουν να μας σώσει το ΞΑΝΘΟ γένος μάλλον καλό θα ήταν να αλλάξουν δόγμα αφού οι Χριστιανοί στις μέρες μας είναι πολυτέλεια να είναι χωρισμένοι σε ομάδες.

Για όλους τους άλλους ας αφήσουν τους ιερείς να προσευχηθούν για αυτούς , γιατί προφανώς και η "νομιμότητα" επιβάλλει στροφή στη μεταφυσική, γιατί η επιστήμη δεν δίνει λύσεις σε όλα.

Άλλωστε και η επιστήμη λειτουργεί με όρους καπιταλισμού και εάν υπάρξει τελικά σωτηρία θα υπάρξει από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες που ξοδεύοντας δισ. ευρώ για έρευνα θα βρουν ένα εμβόλιο που θα μας κάνει όχι φυσικά άτρωτους αλλά πιο προστατευμένους. 

Για όσους αναρωτιούνται ,και οι ΗΠΑ είναι απροστάτευτες στον ιό και φυσικά τον δικό τους τρόμο και πανικό ελπίζω και εύχομαι να μην τον πληρώσουν οι υπαίτιοι της πανδημίας που θα στοιχίσει εκατόμβες θυμάτων σε όλο τον κόσμο.

Το θέμα με τις λειτουργίες στις Εκκλησίες θα απασχολήσει και πάλι αφού μεμονωμένα κρούσματα θα υπάρχουν και την Μεγάλη Εβδομάδα , τότε που ο κορονοϊός θα είναι στην χώρα μας στα φόρτε του και οι τεχνοκράτες χωρίς κοινωνική ευαισθησία θα αναρωτιούνται εάν είναι προτιμότερο να πεθάνουν 100.000 τώρα ή εκατομμύρια από τις συνέπειες που θα αφήσει πίσω του ο ιός αργότερα!

Τι θα αποφασίσουν ; Μα φυσικά άμα μελετήσει κανείς τις προηγούμενες πανδημίες έχει ήδη την απάντηση.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: