ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Προς Μαξίμου: Κίνδυνος να γυρίσει μπούμεραγκ η... fake κορονοπροπαγάνδα

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Προς Μαξίμου: Κίνδυνος να γυρίσει μπούμεραγκ η... fake κορονοπροπαγάνδα



Κι όμως, η κυβέρνηση με μια κίνηση κατάφερε να γκρεμίσει το προφίλ υπευθυνότητας που έχτισε μετά από την άμεση αντίδραση και τα δρακόντεια μέτρα που πήρε για την ανάσχεση του κορονοϊού.

Προφανώς τελεί υπό πανικό φοβούμενη πιθανότατα την ραγδαία εξάπλωση κρουσμάτων και την αύξηση θανάτων, εξ ου και η απαράδεκτη... fake κορονοπροπαγάνδα με αφορμή τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αποδεσμεύσει 750 δισεκατομμύρια ευρώ για την επαναγορά δημόσιου και ιδιωτικού χρέους.

Διαφορετικά δεν θα διέρρεε τις αθλιότητες ότι μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού με την επικεφαλής της ΕΚΤ, πάρθηκε η απόφαση να συμμετέχει και η Ελλάδα στο πρόγραμμα.

Φτάνοντας στο σημείο να εκμεταλλευτεί και αντιπολιτευτικά την απόφαση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα πλέον εντάσσεται στο γνωστό QE (quantitative easing ή ποσοτική χαλάρωση), κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας επί 4,5 χρόνια.

Άραγε σε ποιον νομίζουν ότι απευθύνονται οι φωστήρες του Μαξίμου, τη στιγμή που ακόμη και πρωτοετής φοιτητής οικονομικών αντιλαμβάνεται ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Λαγκάρντ είναι έκτακτα για να μην καταρρεύσει το ευρώ λόγω κορονοϊού και δεν σχετίζονται με το περίφημο QE;

Εκτός κι αν νομίζουν ότι ο λαός είναι τόσο κουτός και θα καταναλώσει αδιαμαρτύρητα τον... κορονοσανό που του σερβίρουν.

Καλό είναι να μην αυταπατώνται σαν κάποιους προηγούμενους, οι οποίοι προσπαθούν απεγνωσμένα να συνέλθουν από την λαϊκή κατραπακιά που έφαγαν απόρροια των ψεμάτων τους.

Και δεν είχαν να διαχειριστούν τέτοιου μεγέθους κρίση όπως του κορονοϊού.

Ας φανταστούν λοιπόν ποιες θα είναι οι συνέπειες αν συνεχίσουν να πορεύονται στις ατραπούς της... fake κορονοπροπαγάνδας.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το χάος που θα αφήσει πίσω του ο κορονοϊος.

Δεν λέμε, είναι βολικό για την κυβέρνηση να φορτώσει τα λάθη της στον κορονοϊο. Άλλωστε η οικονομία είχε αρχίσει να πλήττεται πριν την «επίθεση» του ιού, άρα αναμενόμενη η εκμετάλλευση.

Φρονούμε όμως ότι αν το Μαξίμου συνεχίσει αυτή την τακτική στο τέλος θα της γυρίσει μπούμεραγκ.

Ο αντίκτυπος σε κοινωνία - οικονομία από τα συντρίμμια του κορονοϊού θα είναι δυσβάσταχτος.

Ήδη υπάρχει έντονη γκρίνια από τον κόσμο για τα ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης που τον αφήνουν απροστάτευτο.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί κάποιος τι θα επικρατήσει όταν η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με τα ερείπια του κορονοϊου.

Συνεπώς ας αλλάξει πλεύση ο πρωθυπουργός κι ας επιστρέψει στην υπευθυνότητα των προηγούμενων ημερών.

Και κάτι ακόμη. Είναι σίγουρος ότι το μπαζούκας που έβγαλε η Λαγκάρντ θα φανεί ικανό να σώσει την Ευρωζώνη και πανηγυρίζει πρώιμα; Μήπως θα πρέπει να είναι πιο επιφυλακτικός και να κρατήσει μια πισινή;

Οψόμεθα…

ΠΗΓΗ: Antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: