ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Παναγιώτης Κόκλας: Ας κρατήσουμε ασφαλή τα κατοικίδια μας και αυτή την Ανάσταση

Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Παναγιώτης Κόκλας: Ας κρατήσουμε ασφαλή τα κατοικίδια μας και αυτή την Ανάσταση



1.Ο σκύλος μας πρέπει να βρίσκεται σε ένα ασφαλές μέρος, σε ένα δωμάτιο που δεν υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί ή να διαφύγει και ΟΧΙ στο μπαλκόνι, την ταράτσα ή τον κήπο .
2.Κλείστε τις κουρτίνες και χρησιμοποιήστε ήχους του περιβάλλοντος όπως ένα ραδιόφωνο ή τηλεόραση για να καλύψετε τον θόρυβο των κροτίδων,

3.Εάν μείνετε σπίτι κρατήστε τον απασχολημένο, δώστε του ένα παιχνίδι για να του αποσπάσετε την προσοχή από τις κροτίδες , μην τον μαλώνετε.

Συμπτώματα όπως η έντονη σιελόρροια, ο τρόμος (τρέμουλο), η ταχύπνοια, η ταχυκαρδία, ο έμετος, η διάρροια, και συμπεριφορές όπως το μάζεμα της ουράς, το κατέβασμα των αυτιών, η αυξημένη κινητικότητα, το κρύψιμο, η προσπάθεια διαφυγής και ο αυτοτραυματισμός περιγράφονται σε σκύλους κατά τη διάρκεια κάποιου έντονο ηχητικού ερεθίσματος. Το σύνολο των συμπτωμάτων αυτών συχνά περιγράφεται και ως «Κροτοφοβία»

Παναγιώτης Κόκλας 
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Δημοτικής Αστυνομίας δήμου Ηλιούπολης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: