ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Παναγιώτης Κόκλας: Δεν ακούσατε μάλλον ποτέ κανέναν να σας λέει αλήθειες...

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Παναγιώτης Κόκλας: Δεν ακούσατε μάλλον ποτέ κανέναν να σας λέει αλήθειες...


Δύσκολη ανάρτηση... Κάποιοι δεν ακούσατε μάλλον ποτέ κανέναν να σας λέει αλήθειες όπως δεν είχα ακούσει και εγώ πριν αναλάβω χρέη Αντιδημάρχου. "Προχθές" ήμουν Δημότης, "χθες" Δημοτικός Σύμβουλος, "σήμερα" Αντιδήμαρχος και αύριο πάλι "Δημότης." Κανείς στο παρελθόν δεν μου είχε εξηγήσει τι συνέβαινε... Ίσως τους βόλευε... Μου δόθηκε, η ευκαιρία να βοηθήσω την πόλη από τη θέση του Αντιδημάρχου χωρίς να σκεφτώ οποιοδήποτε οικονομικό όφελος γιατί ο σκοπός και ο στόχος μου δεν ήταν αυτός. Άλλη μια φορά θα σας υπενθυμίσω ότι είμαι ΑΜΙΣΘΟΣ Αντιδήμαρχος.Από τη θέση λοιπόν αυτή έχω προσπαθήσει πολλές φορές να σας εξηγήσω τι συμβαίνει χωρίς να υπολογίζω το πολιτικό κόστος και να σας χαϊδεύω τα αυτιά για να είμαι αρεστός. Δεν θα δίσταζα να σας πω οτιδήποτε αφορά τη μη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών που προΐσταμαι  και ούτε θα διστάσω...Θα σας το ξαναπώ όσο πιο απλά γίνεται, δεν φτάνει το προσωπικό και ιδιαίτερα χωρίς ειδικότητες (στην Υπηρεσία Πρασίνου) για να καλύψει τις ανάγκες της Ηλιούπολης άμεσα. Προσπαθούμε και έχουμε μια καλή εικόνα στην πόλη χάρη στον σωστό συντονισμό και το ΦΙΛΟΤΙΜΟ των συνεργατών μου στην Δημοτική Αστυνομία και το πράσινο. Οφείλουμε όλοι τουλάχιστον να μην προσβάλλουμε τις προσπάθειες τους. 

Με κατηγορήσατε ότι λέω ευχαριστώ που κάνουν τη δουλειά τους. Τους ευχαριστώ όχι γιατί κάνουν τη δουλειά τους, τους ευχαριστώ γιατί κάνουν σωστά τη δουλειά τους και με ΦΙΛΟΤΙΜΟ... 

Εάν πάλι δεν σας καλύπτει η απάντηση μου, προτείνετε στον επικεφαλής της παράταξης που στηρίζετε, να αναλάβει τη θέση μου και να αλλάξει την εικόνα της πόλης βάσει των προτάσεων σας, άλλωστε η απλή αναλογική επιτρέπει τη συνεργασία. Το πρότεινα και σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κανείς δεν ήρθε να πάρει τη θέση Αντιδημάρχου ούτε για τη Δημοτική Αστυνομία ούτε για το Περιβάλλον. Ευχαριστώ και πάλι όλους εσάς που είστε δίπλα στους συνεργάτες μου.
 
Οι Δήμαρχοι και οι Αντιδήμαρχοι αλλάζουν, όμως οι Δημοτικοί Υπάλληλοι θα είναι εκεί και θα προσπαθούν.

Με Εκτίμηση
Κόκλας Παναγιώτης 
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Δημοτικής Αστυνομίας

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Με δεδομένο πως καμία από τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις δεν έχει διαφορετική άποψη για τη δομή Πρασίνου αφού ουδείς θέλει την ιδιωτικοποίηση της δομής. Με τους 20 ανθρώπους προσωπικό και ακόμα και εάν είχε άλλους τόσους το πράσινο θα έκανε μήνες για να είναι στο επίπεδο που θα το ήθελαν οι τζάμπα μάγκες του πληκτρολογίου. 

Οι περισσότεροι που φωνάζουν είναι ακραιφνείς οπαδοί του κρατισμού επομένως για εμάς από την στιγμή που δεν έχουν διαφορετική πρόταση και με δεδομένο πως ο δήμος μας δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει άλλο μόνιμο προσωπικό η εικόνα δεν μπορεί να αλλάξει από κανέναν που θα ήταν σε ανάλογη θέση με αυτή του Κόκλα. 

Οι φθηνοί λαϊκισμοί προφανώς και δεν ωφελούν αφού με την ίδια συνταγή έστω και εάν το προσωπικό ήταν διπλάσιο η εικόνα δεν θα άλλαζε δραματικά. Είναι η πρώτη φορά που ξεκινούν την άνοιξη το ξεχορτάριασμα αλλά μάλλον κάποιοι ξεχνούν πως για δεκαετίες αυτό συνέβαινε ένα μήνα αργότερα και διαρκούσε έως το τέλος του έτους. 

Τελείωνε το καλοκαίρι και ακόμα συνέχιζαν τις αποψιλώσεις και θεωρούμε παντελώς παράλογο να ισχυρίζεται κανείς πως μπορεί με 20 ανθρώπους να μαζέψει μέσα σε 1,5 -2 μήνες τόσο πράσινο. 

Ακόμα και με τις κοπές δένδρων που κάποιοι διατηρούν λες και τα σάπια δένδρα είναι τοτέμ που θα πρέπει να παραμένουν έως πέσουν στα κεφάλια μας υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά που δεν μπορεί να βγει χωρίς την συνδρομή ιδιώτη όχι με 25.000 ευρώ και κάτι ψιλά αλλά όσα δίνουν όμοροι δήμοι που δεν έχουν ένα ΣΕΔΗ να αντιδρά στο οτιδήποτε. 

Σε απλά ελληνικά και επειδή σαχλαμάρες διαβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να καλέσουμε όσους λατρεύουν τον Κονδύλη ή τον Κωνσταντάτο να ρωτήσουν και τους εργαζόμενους στους όμορους δήμους την γνώμη τους για αυτούς. 

Θαύματα δεν γίνονται και όπου γίνονται τα κάνει ιδιώτης στον δήμο η πλειοψηφία των συνδημοτών μας πιστεύει στον κρατισμό άρα υπομονή να αλλάξουν άλλες δέκα μνημονιακές κυβερνήσεις έως ότου έρθει το ΚΚΕ και μας κάνει όλους υπαλλήλους του δήμου μας! 

Ας κάνουν υπομονή πάντως οι ¨αγανακτισμένοι" συνδημότες μας έως ότου ο επόμενος δήμαρχος δει και αυτός πως με δομές ελεγχόμενες από το κράτος προκοπή δεν θα δούμε όπως δεν είδαμε και ποτέ. 

Αυτά και όσο προσπαθείτε να πείσετε πόσο πιο αποτελεσματικοί θα ήσασταν εσείς με το υπάρχον προσωπικό και με δεδομένο πως ουδείς θέτει θέμα ιδιωτικοποίησης εμείς θα στηρίζουμε όσους τάχα εσείς θέλετε αλλά τους βγάζετε ανίκανους ενώ είναι εμφανές και σε τυφλούς πως κάνουν ό,τι μπορούν. 

Η δημιουργηθείσα κατάσταση οδηγεί σε απαξίωση των δομών και σε ιδιωτικοποίηση επομένως σεβαστείτε τους δημοτικούς υπαλλήλους αφού είσαστε υπέρ του κρατισμού εμείς τους σεβόμαστε ενώ για εμάς είναι δεδομένο πως ο δήμος πρέπει να λειτουργεί σαν ιδιωτική επιχείρηση άρα με το μισό προσωπικό και τις περισσότερες δομές σε ιδιώτες. 

Ακόμα και οι ηλικίες των εργαζομένων δεν βοηθούν για τα "θαύματα" που προσδοκάτε με όλο αυτό τον υποκινούμενο θόρυβο για λόγους μικροπολιτικής το μόνο που καταφέρνετε είναι να απογοητεύτε και αυτούς που το παλεύουν και να κατανοούν πως αργά ή και πολύ γρήγορα η δική σας μικροπολιτική τους οδηγεί σε ανεργία και μια σειρά δομών σε ιδιώτες. 

Μην κάνετε λοιπόν πως διαφωνείτε με την δική μας ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση πείτε την ΑΛΗΘΕΙΑ και μην αναμένετε εποχές όπου  με τετραπλάσιο προσωπικό πάλι την ίδια εικόνα είχαμε επειδή τότε δεν δούλευαν οι μισοί. 
Τώρα που στον τομέα του Πρασίνου δουλεύουν όλοι πάλι φωνάζετε και θα φωνάζετε έως ότου αποδειχθεί πως ο λογαριασμός δεν βγαίνει! 

Εδώ βρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν γνωρίζουν την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και είμαστε σίγουροι πως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων ούτε το ακριβές ποσό που δίδεται κάθε χρόνο για τον τομέα του Πρασίνου και της καθαριότητας όχι σε εργαζομένους του δήμου αλλά σε εργολάβους. 

Σε κάθε περίπτωση επειδή είναι και προεκλογική περίοδο και να μην στεναχωριέστε με μερικές εργολαβίες έως τον Οκτώβριο το Πράσινο της πόλης θα είναι όπως πρέπει για προεκλογική περίοδο! 

Αυτά και μην λέτε για τα τέλη που πληρώνετε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ για να καλύψουν τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων και την συντήρηση των δομών. 

Δεν είναι ανταποδοτικά σας τα είπε και ο Οικονομικός προϊστάμενος του δήμου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν τα παρακολουθείτε. 

Για να σας το κάνουμε λιανά τα ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ που δίνετε δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες αυτού του προσωπικού και την συντήρηση των μηχανημάτων. 

Για τον λόγο αυτό οι συμβασιούχοι του covid-19 έχουν πληρωθεί από το πλεόνασμα του δήμου και αυτό κάποια στιγμή θα τελειώσει! 

Μετά είτε λαϊκίζεις και ζητάς από την επόμενη κυβέρνηση αντί για 40 εκ. ευρώ το χρόνο 60 εκ ευρώ είτε μειώνεις το προσωπικό στέλνεις δηλαδή τους συμβασιούχους σπίτια τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: