ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στην δική μας περίπτωση οι ρομποτικοί κάδοι "ρούφηξαν μερικές χιλιάδες ευρώ" στην Αλεξανδρούπολη είχαμε και νεκρό!

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Στην δική μας περίπτωση οι ρομποτικοί κάδοι "ρούφηξαν μερικές χιλιάδες ευρώ" στην Αλεξανδρούπολη είχαμε και νεκρό!

Τέσσερις ρομποτικοί κάδοι τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του δήμου μας τοποθετήθηκαν επί διοικήσεως κ. Γιάννη Αναγνώστου μετά από σχετική "μελέτη" της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας. 

Μελέτη σύμφωνα με την οποία τα σύμμεικτα απορρίμματα που θα συγκέντρωναν οι κάδοι αυτοί θα ισοδυναμούσαν με όγκο απορριμμάτων 30-40 κάδων κάτι που διαφημίστηκε και στο site  Cityofilioupolis.gr που δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας του δήμου μας αφού ο τελευταίος στερούνταν άλλου διαδικτυακού μέσου! 

Οι ρομποτικοί κάδοι δεν γνώρισαν της αποδοχής τμήματος των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και κάποιων της διοίκησης ενώ υπήρχαν ψίθυροι για σκάνδαλο αφού πολλοί θεωρούσαν μη αποτελεσματικούς τους κάδους και την μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας μία από τις άπειρες έως σήμερα ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ της. 

Ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010 οι δύο πρώτοι κάδοι εμφανίστηκαν και οι υπάλληλοι της καθαριότητας που είχαν αντιδράσει για την τοποθέτησή τους διέδιδαν φήμες πως η τότε διοίκηση σκέφτονταν να επεκτείνει το μέτρο σε περισσότερα σημεία της πόλης έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων! 

Οι εργαζόμενοι και τότε της καθαριότητας είναι αδιευκρίνιστοι όπως και σήμερα που ξεπερνούν τους 200 αλλά οι δημοτικοί μας σύμβουλοι τους θεωρούν λίγους λες και έχει κανείς να πληρώσει και περισσότερους! 

Το κόστος των ρομποτικών κάδων ήταν και παραμένει υψηλό αφού η αξιοποίησή τους θα γλίτωνε τον δήμο από δεκάδες έξοδα συντήρησης των κοινών κάδων και τα οφέλη της χρησιμοποίησής τους μεγάλα αφού οι αυτόματες λειτουργίες τους μείωναν τον ανθρώπινο παράγοντα και οδηγούσαν σε λογικές πιο φιλικές στην τσέπη μας. 

Τα τεχνικά προβλήματα που δήθεν παρουσίασαν οι κάδοι αυτοί έχουν να κάνουν πρωτίστως με την αδυναμία της επόμενης διοίκησης Βασίλη Βαλασόπουλου να συγκρουστεί με τα συμφέροντα εκείνα που εξακολουθούμε να πληρώνουμε πάνω από 10.000.000 ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ για τον τομέα ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και με διοικήσεις που έχουν συνηθίσει τα "δώρα" από τις συντηρήσεις ενός στόλου οχημάτων που "χαλάνε" και "ξαναχαλάνε" πηγαίνοντας για σέρβις πάντα στα ίδια ιδιωτικά συνεργεία. 

  Η επέκταση των ρομποτικών κάδων σε σημεία της πόλης είχε να κάνει κυρίως με τα προβλήματα που και τότε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας με τις συνεχείς απεργίες τους και την πλημμελή συλλογή των απορριμμάτων κάτι που δεν θα αλλάξει όσο η σύνθεση των εργαζομένων παραμένει η ίδια. 

Το υψηλό κόστος της αγοράς και τοποθέτησης των ρομποτικών κάδων θα είχε αποσβεστεί από το όφελος λειτουργίας τους μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο. 

Οι ρομποτικοί κάδοι που είναι ελληνική πατέντα εκείνη την περίοδο τοποθετήθηκαν και στην πόλη του Πειραιά με τον εκεί δήμαρχο Παναγιώτη Φασούλα να δηλώνει: ότι ο εκσυγχρονισμός και η αποτελεσματική βελτίωση του συστήματος καθαριότητας, ακολουθώντας καινοτόμες και σύγχρονες λύσεις, ήταν πραγματική δέσμευση με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Οι κάδοι που αναπτύχθηκαν στην πόλη μας δεν λειτούργησαν ΠΟΤΕ ως ρομποτικοί και ουδέποτε δημιουργήθηκε κέντρο ελέγχου στο δημαρχείο που θα ενημέρωνε με sms πότε αυτοί θα γέμιζαν επειδή σύμφωνα με την εταιρία που τους τοποθέτησε δεν τους υποδείχθηκε ποτέ κατάλληλος χώρος! 

Η ελληνική πατέντα των ρομποτικών κάδων όπως θα δείτε και στο παρακάτω ρεπορτάζ δεν "τσούλησε", και έτσι εκατομμύρια ευρώ πετάχτηκαν κυριολεκτικά στα σκουπίδια χρεώνοντάς μας και το κόστος απομάκρυνσης! Το εάν η ελληνική πατέντα ήταν για τα σκουπίδια ή κάποιοι θέλησαν να αποτύχει στην περίπτωση του δήμου μας είναι φανερό πως η δεύτερη εκδοχή είναι πιο πιθανή αφού στην ουσία ποτέ δεν λειτούργησαν με τις λειτουργίες που διαφήμιζαν ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: