ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Με πιο ισχυρό ψηφοδέλτιο από αυτό του 2019 η παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" θα παλέψει για την είσοδο στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Με πιο ισχυρό ψηφοδέλτιο από αυτό του 2019 η παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" θα παλέψει για την είσοδο στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών

 



Μια σειρά νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων θα ανακοινώσει η δημοτική παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" το προσεχές διάστημα. 

Το πρώτο μήνα του καλοκαιριού θα δοθούν στη δημοσιότητα πολλά ονόματα υποψηφίων αφού ως γνωστόν έως το τέλος Αυγούστου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί όλες οι λίστες με τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων  για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών. 

Γνωρίζουμε κάποια ονόματα αλλά θα περιμένουμε να ανακοινωθούν από την παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Ηλιούπολης κ. Τάσου Ευσταθίου και η γενική εντύπωση που έχουμε αποκομίσει έως τώρα είναι πως το ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης παράταξης θα είναι πιο δυνατό από αυτό με το οποίο είχε κατέλθει στις δημοτικές εκλογές του 2019. 

Στο ψηφοδέλτιο εκτός από τους ήδη εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξη ( Παναγιώτης Καρανδρέας, Ανδρέας Τσουκαλάς, Δημήτρης Ταμβάκος και Μιχάλης Κουρής) υπάρχει ο πρώην Αντιδήμαρχος και τρεις φορές εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος κος Γιώργος Αγαδάκος ενώ κάποιες νέες υποψηφιότητες θα συζητηθούν και μας έχουν προξενήσει ήδη το ενδιαφέρον για συνεντεύξεις που θα λύσουν πρωτίστως δικές μας απορίες και φανταζόμαστε και δικές σας. 

Χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός πως έχουμε πέντε μήνες γεμάτους έως τις δημοτικές εκλογές θεωρούμε πως αυτή την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο οι πιθανότητες εισόδου της παράταξης στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου είναι όχι μόνο βάσιμες αλλά και αυξημένες. 

Βέβαια έως τις κάλπες πολλές "τρικλοποδιές" θα μπουν έτσι ώστε η διασπασμένη κεντροδεξιά της πόλης να μην έχει εκπρόσωπο στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών όπως συνέβη το 2014 και το 2019. 

Γιατί δεν υπάρχει κανείς σε αυτή την πόλη που να αμφισβητεί πως έτσι και ήταν ενωμένες οι δύο κεντροδεξιές παρατάξεις η είσοδος στο δεύτερο γύρο θα ήταν δεδομένη. 

Εμείς όπως γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας δεν θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο της μιας κεντροδεξιάς υποψηφιότητας δημάρχου στην πόλη μας αφού θεωρούμε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεννόησης με την παράταξη του κ. Αραμπατζή την οποία ως γνωστόν αυτό το τοπικό ΜΜΕ στήριξε στις κάλπες του 2019. 

Το να καλέσουμε τον κ. Αραμπατζή να δει μια πραγματικότητα που λέει πως η μικρότερη σε δύναμη παράταξη ενσωματώνεται στη μεγαλύτερη είναι μάταιος κόπος , αφού οι σύμβουλοί του τον οδηγούν σε  αποφάσεις που θα καταλάβει καλά,  σε πέντε μήνες πως ήταν λάθος. 

Δεκάδες κεντροδεξιά στελέχη έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι με κεντροαριστερές δημοτικές παρατάξεις και σίγουρα εμείς που δεν είμαστε πάνω από κόμματα και χρώματα αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη δική τους "λογική". 

Οι πολιτικές ακόμα και εάν δεν ταυτίζονται με κόμμα,  έχουν σίγουρα ιδεολογική κατεύθυνση και δεν φανταζόμαστε μαρξιστές, φιλελεύθερους και εθνικιστές να συνεργάζονται αφού σε κάθε περίπτωση το καράβι- δήμος προς τα κάπου θα πρέπει να κινηθεί. 

Ο ρόλος ο δικός μας δεν είναι να τα "βρουν" όσοι έτσι και αλλιώς έχουν χαράξει την δική τους διαδρομή με βάση πολλές φορές την υπέρβαση του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκουν,  και υπάρχουμε για να διαλύσουμε ΜΥΘΟΥΣ και όχι για να τους επιτείνουμε! 

Δεν μπορούμε επί 13 χρόνια τώρα να μιλάνε για αναγκαιότητα συνένωσης των κεντροδεξιών της πόλης όταν γνωρίζουμε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί τώρα στο και πέντε πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου. 

Με την πρώτη διάσπαση το 2010 ( Αργυρώ Πίκουλα) χάθηκε ο δήμος, με την δεύτερη το 2014 δεν είχαμε κεντροδεξιό υποψήφιο στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών κάτι που συνέβη και το 2023. 

Εδώ δεν είμαστε για να τριτώσει το κακό αλλά για να στηρίξουμε όποιον εμείς θεωρούμε πως έχει περισσότερες πιθανότητες εισόδου στο δεύτερο γύρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: