ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τζάμπα φωτογραφίες από την δράση της "Green Team" και αλήθειες που δεν θα διαβάσετε πουθενά αφού δεν συμφέρουν τους "θα τα φτιάξουμε όλα με την ίδια συνταγή"

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Τζάμπα φωτογραφίες από την δράση της "Green Team" και αλήθειες που δεν θα διαβάσετε πουθενά αφού δεν συμφέρουν τους "θα τα φτιάξουμε όλα με την ίδια συνταγή"



Καλημέρα σας από το πάρκο Καλαβρύτων. Δυστυχώς για τους λάτρεις της φωτογραφίας θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να βρουν άλλο σημείο με αγριόχορτα στην προσπάθεια τους να προσβάλουν τις καθημερινές προσπάθειες της GREEN TEAM. Εάν θέλουν για να μην ταλαιπωρούνται μπορώ να τους στέλνω εγώ φωτογραφικό υλικό . Καλή εβδομάδα.

Παναγιώτης Κόκλας 
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Δημοτικής Αστυνομίας 






ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Η θέση η δική μας ΞΕΚΑΘΑΡΗ. Οι 19 υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ εγκαίρως να περιποιηθούν το ΠΡΑΣΙΝΟ της πόλης μας. Οι περισσότεροι είναι μεσήλικες και φυσικά οι προσπάθειες που κάνουν σε ουδεμία περίπτωση δεν θα απαξιωθούν από αυτό εδώ το τοπικό ΜΜΕ που πολλές φορές έχει γίνει στόχος και της νυν διοίκησης και του ΣΕΔΗ αφού εμείς καλά θυμόμαστε πως ο νυν δήμαρχος κος Χατζηδάκης σε συνεργασία με την πρόεδρο του ΣΕΔΗ κα Καραγιαννίδου είχαν κοινή γραμμή απέναντι δήθεν στους συκοφάντες του διαδικτύου που παρουσιάζουν μια πραγματικότητα για την οποία φυσικά και ευθύνονται όσοι πιστεύουν σε έναν παραλογισμό! Και αυτός είναι πως επιδιώκουν την πρόσληψη και άλλου προσωπικού από ένα ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ κράτος με το μεγαλύτερο ΧΡΕΟΣ σε σχέση με το ΑΕΠ του στην Ε.Ε και καλούν όλους εμάς να δεχθούμε ως μοναδική ΛΥΣΗ πως σώνει και καλά η πόλη και το πράσινό της πρέπει να το περιποιούνται δημοτικοί υπάλληλοι. Αυτοί όμως δεν μπορούν είτε γιατί είναι λίγοι στην περίπτωση του τομέα Πρασίνου είτε επειδή δουλεύουν με ρυθμούς ΔΗΜΟΣΙΟΥ κάτι που συμβαίνει στον τομέα της καθαριότητας. 

Είμαστε τέλη Απριλίου έως και τον Δεκέμβριο όποιος κινείται μέσα στις απέραντες "ζούγκλες" της πόλης θα βρίσκει "υλικό" για να κάνει  αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Εμείς δεν το θέλουμε αυτό λέμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως ο δήμος μας πρέπει να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε ιδιωτικοποίηση δομών και από εδώ και ΠΕΡΑ να μην γίνει καμία πρόσληψη έκτακτου ή μόνιμου προσωπικού ενώ το υπάρχουν μπορεί επικουρικά να συνδράμει στις δράσεις καλλωπισμού έως την συνταξιοδότησή του!

 Οι χθεσινές φωτογραφίες από την "ζούγκλα" της Πικροδάφνης που κάποιοι "ψεκασμένοι" δεν άφησαν να αξιοποιηθεί στο παρελθόν από τον μοναδικό δήμαρχο που ενδιαφέρθηκε για την πόλη σκεπτόμενος ορθολογικά αποδεικνύουν μια ΑΠΟΤΥΧΙΑ που δεν μπορεί να αποκρυβεί από δημότες μας που μένουν δίπλα στις "ζούγκλες". Οι προσπάθειες του νυν Αντιδημάρχου στο να αξιοποιήσει το υπάρχον προσωπικό και η επιμέλειά του σε ό,τι και εάν του υποδειχθεί ως πρόβλημα από τους συνδημότες μας από εμάς δεν θα μείνει ασχολίαστη ως να μην έχει συμβεί. 

Γιατί προφανέστατα και δεν ήταν έως χθες αυτονόητο ένας Αντιδήμαρχος να απαντάει στον κάθε επικριτή της ομάδας που ο ίδιος δημιούργησε και εμπλούτισε με ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ παραδεχόμενος όπως και όλοι οι δημοτικοί μας σύμβουλοι πως το προσωπικό στο πράσινο ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ για να καλύψει τις ανάγκες. Εμείς δεχόμαστε το γεγονός πως οι 19 ή 20 ή 25 δεν επαρκούν αλλά παράλληλα επισημαίνουμε πως ο ιδιώτης που θα έπαιρνε την δουλειά με τους ίδιους θα καθάριζε την πόλη στον μισό χρόνο που θα χρειαστούν οι υπάρχοντες. 

Δεν θα ήταν βέβαια πιο ικανοί αλλά θα ήταν σίγουρα πιο νέοι αφού ο ιδιώτης θα εξασφάλιζε το καλύτερο δυνατόν για την επιχείρησή του, θα αμείβονταν λίγο περισσότερο αλλά θα δούλευαν περισσότερες ώρες και σίγουρα όπου έχουν μπει ιδιωτικά συνεργεία στο Πράσινο μπορεί να κλαδεύουν κανένα δένδρο "σύριζα" αλλά η διαφορά είναι εμφανής και η δουλειά γίνεται γρήγορα. Οι υπάλληλοι αυτοί καθοδηγούμενοι περισσότερο από το ΣΕΔΗ και λιγότερο από αυτούς που ψηφίσατε για να σας λύσουν τα προβλήματα θα είναι πάντα βήματα πίσω από τους "ανταγωνιστές" τους στον ιδιωτικό τομέα που αύριο θα είναι ο κυρίαρχος σε όλες τις δομές των δήμων της χώρας ανεξάρτητα εάν η πορεία της χώρας μετά τις βουλευτικές εκλογές κινηθεί προς πιο "προοδευτικές" κατευθύνσεις. Έτσι ο Κόκλας αυτούς έχει με αυτούς παλεύει και σίγουρα εμείς δεν θα κάναμε καλύτερη δουλειά εάν εργαζόμασταν στο Πράσινο από αυτούς που ιδρώνουν καθημερινά και έχουν να αντιμετωπίσουν τις "ζούγκλες" μιας ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ που έγινε πάρκα και παιδικές χαρές για και όχι Mall , καφετέριες και γιατί όχι και καζίνο! 

Καλούμε λοιπόν τους δημότες που καθημερινά διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί να αναλογιστούν εάν 20 περίπου άτομα θα μπορούσαν να καθαρίσουν μέσα σε 1,5 μήνα ( γιατί έως τον Ιούνιο όλη η πόλη θα έπρεπε να είναι περιποιημένη όσον αφορά τα ξερόχορτα) όλη την πόλη. Η απάντηση είναι αρνητική και επειδή εμείς που παρακολουθούμε τα δημοτικά συμβούλια ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ καμία δημοτική παράταξη να λέει πως θα δώσει το ΠΡΑΣΙΝΟ σε ιδιώτη για να γίνει γρήγορα η δουλειά ας περιμένουμε έως τις κάλπες του Οκτωβρίου ώστε η επόμενη διοίκηση με το ίδιο προσωπικό να κάνει τα "θαύματα" που σας υπόσχονται! Επειδή εμείς δεν πιστεύουμε σε τέτοια "θαύματα" θα σας παρουσιάζουμε τον καθημερινό ιδρώτα αυτών των υπαλλήλων που έχουν τα ίδια και ίσως περισσότερα προβλήματα και από τα δικά μας και θα σας προτείνουμε να μην απαξιώνετε την δουλειά τους αφού δεν θέλετε να την δώσετε και σε άλλους! 

Αυτά και καλή συνέχεια σε όλους όσους θεωρούν λογικό πως παρουσιάζοντας ένα πρόβλημα αυτό θα λυθεί ως δια μαγείας! Εμείς ξεκάθαρα λέμε πως με την υπάρχουσα σύνθεση του εργατικού δυναμικού του δήμου μας ΣΩΤΗΡΙΑ δεν υπάρχει έχουμε προτείνει εδώ και χρόνια την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των δομών καθαριότητας και Πρασίνου. Άλλωστε και όσοι είναι υπέρ του δημόσιου - δημοτικού χαρακτήρα των δομών αυτών δεν τους βλέπουμε να κάνουν και κάτι για την συνεχιζόμενη μείωση προσωπικού και την εν γένει απαξίωσή τους! Τι θα μπορούσαν να κάνουν θα πει κάποιος και δίκιο θα είχε αφού πλέον και οι απεργίες δυσκόλεψαν αφού το προσωπικό που συμμετέχει σε αυτές ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για τις μέρες που απεργεί. Παλιότερα κάθονταν έναν μήνα και τους πληρώναμε και είναι ένας από τους λόγους που χρεωκοπήσαμε . Ως κοινωνία πάντως ηθικά έχουμε χρεοκοπήσει από την στιγμή που δεν ξεχωρίζουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ από το ΨΕΜΑ. Και η αλήθεια είναι πως με το υπάρχον προσωπικό ο Αντιδήμαρχος κος Παναγιώτης Κόκλας κάνει το καλύτερο δυνατόν. 

Αυτά και όσο εμείς γράφουμε αυτοί δουλεύουν γνωρίζοντας πως ό,τι και εάν κάνουν πάντα οι "ζούγκλες" της πόλης θα παραμένουν για να ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μαζεύουν την "αγανάκτηση" όσων δεν είναι σαν και εμάς που λέμε δώστε την δομή σε ιδιώτη αλλά περιμένουν "θαύματα" ή φαντάζονται τους εαυτούς τους ικανούς και το προσωπικό του δήμου ανίκανους! Εμείς δεν λέμε αυτό , λέμε πως επειδή δεν μπορούν να γίνουν 40 ή 50 εάν η δομή δεν δοθεί σε ιδιώτη ή δεν δοθούν και τμήματα σε ιδιώτη αρκετά η εικόνα δεν θα αλλάξει. Αντί να κάνουν γιορτές και πανηγύρια ας δώσουν 1.000.000 ευρώ για καθαρισμό και άσε μετά τους "Κάνδηλες" να ψάχνουν για ξερά χόρτα. 

Δεν το κάνουν γιατί έχουν φτάσει εκεί την δουλειά που από τα 40 εκ. ευρώ της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης του δήμου μας το 85% πάει σε "ανελαστικά" έξοδα , αυτά που φυσικά και δεν είναι τέτοια,  αφού κάθε δήμος μπορεί μόνος του να αποφασίσει για το πόσο προσωπικό προς τα κάτω θα έχει! Και προς τα πάνω μπορεί αρκεί να εξασφαλίσει τον σχετικό κονδύλι , να αρχίσει δηλαδή να παράγει πλούτο. Εμείς θεωρούμε πως ο δήμος μας μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα την περιουσία του και αντί να παραχωρεί σχεδόν ΔΩΡΕΑΝ δομές του σε ιδιώτες έναντι ευτελών τιμημάτων να κερδίζει πάνω από 2.000.000 ευρώ τον χρόνο τα οποία και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όπως αυτός θα έκρινε! 

Ο λογαριασμός έτσι δεν βγαίνει και είδαμε πως και με τις υπερωρίες και το ύψος τους δεν πείθονται οι εργαζόμενοι αφού δεν έχουν αρκετό όφελος ώστε να "θυσιάσουν" το πενθήμερό τους! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: