Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Πειραιάς: Ισόβια στον δολοφόνο της 19χρονης - «Είχα πιει αλκοόλ και ναρκωτικά και την πυροβόλησα»



Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά ο δράστης της γυναικοκτονίας που συνέβη στις 3 Δεκεμβρίου 2022 στα Καμίνια του Πειραιά με θύμα μία 19χρονη κοπέλα.
Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 25 Απριλίου 2024 με το δικαστήριο να επιβάλει στον 27χρονο άνδρα από την Αλβανία την ποινή της ισόβιας κάθειρξης κρίνοντας πως ο κατηγορούμενος, δίχως δισταγμό, άρπαξε ένα όπλο, το έστρεψε προς την σύντροφο του και την πυροβόλησε στο κεφάλι.

«Πάνω στον καβγά την πυροβόλησα»


Το κουβάρι του ειδεχθούς εγκλήματος άρχισε να ξεδιπλώνεται περίπου στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου της 3ης Δεκεμβρίου 2022 όταν o δράστης εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σε ήρεμο τόνο ανέφερε στους αστυνομικούς επί λέξει τα εξής: «θέλω να παραδοθώ, έχω κάνει χρήση ουσιών και αλκοόλ και πάνω στον καβγά με την κοπέλα μου, την πυροβόλησα».

Άμεσα αστυνομικοί του Α.Τ. μετέβησαν στο ισόγειο διαμέρισμα που συγκατοικούσε το ζευγάρι στα Καμίνια και εντόπισαν τη σορό της 19χρονης να κείτεται στον καναπέ του σαλονιού.

O 27χρονος δράστης




Το 19χρονο θύμα




«Το πιστόλι το είχα κρύψει κάτω από τον καναπέ»

Κατά την απολογία του, ο γυναικοκτόνος ισχυρίστηκε πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών δηλώνοντας μετανιωμένος.

«Η γυναίκα αυτή είναι όλη μου η ζωή. Δεν είχα σκοπό να την σκοτώσω. Σχόλασα από τη δουλειά κατά τις 6.00–6.30 το πρωί. Δουλεύω στο μαγαζί... (...) Ήμουνα πιωμένος, είχα πιει πολύ αλκοόλ και είχα πάρει κοκαΐνη. Είχα κάνει 2 γραμμάρια εκείνο το βράδυ. Έπαιρνα μία γραμμή κάθε 20 λεπτά. Είχα πιει και 10 με 12 ποτά. Είχα πιει βότκα και σφηνάκια πολλά με τεκίλα κίτρινη. Έπινα από τις 1.00 μέχρι τις 7.00 παρά. (...) Έφτασα στο σπίτι στις 7.00. Εκείνη είχε σχολάσει και έπινε ποτό σε άλλο μαγαζί. Ήρθε στο σπίτι στις 8.00 με 8.30. Ξαφνικά μου ανοίγει συζήτηση για κάτι στόρι που είχα ανεβάσει στο Instagram. Γενικά μου έβγαζε ζήλια σχετικά με τις κοπέλες. Εκείνη την ώρα της ήρθε μήνυμα στο Instagram και το έσβησε. Την ρώτησα τι έσβησε και μου είπε “το γκομενάκι μου, αυτόν με τον οποίο έκανα σεξ” και άρχισε να περιγράφει με ειρωνεία τι έκαναν. (...) Της έλεγα “σταμάτα” γιατί ήξερε ότι αυτό με ενοχλεί. Της είπα ότι αν το είχε κάνει να σηκωθεί να φύγει. Τότε μαύρισαν όλα. Δεν θυμάμαι, πως έκανα αυτή την πράξη. Της φώναζα “σταμάτα, σταμάτα να μου τα λες, φύγε από το σπίτι”. Το πιστόλι το είχα κρύψει στο πάτωμα, κάτω από τον καναπέ. Ήταν κρυμμένο το πιστόλι εκεί πάντα. Την πυροβόλησα χωρίς να καταλάβω. Μετά καθιστός πέταξα το πιστόλι με το δεξί μου χέρι στο πάτωμα κάτω. Έχω κενό μνήμης σε πολλά πράγματα, ήμουνα θολωμένος και μαγκωμένος. Όλα είχαν μαυρίσει» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Η απόφαση ήταν μονόδρομος»


Για την υπόθεση τοποθετήθηκε στο protothema.gr ο δικηγόρος του πατέρα της άτυχης κοπέλας κ. Ιωάννης Γλύκας δηλώνοντας πως η οικογένεια αισθάνεται ικανοποίηση για την απόφαση του δικαστηρίου.

«Στις 25/4/2024 εκδικάστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά η υπόθεση ανθρωποκτονίας κατά της Β.Κ. η οποία έλαβε χώρα στον Πειραιά κατά την 3/12/2022. Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον κατηγορούμενο T.Q. σύντροφο της άτυχης κοπέλας. Ο κατηγορούμενος κατόπιν διαπληκτισμού με την σύντροφό του, αφαίρεσε την ζωή της με τη χρήση πιστολιού πυροβολώντας, εν πλήρη συνειδήσει, και δίχως δισταγμό. Ως παριστάμενος προς υποστήριξη της κατηγορίας, ο εντολέας μου και πατέρας του θύματος αισθάνεται ικανοποίηση για την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, δίχως ωστόσο αυτή να ανατρέπει το τραγικό γεγονός. Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια της άτυχης κοπέλας δέχτηκε και αγκάλιασε τον κατηγορούμενο και σε αντάλλαγμα αυτός τους το επέστρεψε αφαιρώντας της τη ζωή. Δεδομένης της σχηματισθείσας δικογραφίας και εν γένει της πράξης του κατηγορουμένου, το δικαστήριο εξέδωσε μια δίκαιη απόφαση, απόφαση η οποία κατά τη γνώμη της υποστήριξης κατηγορίας ήταν μονόδρομος» σημείωσε χαρακτηριστικά.



Ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...