Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Δεν πρέπει να ξεχνάμε την άρνηση εισόδου του Πατριάρχη Σερβίας στο Κόσοβο



Στην απαγόρευση εισόδου που επέβαλλαν οι αρχές του Κοσόβου στον Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφύριο, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, σε παρέμβασή του στο 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη Θρησκευτική Ελευθερία.
Πριν από δύο περίπου εβδομάδες, οι αρχές στην Πρίστινα απαγόρευσαν την είσοδο στο Κόσοβο στον Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφύριο, καθώς και σε επτά Επισκόπους που τον συνόδευαν στο Κόσοβο και στα Μετόχια, προκειμένου να παραστούν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Πατριαρχείο του Πετς.

Απευθυνόμενος στην Δρ. Χατζηβασιλείου, γενική γραμματέα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Ελπιδοφόρος τόνισε πως “δεν πρέπει να ξεχνάμε τι γίνεται στο Κόσοβο, όπου οι αρχές της Πρίστινα απαγόρευσαν στον Πατριάρχη Σερβίας την είσοδο και πρόσβαση σε μοναστήρια και ναούς”.


Παναγιώτης Πάσχος - father Άλεξ Καρλούτσος 



Όπως πρόσθεσε ο κ. Ελπιδοφόρος, “δεν μπορεί να μην αναφερθεί εδώ η άρνηση στην πρόσβαση για λατρεία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι βαθιά ανήσυχος για αυτή την εξέλιξη σε έναν τόπο ιερό για τους Ορθοδόξους”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...