Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση Marc: Στις 16,9 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ, μεγαλύτερο από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα 16,9 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση αποτελέσματος για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου δίνει η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που έγινε για λογαριασμό του ANT1 και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού. Η διαφορά της ΝΔ είναι μεγαλύτερη από το ποσοστό που δίνει η εταιρεία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 16,5%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ποσοστό της ΝΔ εκτιμάται στο 33,4% (με ανώτερο το 36,1% και κατώτερο το 30,7%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 16,5% (με ανώτερο όριο το 18,6% και κατώτερο το 14,4%).


Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται «καθαρά» στην τρίτη θέση, καθώς το ανώτερο όριό του (13,6%) δεν πιάνει το κατώτερο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τέταρτη θέση είναι η Ελληνική Λύση με 8,8%, ακολουθεί το ΚΚΕ 7,6%, η Πλεύση 4,6% και η Νίκη με 3,6%. Το ΜέΡΑ25 κινείται ακριβώς στο εκλογικό όριο του 3%, ενώ η Νέα Αριστερά εντοπίζεται στο 2,5%.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από την ανάλυση της εταιρείας για την αδιευκρίνιστη ψήφο.


Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερη δύναμη στους αναποφάσιστους. Η κομματική εγγύτητα των συγκεκριμένων ψηφοφόρων υπολογίζεται στο 10,5% για το ΠΑΣΟΚ, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό πέφτει στο 8,2%.

Πρώτη δύναμη στους αναποφάσιστους είναι η ΝΔ καθώς η «κομματική εγγύτητα» με το κυβερνών κόμμα είναι στο 16,1%.

Δείτε τη δημοσκόπηση





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...