Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Δήμος Κηφισιάς: Καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο που τοποθέτησε την πόρτα που καταπλάκωσε μαθητή


Στην καταγγελία της σύμβασης που είχε συνάψει με τον εργολάβο που τοποθέτησε την πόρτα που έπεσε πάνω σε μαθητή της Γ’ δημοτικού προχώρησε ο δήμος Κηφισιάς.
Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Κηφισιάς ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκινά τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το συμβάν.

Ο μαθητής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεταφέρθηκε στο Παίδων Πεντέλης, όπου θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση. Ωστόσο το παιδί, δεν φέρει πληγές.

Η δημοτική αρχή της Κηφισιάς προχώρησε και σε διευκρινίσεις για την αντικατάσταση της πόρτας. «Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας», αναφέρει.

Ο εργολάβος, όπως και δύο εργάτες που μετείχαν στο συγκεκριμένο έργο, έχουν συλληφθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς

Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...