Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Γιώργος Χατζηδάκης: Επιστροφή στην πραγματικότητα και όχι στα έργα


Έχουμε πλέον συνηθίσει να διαβάζουμε ψευδείς ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής για δήθεν επανεκκίνηση των έργων ή ξεπάγωμα διαδικασιών που είχαν αδρανοποιηθεί. Σήμερα ο κ. Ψυρρόπουλος δημοσίευσε τη σύμβαση ενός νέου έργου ύψους 1.738.191.65 ευρώ, με τον περισπούδαστο τίτλο ‘’επιστροφή στα έργα’’, κάνοντας λόγο για δήθεν απενταγμένο έργο.
Τώρα ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα.
Το πρόγραμμα "Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας" αποτελεί μια πολύ σημαντική παρέμβαση εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων στην πόλη που η Διοίκηση μας κατάφερε να χρηματοδοτήσει από το Ταμείο Ανάκαμψης μετά από ώριμη μελέτη που υπέβαλε το 2022. Πραγματοποιήσαμε διεθνή διαγωνισμό σύμφωνα με τους κανονισμούς των δημοσίων συμβάσεων ο οποίος διήρκησε αρκετούς μήνες λόγω των καθυστερήσεων των διαδικασιών του Δημοσίου αλλά και προσφυγών που έγιναν μεταξύ των συμμετεχόντων.




Πρόσφατα το ΥΠ.ΕΣ με σχετικό έγγραφό του τροποποίησε την ανάθεση της σύμβασης μέχρι 1/5/2024 ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους να ολοκληρώσουν ομαλά τις διαδικασίες τους και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα. Όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας του κ. Ψυρρόπουλου ο οποίος αργά ή γρήγορα θα μάθει τις διαδικασίες των Δήμων και του Δημοσίου.
-Πόσους διαγωνισμούς για έργα έχει πραγματοποιήσει ως σήμερα η νέα Δημοτική Αρχή; Μηδέν.
-Πόσες μελέτες έχει υποβάλει για χρηματοδότηση σε εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα; Μηδέν
Εμείς είμαστε χαρούμενοι που έργα που εμπνευστήκαμε και διεκδικήσαμε ήρθε η ώρα να υλοποιηθούν.
Κ. Ψυρρόπουλε επιστρέψτε στην πραγματικότητα και αφήστε την επικοινωνία. Οι 100 πρώτες ημέρες πέρασαν και ακόμα περιμένουμε το πρώτο έργο της διοίκησης σας.

Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης 2019-2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...