Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Εμπραχίμ Ραϊσί: Ραβίνοι χαρακτηρίζουν «θεία δίκη» τον θάνατό του - «Ο δήμιος της Τεχεράνης τιμωρήθηκε από τον Θεό»


Θέλημα Θεού ήταν για πολλούς ραββίνους του Ισραήλ η συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί που οδήγησε στον θάνατό του.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Jerusalem Post, πολλοί ήταν οι ραβίνοι που έσπευσαν να κάνουν λόγο για «θεία δίκη» αναφερόμενοι στον θάνατο του Ιρανού προέδρου ενώ κάποιοι θέλησαν να υπενθυμίσουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη τις δηλώσεις που είχαν κάνει αξιωματούχοι της κυβέρνησης Νετανιάχου, στις οποίες ανέφεραν πως το Ισραήλ θα απαντήσει με «έξυπνο τρόπο» στην επίθεση που είχε εξαπολύσει το Ιράν εναντίον του.

«Ο Θεός είπε αρκετά, τον εξοργίσατε»


Ο Ισραηλινός ραβίνος Μπεν Άρτζι έσπευσε να προβεί στην ακόλουθη δήλωση μέσω του Facebook: «Ελεήστε τους εαυτούς σας, ο Θεός είπε αρκετά... Τον εξοργίσατε», υποδεικνύοντας ότι το δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα πνευματικής ανταπόδοσης για τις ενέργειες του εκλιπόντα προέδρου Ραϊσι.

Σημειώνεται ότι η έκτακτη προσγείωση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος και άλλα οκτώ επιτελικά στελέχη έγινε χθες σε συνθήκες πυκνής, στο βορειοδυτικό Ιράν.


Ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί έδωσε τροφή για ποικίλα σχόλια με πολλούς Ισραηλινούς ραββίνους να αντιδρούν με δηλώσεις που αντανακλούν τις βαθιές πνευματικές και συγκρουσιακές απόψεις τους με τον εκλιπόντα.

«Δήμιος της Τεχεράνης»

Ο ραβίνος Μέιρ Αμπουτμπούλ τον αποκάλεσε ως «τον δήμιο της Τεχεράνης» και σχολίασε σε ανάρτησή του στο Facebook την έχθρα που είχε για το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό.


«Αυτό το σκυλί ήθελε να κρεμάσει Εβραίους, οπότε ο Θεός τον σκόρπισε στους ανέμους κατά την συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε, αυτόν και όλο πλήρωμά του που μισούσε το Ισραήλ», έγραψε ο Αμπουτμπούλ, υπονοώντας ότι η συντριβή ήταν μια μορφή θείας τιμωρίας.


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Τελικά το "προνόμιο" στον ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ δεν το έχουν μόνο οι μουσουλμάνοι , ο τιμωρός Θεός ήταν κάτι που ενθουσίαζε πάντα και άλλα δόγματα! Ανάλογες ανοησίες ακούμε κατά καιρούς και από ορθοδόξους κληρικούς που μάλλον για αυτούς ο ΘΕΟΣ είναι ΑΓΑΠΗ μόνο για όσους έχουν την "ευλογία" Του! Και την έχουν όσοι δεν έχουν κριτική σκέψη για να κατανοήσουν πως ο δημιουργός δεν μπορεί να ρίχνει ελικόπτερα ή να μοιράζει ασθένειες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...