ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η Ελλάδα και οι πέντε μωρές παρθένες!

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Η Ελλάδα και οι πέντε μωρές παρθένες!


Του Παύλου Παπαδάτου

Σε προηγούμενο άρθρο έγραφα: «H κυβέρνηση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την παγκόσμια οικονομική αστάθεια αλλά κυρίως την πιθανότητα μιας μεγάλης οικονομικής αναταραχής από απρόβλεπτους παράγοντες. Συνεπώς να σταματήσει τις λαϊκίστικες παροχές που παραπέμπουν σε προεκλογική περίοδο και να ασχοληθεί με την οικονομική θωράκιση και τα σοβαρά δομικά προβλήματα της χώρας». Τελικά το απρόβλεπτο έγινε βεβαιότητα. (Το απρόβλεπτο τελικά έγινε αλλά δυστυχώς στον υπέρτατο βαθμό) 

Μία χώρα που έχει ένα εντελώς δυσλειτουργικό και διεφθαρμένο κράτος, της οποίας η δικαιοσύνη νοσεί βαριά, που οι τράπεζές της δουλεύουν στο κόκκινο, που έχει ασταθές φορολογικό σύστημα, που σπαταλά τα χρήματα των φορολογουμένων στη χρηματοδότηση κρατικοδίαιτων οργανισμών και σε λαϊκισμούς, είναι καταδικασμένη να χάσει την 4η βιομηχανική επανάσταση και να περιοριστεί σε σουβλατζίδικα, καφενέδες, τριτοκοσμικούς τουρίστες και φυσικά στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες!!! 
 
Λαός και κυβερνήσεις είμαστε του σήμερα και των άκρων. Από την αρχή του χρόνου το χρηματιστήριό μας είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ ανόδου, ενώ σε μία εβδομάδα παγκόσμιο ρεκόρ πτώσης. 

Πριν λίγα χρόνια αγοράζαμε εκατομμύρια άχρηστα εμβόλια, και σήμερα όχι μόνο δεν έχουμε μάσκες για τον κορονοϊό, αλλά ούτε καν εμβόλια για την γρίπη. (Κάποια στιγμή ο κορονοϊός θα θεραπευτεί. Εμείς όμως….) 
 
Χρόνια αφήνουμε ξέφραγα τα σύνορά μας και μόλις πριν δύο εβδομάδες συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να τα κλείσουμε. Ακόμη και εγώ, ο μη ειδικός, εξηγούσα και έγραφα σε άρθρο μου στις 11.10.2019: «Η μοναδική λύση του προσφυγικού είναι η προετοιμασία για ερμητικό κλείσιμο των συνόρων μας. Από ξηρά και από θάλασσα, πριν είναι αργά.» 
 
Φύλλο δεν κουνιόταν στις οικοδομές και ξαφνικά γέμισε η Ελλάδα γιαπιά επειδή (κάκιστα) η κυβέρνηση έδωσε οικοδομικά κίνητρα, ώστε να προστεθούν χιλιάδες νέα απούλητα ακίνητα στα ήδη υπάρχοντα. 

Το πρόβλημα της χώρας προϋπήρχε του κορονοϊού, γιατί και το 4ο τρίμηνο του 2019 είχαμε μείωση ανάπτυξης και μείωση εξαγωγών κατά 0.7% και 3.5% αντιστοίχως, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2019, ενώ η προσδοκώμενη ανάπτυξη για το 2020 ήταν 1.8%-2%. Βέβαια αν δεν περιοριστεί ο κορονοϊός, θα ξεχάσουμε εντελώς την ανάπτυξη. Δυστυχώς βρισκόμαστε πάντα προ εκπλήξεων και είμαστε πάντα απροετοίμαστοι όπως οι πέντε μωρές παρθένες. 

Σημείωση:
Τελικά αντί η Ευρώπη να γίνει η ασπίδα της Ελλάδας, η κυρία Λάιεν μας είπε ότι η Ελλάδα είναι η ασπίδα της Ευρώπης! Ευτυχώς και δεν μας είπε ότι είμαστε οι 300 σύγχρονοι του Λεωνίδα! Κυρία Λάιεν, η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους «πρόσφυγες» πολύ καλά. Εσείς όμως αντί να βάλετε τους Τούρκους στην γωνία, τους χαϊδεύετε και οι Τούρκοι έβαλαν εμάς. Και αν ποτέ σας χρειαστούμε θα είμαστε μόνοι. Ολομόναχοι…

(Άρθρο από την Real News) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: