ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: Αναστολή και ακύρωση για δομές του

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: Αναστολή και ακύρωση για δομές του




Μετά την κρατική οδηγία αλλά και την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, γνωρίζουμε στους ενδιαφερόμενους ότι ο βρεφονηπιακός σταθμός "Η αγία Μαρίνα" και το πνευματικό κέντρο, του ιερού ναού αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, έκλεισαν.
Οι γονείς τον νηπίων θα ενημερωθούν δια του τύπου, για την έναρξη λειτουργίας των σχολείων.

Καμία εκδήλωση, μάθημα ή δραστηριότητα δεν θα γίνει και στο πνευματικό κέντρο έως τέλη Μαρτίου.

Από 12.3.2020 και έως τέλος Μαρτίου, διακόπτεται η παροχή συσσιτίου από τον ιερό ναό αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Ήδη προετοιμάστηκε ξηρά τροφή για στους σιτιζόμενους και υλικά για να μαγειρεύουν στα σπίτια τους.

Επιπλέον διακόπτεται και η χρήση της αίθουσας δεξιώσεων του ναού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει για την περίοδο αυτή η δυνατότητα για παροχή της συλλυπητήριας δεξίωσης μετά τα μνημόσυνα.

Τα προγραμματισμένα είδη μνημόσυνα θα γίνουν στο ναό, χωρίς την συλλυπητήρια δεξίωση.

Ματαιώνονται για το ίδιο διάστημα οι προσκυνηματικές εκδρομές καθώς και οι συνάξεις πνευματικού προβληματισμού και νεολαίας που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή 15.3.2020
Δεν θα αλλάξει προς το παρόν το πρόγραμμα Θείας Λατρείας του ναού και θα τελεσθούν τα προγραμματισθέντα μυστήρια και τελετές.

Παρακαλούνται οι ηλικιωμένοι και ασθενείς να μην εκκλησιάζονται. Εφόσον θέλουν να μεταλάβουν θα μεταβαίνει ο ιερεύς στο σπίτι τους.

Η προσκύνηση των ιερών εικόνων και ο χαιρετισμός των κληρικών συνιστάται να γίνονται με επίνευση και όχι με ασπασμό.

Κατά την παραμονή στο ναό σε ώρα λατρείας η μη, να κρατούνται αποστάσεις από άλλους εκκλησιαζόμενους.

Ο ναός είναι θεραπευτήριο και θα είναι ανοιχτός στο ωράριο του, όμως το γραφείο του θα λειτουργεί κατόπιν συνεννοήσεως με τους ενδιαφερομένους.

Υπακούοντας στο κράτος και συμμορφούμενοι στις εντολές της Ιεράς Συνόδου προσευχόμεθα για ταχεία απέλαση του κινδύνου για την δημόσια υγεία.
Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: