ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Προφανώς και ο κορονοϊός δεν είναι μια απλή γρίπη όπως σας έγραφαν στα social media οι "ψεκασμένοι" φίλοι σας αλλά μια θανατηφόρα πανδημία

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Προφανώς και ο κορονοϊός δεν είναι μια απλή γρίπη όπως σας έγραφαν στα social media οι "ψεκασμένοι" φίλοι σας αλλά μια θανατηφόρα πανδημία


Όταν εμείς σας γράφαμε να παρακολουθείτε τα ΜΜΕ των ΗΠΑ για τον κορονοϊό κάποιοι σας έλεγαν να μην ανησυχείτε γιατί είναι απλώς μια μορφή γρίπης! Όταν από εδώ μέσα καταδικάζαμε την αργοπορία του κομμουνιστικού καθεστώτος της Κίνας να ενημερώσει τον δυτικό κόσμο εσείς ακούγατε τις ανοησίες της Λαϊκής Συσπείρωσης που προσπαθούσαν να εκμεταλλευθούν ως λαϊκιστές κάτι που η δική τους ιδεοληψία και η εφαρμογή των όσων πιστεύουν στην πράξη δημιούργησε. 

Σήμερα που έχουμε επίσημα και τον πρώτο νεκρό στην χώρα μας και που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε τον κορονοϊό πανδημία συνεχίζουν τις θεωρίες συνωμοσίας τους εναντίον των ΗΠΑ που θα αποτελέσουν και την λύτρωση του δυτικού κόσμου αφού προφανώς από εκεί αναμένεται να κυκλοφορήσει το εμβόλιο κατά της εξάπλωσης του ιού. 

Όλοι οι άλλοι απλώς σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και προφανώς θεωρούν πως η δική τους ανεπάρκεια μπορεί πάντα να καλύπτεται από όσους εργάζονται για να εκλείψουν δια παντός τα κράτη παρίες που αποδεικνύουν και στην πράξη πως είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία όλων μας. 

Τα γνωστά αριστερά αποβράσματα της πόλης μας συνεχίζουν απτόητα να κάνουν αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που καλείται να διαχειριστεί μαζί με τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο κάτι που δημιούργησε η πλήρη ανέχεια στην οποία έχει καταδικάσει το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας δισ. Κινέζους. 

Στην επαρχία από όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός , οι πεινασμένοι τρώτε ό,τι κινείται ( σκύλους , ακρίδες, ποντίκια κ.ο.κ) και προφανώς ο ιός δημιουργήθηκε από διατροφικές συνήθειες που δεν συναντάς πουθενά στον δυτικό κόσμο. 

Όμως τώρα το κακό έγινε και το θέμα είναι πως η χώρα μας θα μπορέσει λιγότερους θανάτους και κυρίως πως δεν θα βυθιστεί οικονομικά σε ένα σενάριο τρόμου που προφανώς και ουδείς πρέπει να αγνοήσει. 

Οι εκτιμήσεις των Αμερικανών επιστημόνων είναι τραγικές για όλους μας. Και είναι αντικειμενικές αφού από το κάδρο δεν εξαιρούν τις ΗΠΑ για τις οποίες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως θα πληγούν καίρια και σε θανάτους αλλά και οικονομικά. 

Για εμάς μιλάνε για πλήρη διάλυση της οικονομίας , και για χιλιάδες νεκρούς και τώρα αλλά και το φθινόπωρο του 2020 όπου ο ιός θα επιστρέψει μεταλλαγμένος και μέχρι τότε δεν θα υπάρχει εμβόλιο ικανό να αποτρέψει ή να περιορίσει τους θανάτους. 

Τα εφιαλτικά σενάρια προφανώς και ακούγονται σε πολλούς υπερβολικά αλλά η γειτονική μας Ιταλία μετράει ήδη πάνω από 800 νεκρούς και μέχρι τον Μάϊο προφανώς και ο κορονοϊός θα είναι σε έξαρση. 

Τους καλοκαιρινούς μήνες και με την άνοδο της θερμοκρασίας θα έχουμε ύφεση για να επανέλθει δριμύτερος όπως λένε οι ειδικοί το φθινόπωρο του 2020 , ενώ τον χειμώνα του ίδιου έτους θα υπάρχει στην αγορά το εμβόλιο επομένως ο ιός θα σταματήσει να διαδίδεται έως ότου εξαλειφθεί στην μορφή τουλάχιστον που τον έχουμε γνωρίσει. 

Μέχρι τότε προφανώς και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σας προστατέψει έστω και εάν χρειαστεί να κλείσει όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις σε μια προσπάθεια να περιορίσει τους ασθενείς. 

Για να σωθεί κάποιος προφανώς και πρέπει να περιορίσει τελείως τις μετακινήσεις του και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αφού παλεύει για να φέρει σπίτι του ένα μεροκάματο. 

Άρα στην ουσία η εξίσωση είναι δύσκολη αφού κανένα κράτος δεν μπορεί να αφήσει να πεθάνουν χιλιάδες από τον κορονοϊό αλλά παράλληλα καμία κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει την οικονομική ύφεση που θα επιφέρει μια καραντίνα εκατομμυρίων ανθρώπων που θα περιμένουν μέσα στα σπίτια τους να παρακολουθούν την οικονομική τους καταστροφή. 

Εσείς κάντε ό,τι θέλετε άλλωστε ήδη διαφαίνεται πως η χώρα μας θα έχει την "τύχη" της Ιταλίας αφού ο κρατικός της μηχανισμός έχει αποτύχει πλήρως να διαχειριστεί πολύ μικρότερες κρίσεις από αυτή που μας βρήκε. 

Ο Θεός να βάλει το χέρι του και προφανώς όταν βλέπετε πως ακόμα και η Εκκλησία υπακούει σε εντολές που πλήττουν τα δικά της συμφέροντα αντιλαμβάνεστε πως τα πράγματα είναι πολύ μα πολύ σοβαρά και όχι αστεία. 

Για την πόλη μας δεν βλέπουμε παρά ελάχιστους να τηρούν σοβαρή στάση και φοβόμαστε πως τελικά θα επικρατήσει και εδώ μια χαλαρότητα που θα δημιουργήσει καταστροφικές συνέπειες. 

Άλλωστε άμα ο άλλος σου λέει με δύο πτυχία που έχει πως όλο αυτό είναι κόλπο της Αμερικής για να καταφέρει να υποτάξει οικονομικά την Κίνα προφανώς και ΣΩΤΗΡΙΑ δεν υπάρχει. 

Γιατί απλούστατα κανείς δεν αμφισβητεί στα σοβαρά την παντοδυναμία της και κανέναν ενδοιασμό δεν έχει να ανατρέπει με στρατιωτικές επεμβάσεις ή με οικονομικούς αποκλεισμούς όσους την πολεμάνε. 

Επομένως ακόμα και έτσι να ήταν και με δεδομένο πως δεν υπάρχει αντίπαλον δέος η λογική θα έλεγε να είμαστε μαζί της και όχι απέναντι γιατί προφανώς το ξανθό γένος δεν θα μας σώσει ! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: