ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό ...

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Ειδήσεις σε ένα λεπτό ...



  • Αστείες και γεμάτες λαϊκισμό ανακοινώσεις από δημοτικές παρατάξεις της πόλης επιρρίπτουν ευθύνες στην νυν διοίκηση αγνοώντας προφανώς πως στην ουσία στρέφονται εναντίον εργαζομένων που και οι ίδιες θέλουν να παραμείνουν και να αυξηθούν υπηρετώντας ένα μοντέλο κρατισμού που μας οδήγησε στις τραγικές χθεσινές εικόνες που δεν αφορούν βέβαια τον δήμο μας αλλά και άλλους της Αττικής. Αισχρά και τα τοπικά ΜΜΕ που αναδημοσίευσαν ασχολίαστες ανακοινώσεις που μας θύμισαν την εποχή που οι "αγανακτισμένοι" και πλήρως βολεμένοι μούντζωναν την Βουλή και εν συνεχεία ψήφισαν ένα σωρό αντιμνημονιακά κόμματα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΝ.ΕΛ , ΣΥΡΙΖΑ κ.ο.κ  που κατηγορούσαν τους ξένους και όχι εμάς για τον υπερδανεισμό και μια να το πούμε κομψά ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού που αρνείται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Οι ανακοινώσεις και οι αναρτήσεις όσων τα βάζουν με την νυν διοίκηση στην ουσία στρέφονται κατά των εργαζομένων που θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμά τους μαζί με "εθελοντές" να διαχειρίζονται τις κρίσεις. Δεν έχει  αλλάξει κάτι  και η παρούσα κυβέρνηση που εάν δεν έπεφτε πάνω στην πανδημία θα άλλαζε πολλά, δυστυχώς  βάλλεται πανταχόθεν. Ένα νέο 2015 στήνουν επιχειρηματικά συμφέροντα που επιθυμούν την επιστροφή της χώρας στη δραχμή και συμμαχίες με κράτη παρίες όπως την Ρωσία. Η "ρωσική αρκούδα" σύντομα θα ηττηθεί από τον υπερήφανο ουκρανικό λαό που πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλες και όλους εμάς που πολεμάμε χρόνια την απόλυτη βαρβαρότητα της Ανατολής! 

  • Πως θα μπορούσαν να καθαρίσουν τα ελάχιστα μηχανήματα του δήμου με διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα παρατημένα παντού δεν αναρωτήθηκε προφανώς ο ρεπόρτερ του OPEN  που έκανε ρεπορτάζ στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Είναι του κλίματος προφανώς του Ιβάν και στην νέα εποχή του Δημήτρη Μελισσανίδη θα έχει μάλλον θέμα αφού το Οpen ή θα αλλάξει ρότα ή θα κλείσει και όπως και στην περίπτωση του ALTER  δεν θα κλάψει και ουδείς παρά μόνο οι εργαζόμενοί του. Καλή η κριτική αλλά παράλληλα καλό και η πρόταση εναλλακτικής λύσης αφού προφανώς και δεν γνωρίζει πως όσοι έσκουζαν αυτές τις μέρες που έμειναν χωρίς ρεύμα εξαιτίας πτώσεως δένδρων και σοβαρού προβλήματος με το ΚΥΤ στον Υμηττό που πρέπει να αναβαθμιστεί δεν κάνουν τίποτα και το βλέπουμε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για να κοπούν τα δένδρα αλλά κυρίως για να αναβαθμιστεί ένα ΚΥΤ που είναι αναγκαίο για την ομαλή ηλεκτροδότηση της πόλης. Το μόνο που κάνουν μαζί με όλες τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης είναι να θέλουν να διώξουν το ΚΥΤ από τον Υμηττό πατώντας σε μια λάθος δικαστική απόφαση που θα μπορούσε να εφαρμόσει μια κυβέρνηση που θα ήθελε το κακό της χώρας όπως αυτό επιθυμούσαν και επιθυμούν επίορκοι δικαστικοί που ή από ασχετοσύνη ή εξαιτίας οικονομικού οφέλους βγάζουν αποφάσεις που έρχονται σε πλήρη ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την κοινή λογική. 

  • Να δούμε θα βγάλει το σκασμό η πλέμπα της πόλης μετά τις αποζημιώσεις που θα πάρουν όσοι υπέστησαν ταλαιπωρία; Η γνώμη μας πως όχι εδώ βρίζουν ακόμα όσους έχουν αποζημιωθεί από την ΔΕΗ όχι για την επικινδυνότητα του ΚΥΤ Υμηττού αλλά για υποβάθμιση της περιουσίας που απέκτησαν αρκετοί όταν ήδη το ΚΥΤ είχε ξεκινήσει και λειτουργούσε. Θεωρούμε πως έχει γίνει ήδη αναβάθμιση του ΚΥΤ Υμηττού σε 400αρι αφού μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως χωρίς την αναβάθμιση εξακολουθεί και ανταποκρίνεται στις ανάγκες σε ρεύμα των Νοτίων Προαστίων . Όσοι ενδιαφέρονται να το διώξουν ας βάλουν κάποιοι από τα κόμματα της συμφοράς να κάνει σχετική ερώτηση στη Βουλή στον αρμόδιο υπουργό. Τα καλώδια πάντως από την εποχή της δημαρχίας του κ. Γιάννη Αναγνώστου είχαν αγοραστεί για 400αρι κάτι που γνωρίζουν πολλοί από τους δημοτικούς συμβούλους της εποχής και φανταζόμαστε πως το γνωρίζουν και κάποιοι που εδώ και 30 χρόνια το "διώχνουν" υιοθετώντας "ψεκασμένες" αντιλήψεις περί της τάχα επικινδυνότητάς του για την υγεία των δημοτών μας. 

  • Συνεχίστε τους "αγώνες" για το ρέμα της Πικροδάφνης μην σας ξεφυτρώσει κανένα Mall και δεν έχετε μετά λόγο πολιτικής ύπαρξης κάποιοι , εάν και το "φαλακρό" βουνό όπως και η κατεδάφιση ενός ναού θα σας κρατήσει για μερικά χρόνια ακόμα στη δημοσιότητα. Θετική από τοπικά ΜΜΕ που θεωρούν πως πρέπει να παραμείνουμε στα σημερινά μας χάλια που έχουν ενόχους και αρνητική από εμάς που όσο θα προχωράει η επένδυση στο Ελληνικό και θα έχουμε και απτές αποδείξεις το τι χάσαμε ως πόλη τόσο πιο επιθετικοί θα γινόμαστε σε όσους μας κατάντησαν να πηγαίνουμε για ψώνια στον Άγιο Δημήτριο, στην Γλυφάδα και οσονούπω και στον δήμο Αργουρούπολης - Ελληνικού. Για τους κλασσικούς υπάρχει και το κέντρο της Αθήνας που εμείς προσωπικά δεν το θεωρούσαμε ανταγωνιστικό για την περιοχή μας αναμένοντας πως  με τόση "δημόσια" περιουσία κάποια επένδυση θα γίνονταν και σε εμάς! Ξέχασα και τον Δήμο Δάφνης -Υμηττού που αναβαθμίζεται αξιοποιώντας τον χώρο της Πυρκάλ αλλά εμείς εδώ επιμένουμε να τσακωνόμαστε για τα γερμένα δένδρα στα πάρκα της πόλης που μας προσφέρουν "μακροζωία" σύμφωνα βέβαια με όσους θεωρούν πως οι "ζούγκλες" είναι καλύτερες από τις επενδύσεις! 

  • Έως τα τέλη του 2023 θα λειτουργεί το καζίνο στο Ελληνικό τώρα για όλα τα υπόλοιπα δεν παίρνουμε όρκο. 

  • Είδαμε πολλούς αντιδημάρχους στους δρόμους μαζί με τους εργαζόμενους τις μέρες της κακοκαιρίας να ενεργούν την ώρα που αυτοί που έχουν λύσεις για όλα ασκούσαν κριτική για εμάς κακοπροαίρετη. Εμάς οι δικές μας προτάσεις είναι διαφορετικές από όλων των δημοτικών παρατάξεων αλλά δεν μπορούμε και να ακούμε όσους δεν κουνήθηκαν από τον καναπέ τους να προσπαθούν να μας πείσουν πως η διοίκηση με τους συγκεκριμένους υπαλλήλους και με τα συγκεκριμένα μέσα που διαθέτει μπορούσε ή μπορεί να προσφέρει κάτι καλύτερο. Τέλος επειδή οι ενεργοί φασίστες της πόλης μας παρερμηνεύουν εμείς δεν επιθυμούμε να μείνει κανείς χωρίς δουλειά και φυσικά και στον ιδιώτη οι ίδιοι άνθρωποι πάνω κάτω θα δουλεύουν απλώς εκεί οι ανισότητες θα είναι μικρότερες γιατί εδώ βλέπουμε πράγματα τρελά να αμείβονται σχεδόν διπλάσια για την ίδια εργασία όσοι είναι ευσυνείδητοι και όσοι όχι και τόσο. Παντού υπάρχουν αδικίες και διακρίσεις και στον ιδιωτικό τομέα φυσικά αλλά εδώ τους πληρώνουμε εμείς και θέλουμε να βλέπουμε αυτούς που σήμερα είδαμε στο δρόμο να παλεύουν να παίρνουν μεγαλύτερες αμοιβές. Αυτά που γράφουμε εδώ τα έχουμε πει και στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη όπου έχει εντοπίσει τις παθογένειες και έχει και δημοσίως φέρει προς διαβούλευση έναν νέο κώδικα για τους δημοσίους υπαλλήλους με αξιολόγηση , μπόνους παραγωγικότητας κ.ο.κ. Το που κολλάει καταλαβαίνουν όλες και όλοι αφού συνδικαλιστές της ΝΔ έχουν μείνει σε εποχές μιας "συναδελφικότητας" που στο τέλος θα τους βουλιάξει όλους. Να ξεκαθαρίσουμε για να το διαβάσουν και αυτοί πως συνήθως οι υπάλληλοι που αντιδρούν στη πάγια θέση του δικού μας ιστολογίου για ιδιωτικοποιήσεις δομών είναι πιο παραγωγικοί και για αυτό εμείς ως τοπικό ΜΜΕ δεν δίνουμε και τόσο βάση στην αντιμετώπισή τους προς όσα γράφουμε. Άλλωστε εμείς και θα το καταλάβουν όταν ίσως εμείς δεν θα υπάρχουμε λέμε τι θα γίνει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ τα επόμενα χρόνια και όσο και εάν ακούγεται παράξενο οι μεταρρυθμίσεις εάν προχωρήσουν αυτούς θα σώσουν και όχι εμάς που δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι . 


  • Ό,τι και εάν λένε για εμάς , μας διαβάζουν κάτι που εμάς δεν μας ικανοποιεί γιατί προφανέστατα και δεν ήρθαμε για να προστεθούμε ως ακόμα ένα τοπικό ΜΜΕ . 

  • Πολύ φοβόμαστε πως σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ τους επόμενους μήνες θα επικρατήσει όχι πως τον νοιάζει μια ΜΑΝΙΑ κατά του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ανάλογη με αυτή της περιόδου του πολιτευτή ΚΑΡΟΤΟΥ αλλά αυτή την φορά και έχοντας πιο ισχυρές πλάτες φοβάμαι πως οι εικόνες θα σοκάρουν περισσότερο από ποτέ. Εκτός από ικανός πρέπει να είσαι και τυχερός και όλα δείχνουν πως ο Μάκης έχει και την τύχη με το μέρος του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: