ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Νίκος Παπαδογιάννης: Κάθε εβδομάδα που ξημερώνει μοιάζει χειρότερη από την προηγούμενη

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Νίκος Παπαδογιάννης: Κάθε εβδομάδα που ξημερώνει μοιάζει χειρότερη από την προηγούμενη













Αγαπητοί αναγνώστες, καλημέρα σας και μη χειρότερα. Είμαι ο Νίκος Παπαδογιάννης και αναρωτιέμαι πότε ήταν η τελευταία Δευτέρα που μας έκανε να ευχηθούμε με την καρδιά μας «καλή βδομάδα». Κάθε εβδομάδα που ξημερώνει μοιάζει χειρότερη από την προηγούμενη και κάθε προηγούμενη αποδεικνύεται καλύτερη από την επόμενη.
Περικυκλωμένοι από βιαστές, παιδεραστές, μπάτσους και παπάδες συνεχίζουμε τη βασανιστική ανηφόρα μας με τον σταυρό του μαρτυρίου στην πλάτη, ελπίζοντας ότι, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα βγει ο ήλιος για να μας ζεστάνει.
Το γκρεμοτσάκισμα της ανεκδιήγητης κυβέρνησης θα ήταν μία καλή αρχή, αλλά φοβάμαι ότι αυτή η ανάγνωση παραείναι απλουστευτική. Οι παθογένειες της κοινωνίας μας είναι βαθιά ριζωμένες και δεν πρόκειται να αλλάξουν αν αύριο διαδεχθεί τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας, όπως δεν άλλαξαν ότι διαδέχθηκε ο Τσίπρας τον Σαμαρά.
Οι κυβερνήσεις, άλλωστε, είναι εικόνα και ομοίωση του λαού που της ψηφίζει. Τον συνήθη εαυτό μας στέλνουμε στη βουλή και όχι κάποιο εξιδανικευμένο πρότυπο που υπάρχει μόνο στη φαντασία μας. Ούτε βέβαια τους (πραγματικούς) άριστους που κρύβονται έντρομοι από τη λαίλαπα της αμορφωσιάς και της οπισθοδρόμησης.
Το σλόγκαν της Ελλάδας του 2022 δεν είναι τόσο ο κωδικός «συνάδελφοι δικό σας», που εξακολουθεί να κάνει θραύση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο η φράση «τι γύρευε αυτή εκεί;»
Τι γύρευε στο ξενοδοχείο η κοπέλα που τη βίασαν ομαδικά οι πέντε λεβέντες της Θεσσαλονίκης;
Τι γύρευε στα Εξάρχεια μπροστά στην κάννη του αστυνομικού όπλου ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος;
Τι γύρευαν στην εφημερία του Παίδων Πεντέλης τα άρρωστα παιδιά και οι γιατροί του Παίδων Πεντέλης;
Τι γύρευε έξω από τη Βουλή και μπροστά στο αμάξι της Ντοράκλας ο μοτοσυκλετιστής Ιάσονας;
Τι γύρευε και έκανε δημοσιογραφική έρευνα αντί για επικύψεις ο δημοσιογράφος Βαξεβάνης;
Τι γύρευαν στο άντρο τοκογλύφων και παιδόφιλων που λέγεται ΑΣΟΕΕ οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ;
Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι; Γυρεύοντας πήγαινε η κυρα Μαριώ, γι’ αυτό και της ξύρισαν τη γούνα γουλί. Καλά να πάθει, λοιπόν. Ας γιορτάσουμε το κάζο της με μία παγωμένη Κόκα-Κόλα στο «Αχίλλειον».


Ο δεύτερος και τρίτος βιασμόςΕλάτε τώρα, που παριστάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Δική σας φράση είναι το «τι γύρευε εκεί;» , όπως δική σας ερώτηση είναι και το: «τώρα το θυμήθηκε;» Εσείς στέλνετε σε θέσεις ευθύνης τους φωτισμένους εγκεφάλους που τολμούν και το ξεστομίζουν δημόσια, εσείς παρακολουθείτε ανελλιπώς τα μεσημεριανάδικα που το αναπαράγουν, εσείς το ψιθυρίζετε στον διπλανό σας όταν νομίζετε ότι δεν σας ακούνε.
Επειδή λοιπόν υπάρχετε εσείς, υπάρχουν και δημόσιοι άνδρες, και γυναίκες , που θυματοποιούν τον θύτη και ενοχοποιούν το θύμα.
Η Ανδρούλα Bασιλείου δεν είναι απλή ιδιώτης, τουλάχιστον όχι με τη νεοελληνική σημασία της λέξης. Πρόκειται για Former European Commissioner for Education, Culture, Multilingualism & Youth - remaining a concerned citizen of Europe: πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία. Και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου διορισμένη με πρόσφατη υπουργική απόφαση, προσθέτω εγώ, αφού η ίδια ντρέπεται να το πει.
Αυτή λοιπόν η θείτσα θεώρησε σκόπιμο να σχολιάσει ευθαρσώς τα γεγονότα στο Twitter με το παρακάτω αριστούργημα : «Και πως βρέθηκε στη σουίτα του ξενοδοχείου η 24χρονη; Θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει όλα τα γεγονότα προτού βγάλει συμπέρασμα».
Αντιμέτωπη με την πανελλήνια και παγκύπρια κατακραυγή, η γυναικούλα Ανδρούλα ζήτησε κάποιο είδος συγγνώμης: «Απολογούμαι αν με την ανάρτηση μου έδωσα την εντύπωση ότι ήθελα να κατηγορήσω το θύμα. Κάθε άλλο. Ως μητέρα ανησυχώ για τα νέα κορίτσια που πιθανόν πέφτουν θύματα επιτήδειων που τα παρασύρουν».
Αλλά ο δεύτερος βιασμός της 24χρονης κοπέλας είχε ήδη συντελεστεί. Τρίτος, αν συνυπολογίσουμε το πλυντήριο που ενεργοποιήθηκε για να ξεπλύνει τη κατάπτυστη δήλωση της Βασιλείου. Είναι, λέει, μητέρα και ως τέτοια ανησυχεί. Αφού είναι έτσι, ας της αναγνωρίσουμε το δικαίωμα να προσφέρει ελαφρυντικά στους ανδρούληδες βιαστές. Επίτροπος της πολυγλωσσίας, ήταν, άλλωστε.
Kαι επειδή κανένα σενάριο μεσαιωνισμού δεν είναι πλήρες αν δεν περιέχει τοποθέτηση από καρακαηδόνα της τηλεόρασης, διαβάστε και το έμεσμα μίας Σίσσυς Χρηστίδου, που ρώτησα και έμαθα ότι παρουσιάζει πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα και άλλα βαριετέ του 14ου αιώνα. Είναι μάλιστα Θεσσαλονικιά, από την πόλη του «Αχίλλειου» και του Στάθη Παναγιωτόπουλου:
«Πάρτυ δεν γίνονται σε δωμάτια ξενοδοχείου φίλη μου. Και αν μπορεί ένα κορίτσι που θα κληθεί να πάει από αγνώστους, να το μάθει και να το σκεφτεί πριν δεχθεί να παρευρεθεί, εγώ θα το φωνάζω όπως το φώναξε και το θύμα. Και πέστε να με φάτε».
Θα έπεφτα να τη φάω, όπως ζητάει, αλλά θα πάθω καμιά δηλητηρίαση και άντε να ψάχνω νοσοκομείο κυριακάτικα, τώρα μάλιστα που τα εφημερεύοντα είναι μπλοκαρισμένα από τα ΜΑΤ του μειλίχιου Τάκη Θεοδωρικάκου…


Κάναμε βιασμό, αλλά σόρι


Τα γεγονότα πιθανόν να τα πληροφορηθήκατε. Και γράφω «πιθανόν», επειδή οι τύποις συνάδελφοί μου, που λυμαίνονται τον δημόσιο λόγο στην πετσωμένη προσπάθεια τους να στηρίξουν την κυβερνητική συμμορία, τα έχουν κάνει γαργάρα με κοακόλες, εβίβα και άσπρο πάτο. Όσοι ψάχνεστε στα social media θα τα μάθατε χαρτί και καλαμάρι , αλλά οι υπόλοιποι μπορεί να έχετε μαύρα μεσάνυχτα.
Η πληροφορία που κυκλοφορούσε από μέρες ως φήμη, για τον βιασμό μίας 24χρονης κοπέλας από πέντε νεαρούς άνδρες σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πιστοποιήθηκε από την ομολογία ενός από τους δράστες.
Ναι, ομολογία. Έτσι, τουλάχιστον, φάνηκε στον γυμνό οφθαλμό. Η ανάρτηση στο προφίλ κάποιου Μάνου Παπαδόπουλου έγραφε verbatim τα εξής:
«Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτυ σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας. Στην προσπάθεια να γίνει μία όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο. Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκειά της, με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα σωματικά και ψυχικά μία κοπέλα που γνωρίζω και που ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτυ. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη»!
Προσθέστε εδώ όσα θαυμαστικά σας περισσεύουν, γιατί πάω να ξεράσω και δεν ευκαιρώ.
Βιασμός καραμπινάτος με ομολογία του δράστη μέσω Instagram έχει ξαναγίνει; Πιθανόν ναι, αλλά η πεποίθηση τέτοιων ανθρώπων ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο και καθαρίζουν (για βιασμό, επαναλαμβάνω) με «ένα τεράστιο συγγνώμη» είναι άνω ποταμών.
Όταν έχεις πλάτες, έχεις πλάτες. Και δεν φοβάσαι τίποτε . Ούτε τον νόμο ούτε την κοινωνία. Γράφεις τα πάντα στα πρησμένα από το σεξ αρχίδια σου και τα μολογάς κιόλας, άμα λάχει. Έπειτα πετάγεσαι στην ασφάλεια για ένα καφεδάκι, φιλιέσαι σταυρωτά με τους αστυνομικούς, υπενθυμίζεις τη δωρεά που τους έκανε πρόσφατα το φιλαράκι σου και επιστρέφεις στο σπίτι «με περιοριστικούς όρους». Του τύπου, «να έχεις το τηλέφωνο ανοιχτό μπας και σε χρειαστούμε, που δεν το βλέπουμε».


Λεβέντες και φιρφιρίκοι

Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης (γνωστός στον κυβερνοχώρο ως «mikrosprigipakos»), άρπαξε με τόλμη από το μπαρουτοκαπνισμένο έδαφος τη σκυτάλη του σκανδάλου και αποκάλυψε τα ονόματα των ανθρώπων που φέρονται να εμπλέκονται στο πάρτι της βίας και της αθλιότητας. Σε αυτά περιλαμβάνονται διάφοροι λεβέντες και φιρφιρίκοι της καλής κοινωνίας, golden boys από αυτά που μας πλασάρει ως πρότυπα ο Μητσοτάκης, τακτικοί συνδαιτυμόνες κυβερνητικών στελεχών και εταίρων.
«Με την έρευνα που έχουμε κάνει, περίπου 10 άτομα είναι μπλεγμένα σε αυτήν την ιστορία, σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες περιοχές», τόνισε ο Γκιώνης, την ώρα που άγνωστοι του έσφιγγαν νοερά το χέρι και του εύχονταν καλά ξεμπερδέματα.
«Υπάρχουν συνομιλίες όπου αυτοί διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media, αφού τα παρακολουθούν καιρό. Υπάρχει ένα μοτίβο σε όλες αυτές τις καταγγελίες, ότι οι κοπέλες ναρκώνονται. Όσες μίλησαν δέχονται απειλές, όπως και τώρα που έχει βγει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Δεν έχουν γίνει καταγγελίες γιατί τα θύματα φοβούνται. Μιλάμε για ένα ολόκληρο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων. Στον κόσμο της Θεσσαλονίκης αυτή η ομάδα ανθρώπων είναι γνωστή, απλά δεν υπάρχουν καταγγελίες γιατί από πίσω τους έχουν μεγάλη δύναμη».
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές και ότι ο λογαριασμός του στο Instagram παρουσιάζει περίεργη δραστηριότητα. «Ήρθε σε επαφή μαζί μου ομάδα από κοπέλες οι οποίες έχουν βιώσει παρόμοια περιστατικά με τη συγκεκριμένη ομάδα των ανθρώπων και μου παρέθεσαν στοιχεία ότι όλο αυτό υπάρχει πολλά χρόνια και η 24χρονη ήταν ακόμα ένα θύμα», πρόσθεσε.
Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό μπλέχτηκε και ένα βίντεο revenge porn με πρωταγωνίστρια κάποια Τούνη, πετάχτηκε να βοηθήσει και ένας Κοψιαλής, αλλά κάπου εκεί ζαλίστηκα και έχασα κάθε επαφή. Ίσως επειδή όλοι γύρω μου αναφέρονταν σε «διάσημους influencers», τους οποίους εγώ δεν τους είχα καν ακουστά. Ποιοι είναι μωρέ αυτοί, πότε έγιναν διάσημοι και ποιους ακριβώς επηρεάζουν; Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας, Νίκο Τσιαμτσίκα;
Ακολούθησε αυτό ακριβώς που φαντάζεστε. Ο Ηλίας Γκιώνης μηνύθηκε από τους ανθρώπους που κατονόμασε δημόσια, για να μάθει άλλη φορά να κρατάει το στόμα του κλειστό. «Ενημερώθηκα από τα κανάλια», είπε ο ίδιος. Ο δικηγόρος της 24χρονης κοπέλας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει κυκλωματάρα («και όχι κυκλωματάκι») που «πρέπει να εξαρθρωθεί», αλλά πρόσθεσε ότι τα ονόματα που αναφέρονται στη δικογραφία είναι διαφορετικά από αυτά που κυκλοφόρησαν στα μέσα δικτύωσης.
«Μέχρι στιγμής μόνο σε ένα άτομο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το οποίο ομολόγησε μόνο του ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, ωστόσο υποστηρίζει ότι έγινε με τη θέλησή της», διευκρίνισε ο συνήγορος, Θανάσης Ζιώγας. «Οι άλλοι δύο που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι στη διάθεση των αρχών». Οφείλω να ομολογήσω ότι θαύμασα την ψυχραιμία του, όταν ρωτήθηκε από την Ιωάννα Μάνδρου του γνωστού Σκάι, αν το επίμαχο «πάρτι» συμφωνήθηκε με οικονομική δοσοληψία


Του έκλεψαν το κινητό


Το πασίγνωστο καφέ «Αχίλλειον» της Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε ότι άνθρωπός του φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού, αλλά ισχυρίστηκε ότι «η συνεργασία με τον συγκεκριμένο εργαζόμενο έχει διακοπεί» και εξέφρασε αποτροπιασμό και θλίψη.
Η καταγγελία του Γκιώνη δεν μιλάει βέβαια για εργαζόμενο, αλλά για ιδιοκτήτη. Αυτός πάλι ισχυρίζεται ότι πέρασε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όχι στη Θεσσαλονίκη, αλλά στο Άμπου Ντάμπι. Ονόματα και διευθύνσεις δεν γράφω, γιατί δεν έχω όρεξη να με τρέχουν και εμένα στα δικαστήρια δίκαιοι και άδικοι.
Το μοναδικό ονοματεπώνυμο που μπορεί ντε φάκτο να δημοσιευτεί είναι αυτό του Μάνου Παπαδόπουλου (καμία σχέση με τον εξαίρετο άλλοτε πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός), του ανθρώπου δηλαδή που φάνηκε να ομολογεί τον ρόλο του στο πρωτοχρονιάτικο gang rape.
Να, όμως, που και αυτός τα γύρισε. Δεν ήταν, λέει, δικό του το δημοσίευμα. Τον έδειραν και του άρπαξαν το κινητό, βρε κουτά. Δημοσίευσε μάλιστα και φωτογραφία, για να αποδείξει τον ξυλοδαρμό του, τον οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει «ανηλεή», άσχετα αν μοιάζει σαν να έφυγε αγκωνιά διεκδικώντας ριμπάουντ στο μπάσκετ.
Αυτός λοιπόν ο Παπαδόπουλος, που απ’ όσο ξέρω δεν είναι γόνος κάποιου τζακιού ούτε …ευεργέτης των σωμάτων ασφαλείας σαν κάτι άλλους κατονομασθέντες, έγραψε στο Instagram τα εξής εκπληκτικά:
«Προς μεγάλη μου έκπληξη και δυσαρέσκεια τις τελευταίες ημέρες εμπλέκεται το όνομά μου, μέσω αμφιβόλου προελεύσεως λογαριασμών στο Instagram σε μια αποτρόπαια πράξη κακοποίησης νεαρής κοπέλας, κατά τη διάρκεια των γιορτών, που παρεμπιπτόντως εγώ απουσίαζα στο εξωτερικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εδώ να ήμουν θα μπορούσα να είχα την οποιαδήποτε ανάμειξη. Η στάση ζωής και οι αρχές μου δεν θα μου επέτρεπαν ποτέ να διανοηθώ την οποιαδήποτε ανάμειξη σε κάτι τέτοιο.
Ήδη έχω προβεί σε μήνυση εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου που χρησιμοποιεί το όνομα μου, αυθαίρετα και συκοφαντικά, πράγμα που θα συνεχιστεί που θα συνεχιστεί και με όποιον αναπαράγει κάτι ανάλογο εξόχως δυσφημιστικό. Διευκρινίζω ότι το όνομα μου δεν βρίσκεται στην μήνυση που έχει καταθέσει η συγκεκριμένη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης ουδεμία σχέση έχω με το video της Ιωάννας Τούνη, κάτι που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει και η ίδια. Είναι εξαιρετικά λυπηρό να σπιλώνονται προσωπικότητες και να συκοφαντούνται άνθρωποι προκειμένου ορισμένοι να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας. Ας το κάνουν μέσω της δουλειάς τους και της γενικότερης κοινωνικής ζωής τους, πράγμα που κάνω και εγώ καθημερινά με κόπο και θυσίες.
Τέλος, χωρίς να θέλω να παρέμβω στην δουλειά της ΕΛ.ΑΣ. και της Δικαιοσύνης, που εμπιστεύομαι τυφλά, εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στην κοπέλα, όπως και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να έχει υποστεί κάτι ανάλογο, και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες όπου υπάρχουν. Είμαι σταθερά απέναντι και πολέμιος σε κάθε μορφή βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Καμία ανοχή».
Οφείλω να παραδεχθώ ότι σπάραξε η καρδιά μου. Εάν ζούσαμε σε κανονική χώρα, με θεσμούς που λειτουργούν αντί να μαραζώνουν, δικαιοσύνη που δικάζει αντί να ξύνεται και αστυνομία που πιάνει κακοποιούς αντί για γιατρούς, θα προσυπέγραφα τις κορώνες περί εμπιστοσύνης στις αρχές και στο κράτος δικαίου.
Εδώ όμως μιλάμε για τη χώρα όπου μεγαλοκακοποιοί βρίσκονται στο απυρόβλητο, δημοσιογράφοι κάθονται στο εδώλιο επειδή σκαλίζουν σκάνδαλα και πρωθυπουργοί υποβάλλουν ανενόχλητοι διάτρητο πόθεν έσχες. Στον τόπο της Ανδρούλας και του δόγματος «κακώς πήγε η κοπέλα στο ξενοδοχείο». Στη χώρα του Νίκου Γεωργιάδη, του Λιγνάδη, του Φουρθιώτη και του τοκογλύφου παιδεραστή πανεπιστημιακού. Της Ηριάννας, του «Ινδιάνου» και του ατιμώρητου λυντσαρίσματος.


Ξεκίνησε το πλυντήριο

Γιατί να πιστέψουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι οι βιαστές θα σαπίσουν πίσω από τα κάγκελα, όπως τους αξίζει; Μήπως θα είναι οι πρώτοι λεφτάδες που θα τη βγάλουν καθαρή ή θα πέσουν σε μαλακά; Η τακτική των καθεστωτικών μέσων «ενημέρωσης» αποτελεί μία πρώτη -σοβαρή- ένδειξη ότι το πλυντήριο τέθηκε σε λειτουργία σε πρόγραμμα ισχυρής λεύκανσης. Δεν θα εκπλαγώ αν βρεθεί στη φυλακή, αντ’ αυτών, ο Ηλίας Γκιώνης. Ίσως και η κοπέλα που έκανε το λάθος να πέσει θύμα βιασμού.
Άλλοι 95 νεκροί, χθες, στο μεταξύ, και 680 διασωληνωμένοι . Μάλιστα από σήμερα επιβάλλονται πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών. Η πανδημία μαίνεται, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι απελπιστική, οι ψεκασμένοι οργιάζουν ανεξέλεγκτοι στοιχημένοι πίσω από τους παπάδες και από τους θαυμαστές του Τζόκοβιτς , ωστόσο ο Αντουανέτος του Μεγάρου Μαξίμου επαίρεται, ανενόχλητος από τη δημοσιογραφία του ντολμά.
«Είμαστε χειρότεροι μόνο ως προς τον αριθμό των νεκρών», δηλώνει, με τη γνωστή αναισθησία του. Διασώσαμε όμως την οικονομία (που στον αληθινό κόσμο καταρρέει) και τον τουρισμό. Τι κι αν πέθαναν αβοήθητοι σε ράντζο ο πατέρας σου και η αδελφή σου από τον ρημαδιασμένο κορονοϊό; Ήρθαν στην Ελλάδα ο Φριτς με τη Μόνικα για να σε βοηθήσουν να τους θάψεις. Η αχαριστία σου, Ελληνάκο, δεν έχει όρια.
Σας αφήνω, για να αποδελτιώσω τα αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης από εσάς, τους αναγνώστες του Documento, προς τον Κώστα Βαξεβάνη και την εφημερίδα μας. Το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο πλημμύρισε και η κατακραυγή ενάντια στην κυβέρνηση και στη δικαιοσύνη ολοένα διογκώνεται.
Δεν θα εκπλαγώ αν αυτή η πρωτοφανής στρεψοδικία εξελιχθεί σε αρχή του τέλους για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως η φυλάκιση των επτά εκδοτών ροκάνισε την καρέκλα του πατέρα του, πριν από τρεις δεκαετίες. O Αλέξης Τσίπρας, πάντως, αυτό πιστεύει.
Εάν χάσατε το απολαυστικό χθεσινό σχόλιο του Κώστα Βαξεβάνη, που προσφέρεται να κλειστεί στο κελί με αντάλλαγμα μία συνέντευξη με τον πρωθυπουργό, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ , όπως και τα Newsletter των προηγούμενων ημερών . Μη σπεύσετε να του αγοράσετε τσιγάρα για τη φυλακή, ο Κώστας δεν καπνίζει.

Θα τα ξαναπούμε αύριο,
Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: