ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δόμνα Μιχαηλίδου για Γιώργο Χατζηδάκη: "Δεν είναι εκ των «ων ουκ άνευ», ότι έχετε αυτό το Δήμαρχο εδώ πέρα και ότι έχει σταθεί η Ηλιούπολη ως ο Δήμος της προσβασιμότητας, ο Δήμος της εξωστρέφειας, ο Δήμος όπου η διαφορετικότητα είναι κανονικότητα…»

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Δόμνα Μιχαηλίδου για Γιώργο Χατζηδάκη: "Δεν είναι εκ των «ων ουκ άνευ», ότι έχετε αυτό το Δήμαρχο εδώ πέρα και ότι έχει σταθεί η Ηλιούπολη ως ο Δήμος της προσβασιμότητας, ο Δήμος της εξωστρέφειας, ο Δήμος όπου η διαφορετικότητα είναι κανονικότητα…»



Πρόσφατα βρέθηκα μαζί με συνεργάτες μου σε μια συγκινητική εκδήλωση, μετά από την πρόσκληση του κ. Δημήτρη Στεφανίδη, προέδρου του Σωματείου Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής ΑμεΑ «Παναγία Ευαγγελίστρια».Ήταν τα εγκαίνια της Κοινωνικής Καφετέριας «Sun City» του Σωματείου, που λειτουργεί στην πόλη μας, σε συνεργασία με τον Δήμο μας & απασχολεί μόνο υποστηριζόμενα από το Σωματείο άτομα με νοητική υστέρηση και με την βοήθεια εθελοντών.

Όλοι μαζί στηρίζουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή, στον συμπαθητικό και γεμάτο αγάπη και αλληλεγγύη χώρο στην οδό Αρχιμήδους 52, στην περιοχή Αγίας Μαύρας, με σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής και την ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνία.

Τιμή μας ήταν και η αναφορά προς στον Δήμο μας της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

- «Να πω και κάτι που δεν έχω ξαναπεί:

- Μη παίρνετε ως κάτι αυτονόητο τη στήριξη του κάθε δημάρχου. Εγώ ψηλώνω ένα μέτρο όταν ακούω, ότι έχουμε τη στήριξη εδώ από το δήμαρχο, τους αντιδημάρχους στο Δήμο Ηλιούπολης

Ως Διοίκηση, προσπαθούμε καθημερινά και πράττουμε το καλύτερο, ώστε να επιβεβαιώνεται ο Δήμος μας, ως Δήμος της Αλληλεγγύης και είμαστε σίγουροι, ότι όλη η πόλη μας θα στηρίξει αυτή την κοινωνική καφετέρια.

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Ως τοπικό ΜΜΕ "παίζουμε" το θέμα που γνωρίζαμε άλλωστε από την ημέρα της εκδήλωσης ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για την ΔΗΛΩΣΗ της υφυπουργού Εργασίας. Εμείς δεν έχουμε την ίδια άποψη για θέματα που αφορούν την Πρόνοια και την Κοινωνική Αλληλεγγύη και φυσικά δεν είμαστε τίποτα αδαείς για να μην αντιλαμβανόμαστε πως πρέπει να στηρίζουμε αυτή την ιδιωτική πρωτοβουλία που για εμάς εκπροσωπεί τις ίδιες αρχές και αξίες με τις δικές μας και καμία άλλη. Την Σοβιετία την μισούμε σε όλες της τις μορφές και φυσικά ΞΕΚΑΘΑΡΑ εδώ και πολύ καιρό τασσόμαστε εναντίον της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας. Και φυσικά δεν είναι αυτονόητο το να στηρίζεις τους πάντες και ο καθένας επιλέγει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει! Η αλληλεγγύη του δήμου Ηλιούπολης είναι διαχρονική και με λύπη μας βλέπουμε πως δεν έχει αλλάξει τίποτα στον τομέα αυτό προς θετική κατεύθυνση από την εποχή του δοτού δημάρχου της χούντας έως και σήμερα. Δεν είδαμε κανέναν μεγάλο επιχειρηματία αυτής της χώρας να "επενδύει" στην αλληλεγγύη στο δήμο μας και αυτό αφορά ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ διοικήσεων που θεωρούν προφανώς πως  η πόλη μπορεί να τα καταφέρει μέσω συλλογικοτήτων , της τακτικής ετήσιας κρατικής επιδότησης του δήμου , μέσω ενοριών , σωματείου πωλητών λαϊκών αγορών κ.ο.κ. Κοινωνικές καφετέριες είχαμε στα Σοβιέτ , θεωρούσαμε και θεωρούμε πως η χώρα μας αποτελεί κομμάτι του δυτικού κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: