ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό.... Είχαμε τα χάλια μας και με δύο μέρες κακοκαιρία νέκρωσαν τα πάντα!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Ειδήσεις σε ένα λεπτό.... Είχαμε τα χάλια μας και με δύο μέρες κακοκαιρία νέκρωσαν τα πάντα!


  • Πολλά τα παράπονα των συνδημοτών μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την πρόσφατη κακοκαιρία που ευτυχώς κράτησε μερικές ώρες. Η κακοκαιρία εννοούμε και όχι τα προβλήματα. Παρόλο που το ανθρώπινο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας του δήμου μαζί με εθελοντικές ομάδες είναι στους δρόμους η κατάσταση παραμένει δύσκολη αφού προφανέστατα και η συνταγή κρατισμού που ακολουθεί πιστά και αυτή η διοίκηση την έχει οδηγήσει ήδη σε αδιέξοδα. Ένα ολόκληρο κράτος εκτέθηκε με την κακοκαιρία "Ελπίδα" και οι μόνοι που αποζημιώνουν είναι οι ιδιώτες της Αττικής Οδού και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που επικράτησαν σε διαγωνισμούς "σημαδεμένους" και πήραν την διαχείριση. Καπιταλισμός για κλάματα με επενδυτές που έχουν άδειες τσέπες αλλά αυτά δεν είναι της ώρας. Άλλωστε η Αττική Οδός σύντομα θα αλλάξει χέρια. Σε κάθε περίπτωση για ακόμη μια φορά γίνεται και στον πιο αδαή αντιληπτό πως κράτος που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια κακοκαιρία δεν μπορεί να επιζητεί σεβασμό από εχθρούς αλλά και φίλους μέσα στους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει. Ελπίζουμε να αλλάξουμε νοοτροπία και να προχωρήσει επιτέλους και η χώρα μας στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά τον δήμο μας αλλά και την Πολιτική Προστασία της χώρας δεν φταίει ο Κύπριος υπουργός και ο υπερδραστήριος Νίκος Χαρδαλιάς εκτέθηκε από ένα μηχανισμό που εκθείαζε και εκεί που πήγε θα φάει και άλλες "σφαλιάρες" με αποτέλεσμα ένας ικανός άνθρωπος να "καίγεται" πολιτικά επειδή δεν βλέπει πως με αυτούς δεν γίνεται και από την στιγμή που δεν ΘΕΛΕΙ να αλλάξει τον μηχανισμό θα έχουμε τα ίδια και τα ίδια κακά αποτελέσματα. Στον τομέα που είναι τώρα υφυπουργός τα αποτελέσματα θα είναι πιο τραγικά γιατί η δική μας αίσθηση είναι πως η Τουρκία θα παραμείνει ένας σημαντικός σύμμαχος για τις ΗΠΑ αφού άλλωστε η Τουρκία έχει καταρρίψει ένα από τα σαράβαλα μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας κάτι που εμείς δυστυχώς δεν έχουμε πράξει έως σήμερα απλώς στα λόγια έχουμε υπεροπλία και θα "συντρίψουμε" όσους θελήσουν να τα βάλουν μαζί μας. Προς το παρόν ο στρατός εκχιονίζει και τα γαλλικά μαχητικά δεν είδαμε να αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τουρκικά F-16 δηλαδή μαχητικά προηγούμενης γενιάς. Δεν θέλουμε να σας αναφέρουμε καν τι θα συμβεί εάν οι Τούρκοι πάρουν πριν από εμάς F-35 κάτι που απευχόμαστε. 


  • Όλα τα κράτη του κόσμου δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν σφοδρές κακοκαιρίες ΑΜΕΣΑ αλλά εδώ δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ ακόμα και εάν έγκαιρα οι ειδικοί μας έχουν ενημερώσει. Κάτι πάει λάθος και αυτό φυσικά καμία κυβερνητική καμπάνια δεν μπορεί να αποκρύψει ακόμα και από τον πιο φανατικό κεντροδεξιό. 

  • Δεν γνωρίζουμε καθόλου το θέμα που έχει "ανακύψει" για κάποιους νεαρούς που θεωρούν πως είναι μέλη "συμμοριών" ή παρεών και φυσικά δεν παίξαμε το βίντεο γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής επειδή εμείς δεν θέλουμε να δυσφημούμε την πόλη όταν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Ευελπιστούμε με την μεταφορά του ΑΤ Ηλιουπόλεως και την συγχώνευσή του για να γίνει και αυτό πολυδύναμο θα εκλείψουν μικρο-"συμμορίες". Δεν βλέπουμε και ΟΠΚΕ συχνά στην περιοχή που λύνουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα παραβατικές πράξεις που τονίζουμε και πάλι οφείλονται σε αδράνεια των τοπικών αρχών. Όσον αφορά το ρεπορτάζ που παρακολουθήσαμε θεωρούμε πως δεν έπεισαν κανέναν πως δεν έχουν "μπλέξει" σε ποινικά αδικήματα αλλά κοπανιούνται απλώς για οπαδικά ζητήματα , γυναίκες ή στραβοκοιτάγματα! Σε κάθε περίπτωση το νεαρό της ηλικίας και η "αφέλειά" τους να μιλήσουν σε τηλεοπτικό σταθμό εμάς τουλάχιστον μας κάνει να ελπίζουμε πως τα παιδιά αυτά θα βρουν σύντομα τον σωστό δρόμο. Στην εφηβεία μας άλλωστε υπήρχαν ανάλογες και χειρότερες καταστάσεις απλώς κάποιοι γέρασαν δεν θυμούνται και εμείς δεν θέλουμε να ξύνουμε πληγές αφού η πόλη έχει αφήσει για πάντα πίσω της ένα "σκοτεινό" παρελθόν. 


  • Δεν τα φουσκώνουν οι δημοσιογράφοι η ΑΧΡΗΣΤΙΑ στην περίπτωση κάθε έκτακτης ανάγκης εκθέτει όσους έχουν την ευθύνη. Μπήκαμε και σήμερα και είδαμε τις ομάδες που θεωρεί "συνεργάτες" της η Πολιτική Προστασία θα ενημερώσουμε και τον νέο υπουργό είχαμε ενημερώσει και τον προηγούμενο πριν τον "φάνε" και θεωρούμε πως επειδή είναι Κύπριος ο νέος και δεν έχει και πολιτικό κόστος θα σβήσει "πολλούς" για να μην νομίζει και κανείς πως ενεργούν ΟΛΟΙ αυτοί που για συγκεκριμένους λόγους θέλουν να "συνεισφέρουν" σε έκτακτες καταστροφές. 

  • Τις επόμενες ώρες τα χάλια στα Αστυνομικά με τους κατοίκους τους να έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: