ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κάτοικος Ηλιούπολης στο newsit.gr: Μείναμε χωρίς ρεύμα 2 μέρες, ζεσταινόμασταν με οινόπνευμα και βαμβάκι

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Κάτοικος Ηλιούπολης στο newsit.gr: Μείναμε χωρίς ρεύμα 2 μέρες, ζεσταινόμασταν με οινόπνευμα και βαμβάκι




Πολλά είναι τα νοικοκυριά στην Αττική που μετά την επέλαση της σφοδρής κακοκαιρίας μένουν και σήμερα – για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα – χωρίς ρεύμα. Την ταλαιπωρία που βίωσε τόσο η ίδια, όσο και η οικογένεια της, περιγράφει στο newsit.gr κάτοικος της Ηλιούπολης.
Το ρεύμα στην γειτονιά της Κάτιας Παπαθανασίου, στην Ηλιούπολη, όπως λέει η ίδια στο newsit.gr ήρθε το πρωί της Πέμπτης (27.01.2022) και τώρα όλοι τους προσπαθούν να συνέλθουν από την πολυήμερη ταλαιπωρία. Η 25χρονη κοπέλα μένει με τους γονείς της και ανέφερε στο newsit.gr ότι φοβήθηκε για εκείνους καθώς λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για κάποια προβλήματα υγείας.

«Ήρθε πριν μισή ώρα το ρεύμα αλλά διακόπηκε για λίγο πάλι και φοβηθήκαμε. Έχουμε όλες τις συσκευές εκτός πρίζας γιατί με αυτή την τάση που έρχεται θα μας τα κάψει όλα. Το σπίτι όπου μένω με τους γονείς μου έχουμε τριφασικό ρεύμα. Είμασταν από τους τυχερούς, γιατί την Δευτέρα το απόγευμα κατά τις 7 μας έκλεισε η μία τάση, ενώ οι άλλοι γείτονες δεν είχαν καθόλου ρεύμα από εκείνη την ώρα. Τα μισά δωμάτια είχαν θέρμανση και φως και τα άλλα μισά τίποτα. Τουλάχιστον είχαμε μία σόμπα, μπορούσαμε κάπως να ζεσταθούμε. Άλλα σπίτια εδώ στην γειτονιά δεν είχαν καθόλου ρεύμα από την Δευτέρα» λέει στο newsit.gr η Κάτια Παπαθανασίου.

Και πρόσθεσε: «Μένω με την μητέρα μου και τον πατέρα μου και εκείνοι το ζούσαν το κρύο ακόμα πιο πολύ. Την Τρίτη έγινε τελείως διακοπή σε όλο το σπίτι, σε όλη την πολυκατοικία, στους κοινόχρηστους και μη χώρους. Και χθες Τετάρτη τα ίδια. Είμασταν χωρίς ρεύμα καθόλου, δεν είχαμε θέρμανση ουσιαστικά για περισσότερο από 2 ημέρες. Δεν μπορούσαμε να φύγουμε να πάμε σε κάποιο φιλικό σπίτι που είχε ρεύμα γιατί ο δρόμος κάτω είναι πάγος».

«Το σπίτι είναι στα σύνορα Δάφνης Υμηττού. Η Ηλιούπολη εδώ που μένουμε εμείς είναι σε κατηφόρα, οπότε με το που βγούμε, κάνουμε πατινάζ. Δεν έχει περάσει ο δήμος να καθαρίσει τίποτα. Απ’ ό,τι βλέπουμε από το παράθυρο, έχει περάσει μόνο από τον κεντρικό δρόμο την Μαρίνου Αντύπα που είναι μπροστά από το σπίτι μας. Βγαίνουν άνθρωποι και φτυαρίζουν ό,τι μπορούν στους δρόμους για να ανοίξει κάπως. Ο δήμος απών σε όλο αυτό. Αυτό είναι που μας θύμωσε πιο πολύ» σημειώνει.

«Παίρναμε συνέχεια τηλέφωνο»

Μιλώντας στο newsit.gr, η 25χρονη κοπέλα από την Ηλιούπολη αναφέρθηκε και σε όλες τις ενέργειες που έκανε όλες αυτές τις ημέρες να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο από τον δήμο και τον ΔΕΔΔΗΕ. «Παίρναμε τηλέφωνο συνέχεια. Πήρα τηλέφωνο την πρώτη μέρα για να απευθυνθώ στον δήμο. Μου λένε θα σας συνδέσω με το γραφείο δημάρχου, με βάλανε αναμονή, και μετά έκλεισε η γραμμή. Και μετά ήταν συνεχώς κατειλημμένο και τα ίδια παράπονα έχουν και άλλες οικογένειες που μένουν στην Ηλιούπολη» λέει.

«Η απελπισία μου ήταν τόσο μεγάλη γιατί όταν έπαιρνα και τον ΔΕΔΔΗΕ, μας το πήγαιναν από ώρα σε ώρα. Στην αρχή μας έλεγαν ότι το ρεύμα θα έρθει τις πρώτες πρωινές ώρες. Μετά μας το πήγαν στις 10-11 το πρωί . Μετά ξαναπήρα εγώ στις 11, μου είπαν να ξαναπάρω στις 2-3 το μεσημέρι να κάνετε ατομικό αίτημα, ενώ ήδη είχαμε κάνει , όχι μόνο εγώ, είχαν μιλήσει και άλλοι από την γειτονιά για τον δρόμο μας. Όταν ξαναπήρα έξαλλη στις 2.30, τους φώναξα κιόλας αλλά τους ζήτησα μετά συγγνώμη γιατί ξέρω ότι δεν φταίνε οι άνθρωποι στο τηλεφωνικό κέντρο. Μετά μας είπαν ότι δεν έχουν εικόνα γιατί πότε θα έρθει το ρεύμα στην περιοχή μας και για τουλάχιστον δέκα ώρες που παίρναμε μας έλεγαν αυτό ότι δεν έχουν εικόνα από τους τεχνικούς. Μας έλεγαν ότι είναι όλοι έξω, δεν μπορούμε να τους βρούμε. Ε, μετά είχα κουραστεί πραγματικά, δεν ξαναπήρα», πρόσθεσε η 25χρονη.

«Την βγάλαμε με τοστ και κονσέρβες»

Τα όσα αναφέρει στο newsit.gr η 25χρονη κοπέλα από την Ηλιούπολη σχετικά με το πώς ζεσταινόντουσαν αυτές τις ημέρες και το τί έτρωγαν, είναι πραγματικά συγκλονιστικά. «Την πρώτη μέρα που είχαμε τις δύο φάσεις ρεύματος, η κουζίνα μας δεν λειτουργούσε βέβαια. Δεν μπορούσαμε να ψήσουμε κτλ. Ο,τι κάναμε για να ψήσουμε, να ζεσταθούμε λίγο, για να ζεστάνουμε κάτι, να ψήσουμε έναν καφέ το κάναμε με οινόπνευμα και βαμβάκι και βάζαμε φωτιά», αναφέρει.

«Είχαμε ευτυχώς κάποιες προμήθειες, δεν μπορούσαμε να βγούμε να πάρουμε κάποιο έτοιμο φαγητό γιατί είμασταν αποκλεισμένοι. Την βγάλαμε με τοστ και κονσέρβες. Λες και έχουμε πόλεμο. Είμαι από την Κυριακή χωρίς να έχω κάνει μπάνιο», προσθέτει.
«Είναι τρομερό, να μην το ζήσει κανείς»

Οι γονείς της 25χρονης παίρνουν φάρμακα για το ζάχαρο και είχαν πρόβλημα να τα προμηθευτούν λόγω της κακοκαιρίας. «Δεν μπορούσαμε να βγούμε να πάρουμε φάρμακα, γιατί η μητέρα μου και ο πατέρας μου παίρνουν φάρμακα για το ζάχαρο. Η μητέρα μου αναγκάστηκε με τα χίλια ζόρια να φύγει με σκουπόξυλα να περπατήσει στον δρόμο για να πάει σε φιλικό σπίτι αλλά δεν τα κατάφερε» αναφέρει στο newsit.gr η Κάτια Παπαθανασίου.

«Δηλαδή αυτή ήταν μια κατάσταση που δεν περίμενα ότι θα ζήσω. Είναι τρομερό, να μην το ζήσει κανείς. Χθες το βράδυ είχε πάρα πολύ κρύο , ήταν το χειρότερο βράδυ που περάσαμε. Τώρα ήρθε το ρεύμα το πρωί κατά τις 9.30. Ανάψαμε λίγο τα σώματα να ζεσταθούμε και μετά ξαναέπεσε. Ελπίζουμε να κρατήσει να μην κοπεί ξανά. Ήρθαν κάποιοι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ όπου βγαίναμε στην γειτονιά και λέγαμε ποιος έχει πρόβλημα. Ήρθε ένας άνθρωπος μετά από 4 ημέρες. Τώρα προσπαθούμε να συνέλθουμε» καταλήγει η 25χρονη κάτοικος Ηλιούπολης.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: