ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ρατσιστική επίθεση στον ΗΣΑΠ: Συνελήφθη ο δράστης του ξυλοδαρμού κατά μετανάστη (video)

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ρατσιστική επίθεση στον ΗΣΑΠ: Συνελήφθη ο δράστης του ξυλοδαρμού κατά μετανάστη (video)



Στη σύλληψη του δράστη της ρατσιστικής επίθεσης στο Μετρό κατά μετανάστη έχει προχωρήσει η Αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.
Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, αναφορικά με επίθεση που δέχθηκε επιβάτης από άνδρα εντός συρμού της Γραμμής 1 του Μετρό το Σάββατο 22/01/2022, η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει, πως η αντίδραση του εμπλεκόμενου στο εν λόγω συμβάν προσωπικού της ήταν άμεση.


Η παρέμβαση του Ελεγκτή Ασφαλείας, καθώς και του Υπεύθυνου Σταθμού στο Μοσχάτο, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ και ομάδα ΔΙΑΣ που κατέφθασε στο σταθμό, προχώρησε στη σύλληψη άνδρα, εμπλεκόμενου στο εν λόγω περιστατικό.


Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί πρωταρχική μέριμνα της εταιρείας μας και ως εκ τούτου η ΣΤΑ.ΣΥ. προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του φερόμενου ως δράστη. Συγχαίρουμε το προσωπικό μας για την άμεση αντίδρασή του στο εν λόγω συμβάν, όπως και σε κάθε συμβάν που εμποδίζει την ομαλή μετακίνηση του συνόλου των επιβατών μας».

Το εξοργιστικό βίντεο από την επίθεση (ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες):





Ρατσιστική επίθεση - Παλαιό Φάληρο: Μαχαίρωσαν 22χρονο διανομέα

Ρατσιστική επίθεση με δέκτη έναν 22χρονο διανομέα φαγητού έλαβε χώρα έξω από την είσοδο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο.


Ένας 22χρονος διανομέας φαγητού με γονείς από τις Σεϋχέλλες και γεννημένος στην πατρίδα μας υπήρξε θύμα ρατσιστικής επίθεσης την περασμένη Παρασκευή από τις αγνώστους πριν τον ξυλοκοπήσουν και τελικά τον μαχαιρώσουν.


Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι μάρτυρες της άγριας αυτής επίθεσης μιλούν για ρατσιστική του άτυχου νέου εν ώρα εργασίας για το μεροκάματο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα στο Παλαιό Φάληρο. άλλωστε πέρσι τον Ιούνιο άγνωστοι βανδάλισαν με ναζιστικά σύμβολα το εντυπωσιακό γκράφιτι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ίδια περιοχή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ρατσιστικό περιστατικό συνέβη στις 23:40, την ώρα που ο διανομέας έβγαινε από πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο έχοντας μόλις παραδώσει μία παραγγελία. Θαμώνες διπλανού καταστήματος ακούγοντας τις φωνές του τραυματισμένου 22χρονου διανομέα ειδοποίησαν την Αστυνομία και στη συνέχεια το 166 προκειμένου να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άτυχος άντρας κυνηγήθηκε και κάποια στιγμή έπεσε με αποτέλεσμα να δεχτεί χτυπήματα ενώ οι δράστες του κατάφεραν τέσσερις μαχαιριές στην περιοχή του μηρού και του γλουτού, προτού εξαφανιστούν.

Έσπευσε η αστυνομία και ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του και να του παραστούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο δύστυχος νεαρός ζει με τη μητέρα του, ενώ το πρωί εργάζεται σε ένα καφέ στην Καλλιθέα και το βράδυ σε κρεπερί, στο Παλαιό Φάληρο. Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τους δράστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: