ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δεν είναι κακία είναι η νοοτροπία όσων αρνούνται να δεχθούν τα εκλογικά αποτελέσματα και αναμένουν "Μεσσίες" που με την ίδια αποτυχημένη συνταγή θα φέρουν τον "παράδεισο"

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Δεν είναι κακία είναι η νοοτροπία όσων αρνούνται να δεχθούν τα εκλογικά αποτελέσματα και αναμένουν "Μεσσίες" που με την ίδια αποτυχημένη συνταγή θα φέρουν τον "παράδεισο"

 


Όποιος δεν σέβεται την Αστική Δημοκρατία και ονειρεύεται ερπύστριες και "Εθνοσωτήριες επαναστάσεις" προφανέστατα και εύκολα κατρακυλά σε έναν λαϊκισμό επιζήμιο για την χώρα. 

Ο κ. Παναγιώτης Κόκλας που είναι ο ένας εκ των δύο Αντιδημάρχων που δεν παίρνουν μισθό ( η άλλη είναι η κα. Χωματά) όπως και οι πέτρες αυτής της πόλης γνωρίζουν είναι έξω στους δρόμους και παλεύει και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία παρά τα κινητικά του προβλήματα. 

Στις δημοτικές κάλπες του 2019,  οι πολλοί αποφάσισαν πως έπρεπε να αλλάξει ο δήμαρχος και να έρθει ένας καινούργιος. Εξαιτίας του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής και με δεδομένο πως δεν τα βρίσκουμε ως βαλκάνιοι σε ΤΙΠΟΤΑ μεταξύ μας, η διοίκηση προχώρησε σε προσθήκες με  όσους ήθελαν όχι να μένουν απέξω και να πετροβολούν αλλά να συμμετάσχουν σε ό,τι αυτοί θεωρούν καλό για την πόλη. 

Ο κος Κόκλας είναι για εμάς από τις καλές περιπτώσεις αυτών των μετακινήσεων ,  και ΑΦΟΥ οι δημοτικές παρατάξεις δεν έχουν σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό με εξαιρέσεις αυτές του ΚΚΕ ( Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολη) και ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλαδή η παράταξη του κ. Μανιάτη έκανε το βήμα και στην πρόταση που του έγινε από τον δήμαρχο της πόλης μας  απάντησε θετικά. 

Έως τώρα και επειδή για εμάς η προβολή δράσεων δεν είναι "έγκλημα" αλλά επιβεβλημένη για να μαθαίνουν και οι πολίτες μας τι ακριβώς πράττει ο καθένας ( για να προβάλεις κάτι  πρέπει και να κινηθείς και να δράσεις), ο κος Κόκλας ενεργεί σε θετική κατεύθυνση σε ό,τι του έχει ανατεθεί αλλά συμμετάσχει και σε δράσεις που δεν περιορίζονται στις δικές του αρμοδιότητες και εκεί για να αλλάξει κάτι σε αυτή την πόλη. 

Για την κακοκαιρία εμείς ως τοπικό ΜΜΕ τα έχουμε γράψει και θα φιλοξενήσουμε και τις απόψεις του αρμόδιου υπουργού για όσα δεν έκανε όχι μόνο ο δήμος μας αλλά και άλλοι δήμοι της χώρας και "εγκλωβιστήκαμε". Άλλωστε ως πόλη και ως χώρα χρόνια είμαστε εγκλωβισμένοι σε λογικές Σοβιετίας. 

Σε κάθε περίπτωση η ΚΡΙΤΙΚΗ βοηθάει τους πάντες ,αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια "ανθρωποφαγία" χωρίς στοιχεία και με μόνο εφόδιο όσων καταγγέλλουν την ΛΑΣΠΗ. 

"Λάσπη" που εκτοξεύουν μόνο όσοι δεν έχουν στοιχεία και ανήκουν στα δύο άκρα. Σενάρια επιστημονικής φαντασίας και καμία πρόταση . Οι αόριστες προτάσεις χωρίς να γνωρίζουν πόσα μηχανήματα έχει καν ο δήμος Ηλιούπολης και κυρίως καλύπτουν επί δεκαετίες όσους δεν άλλαξαν την συνταγή που παραμένει η ΙΔΙΑ από την εποχή του μακαρίτη Δελλαπόρτα έως και σήμερα. 

Τι μας λένε οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις; Πως με το υπάρχον προσωπικό και με τις γνωστές εθελοντικές ομάδες θα έκαναν θαύματα! 

Εμείς που εάν και χριστιανοί δεν πιστεύουμε σε τέτοιου είδους  "θαύματα" που δεν έχουν συμβεί επί δεκαετίες στην  πόλη αναμένουμε από τους επικριτές προτάσεις. 

Εμείς την έχουμε κάνει ΗΔΗ από καιρό . Δηλαδή ΠΛΗΡΗ ιδιωτικοποίηση των πάντων κάτι που θα συμβεί στο μέλλον,  τότε που θα εκλείψουν και αυτές οι τραγικές εικόνες. 

Όσον αφορά την Αττική Οδό ΠΛΗΡΗΣ ιδιωτικοποίησή της θα γίνει με τον νέο διαγωνισμό ο προηγούμενος ήταν το κράτος πληρώνει και ο ιδιώτης πλουτίζει χωρίς καμία υποχρέωση να κρατάει την Αττική Οδό ανοιχτή κάτι που θα φανεί και όταν κάποιοι αφελείς καταφύγουν στα Ελληνικά Δικαστήρια κατά της εταιρίας. Προφανώς αυτό το γνωρίζουν πολλοί καλά και οι βουλευτές που έχουν γνώση της σύμβασης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Υπεύθυνος για το άνοιγμα ή κλείσιμό της ήταν το ΚΡΑΤΟΣ! 

Έως τότε όσοι δεν έχουν μάθει να χάνουν στις εκλογές θα υβρίζουν όσους ενεργούν και το "παλεύουν" και θα ζητάνε παραιτήσεις πρωθυπουργών , δημάρχων κ.ο.κ προφανώς για να αναλάβουν τα ηνία ξεφτιλισμένοι καραβανάδες! 

Η Αστική Δημοκρατία έχει κανόνες και εμείς που δεν υποστήκαμε και τεράστια ταλαιπωρία από αυτή την κακοκαιρία θα μπορούσαμε να αρχίσουμε για να γίνουμε αρεστοί να βρίζουμε ό,τι κινείται αλλά εμείς ως τοπικό ΜΜΕ είμαστε εδώ για τα σοβαρά και για εμάς σοβαρό ήταν και θα παραμένει η διατήρηση μιας Αστικής Δημοκρατίας που δεν είναι αυτονόητη. 

Αναμένοντας τις "καταγγελίες" του συνδημότη μας που έχει έτσι και αλλιώς πάρει θέση στα σοβαρά που έχουμε καταγγείλει με την ΣΙΩΠΗ του και τις δημόσιες διαδικτυακές του συνομιλίες με ό,τι πιο άχρηστο κυκλοφορεί στην πόλη μας να ευχηθούμε στον Αντιδήμαρχο να έχει γερό στομάχι και να συνεχίσει να δρα ( εμείς στην θέση του θα είχαμε ήδη εγκαταλείψει να ασχολούμαστε με άλλους τομείς και θα περιοριζόμασταν στον δικό μας ) αφού στο τέλος οι πολλοί επικροτούν το ΑΠΟΛΥΤΟ τίποτα απέναντι σε όσους θέλουν κάτι να αλλάξει σε αυτή την πόλη. 

Ο συνδημότης δεν ήρθε χθες στην πόλη και με τους "λύκους" που μένει θα έχει ήδη αντιληφθεί πως η πόλη προχώρησε προς το καλύτερο και θα ήταν και πρώτη εάν κάποιοι επιθυμούσαν να είναι διαφορετική. 

Η νυν δημοτική αρχή δεν μπορεί να γκρεμίσει όλη την πόλη για να την χτίσει όπως θα έπρεπε να είναι και όπως οι περισσότεροι θα το θέλαμε και για πολλά άτομα που είναι ΑμεΑ ο "εγκλωβισμός" είναι ετήσιος ενώ ο δικός μας κάποιων ημερών! 

Προσωπικά κινηθήκαμε και συνεχίζουμε και κινούμαστε σε δρόμους παγοδρόμια ασκούμε κριτική αλλά παράλληλα έχουμε το "θάρρος" να παρουσιάζουμε όσους ενεργούν παρά τις προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειές μας και σας λέμε πως το αποτέλεσμα δεν θα ήταν διαφορετικό με ΚΑΝΕΝΑΝ δήμαρχο που θα διατηρούμε την ίδια συνταγή. 

  Αυτοί που ποστάρουν τα φορτηγά του δήμου Αλίμου που καθάρισαν την πόλη θα πρέπει να γνωρίζουν καλύτερα ποιοι είναι αυτοί που ενεργούν και κυρίως πόσα χρήματα έχει δαπανήσει ο κος Κονδύλης σε εργολαβίες με ιδιώτη για το Πράσινο. 

Ιδίως κάποιοι "επαναστάτες" που τον εκθειάζουν για όσα πέτυχε θα πρέπει να γνωρίζουν πως "ψεκασμένοι" σαν και αυτούς έχουν από τον κ. Κονδύλη διαφορετική αντιμετώπιση. 

Δεν θα αποζημιωθούν από τον δήμο Αλίμου όσοι υπήρξαν αρνητές κλαδέματος ή κοψίματος δένδρων (έχει εκατοντάδες και η δική μας πόλη)  την ώρα που οι δικοί μας δημοτικοί σύμβουλοι  εδώ συμμετείχαν σε δράσεις συγκεκριμένης κίνησης που μόνο ΚΑΚΟ έκανε στην πόλη με τις δράσεις της,  και ευελπιστούμε πως δεν θα συνεχίσει να κάνει και μετά από αυτήν την κακοκαιρία. 

Άλλωστε τέτοιες δράσεις τα επόμενα χρόνια θα απαξιωθούν και από τα μεγάλα τουλάχιστον ΜΜΕ , αφού τα "μεροκάματα" για την Προστασία του Περιβάλλοντος θα εκλείψουν! 

Γιατί οι περισσότεροι Οικολόγοι χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι εξηγούνται και οι κόντρες μεταξύ τους όσον αφορά ζητήματα όπως π.χ των ανεμογεννητριών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: