ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Νεκρός ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό πριν μερικές μέρες στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Νεκρός ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό πριν μερικές μέρες στη Θεσσαλονίκη


 Υπέκυψε πριν λίγα λεπτά στα τραύματά του  σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε πριν μερικές μέρες από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. 

Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης που από χθες βρίσκονταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση τελικά δεν τα κατάφερε παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης να κρατηθεί στη ζωή. 

Η δυσάρεστη εξέλιξη έχει θέσει επί ποδός την ΕΛ.ΑΣ,  που ήδη καταστρώνει σχέδιο αντιμετώπισης των αντιδράσεων που αναμενόμενα θα υπάρξουν,  από τους ομοεθνείς του 16χρονου ανά την Ελληνική Επικράτεια. 

Χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ηχητικά ντοκουμέντα με την συνομιλία των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο όπου γίνεται φανερό πως δεν υπήρξε ενημέρωση από όσους συμμετείχαν στην καταδίωξη προς το κέντρο για τους πυροβολισμούς που έπεσαν προς το αυτοκίνητο του ανήλικου που έφυγε χωρίς να έχει πληρώσει την αξία του καυσίμου σε πρατήριο της περιοχής των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη. 

Δεν ήξεραν ότι έχουν πυροβολήσει


Αυτό που κάνει εντύπωση από τις συνομιλίες των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη με το κέντρο της άμεσης δράσης, είναι η τριαντάλεπτη καθυστέρηση με την οποία ενημέρωσαν ότι έγινε χρήση υπηρεσιακού όπλου. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν χρησιμοποίησαν τον ασύρματο ούτε για την απόπειρα εμβολισμού αλλά ούτε για τους πυροβολισμούς.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ-Τώρα μου λέει ο συνάδελφος ότι πυροβόλησε…ότι μάλλον είναι από τον πυροβολισμό τραυματισμένος.

ΚΕΝΤΡΟ- Τι πυροβολισμό; Είχε πυροβολισμούς;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ—Ο συνάδελφος μου είπε τώρα από την άλλη μηχανή.

ΚΕΝΤΡΟ- Πυροβόλησε συνάδελφος; Δικός μας;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ- Ναι…ναι…

Εδώ επικρατεί μια μεγάλη παύση μέχρι που ο αστυνομικός στο κέντρο να κάνει την καθοριστική ερώτηση.

ΚΕΝΤΡΟ- Πού είναι τραυματισμένος, στο κεφάλι;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ- Στο κεφάλι ναι…

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε επιμένει ότι δεν σημάδεψε τον 16χρονο οδηγό, κατάλαβε, όμως, όταν είδε το τραύμα, ότι πιθανότατα προερχόταν από δική του σφαίρα. Ο συνεπιβάτης του, μάλιστα, περιγράφει τη στιγμή των πυροβολισμών ως συνέχεια της προσπάθειας του 16χρονου να εμβολίσει τις μοτοσυκλέτες των αστυνομικών.

«Οι συνάδελφοι μου πάτησαν γκάζι και κινήθηκαν άμεσα προς τις φυλακές αποφεύγοντας το όχημα που ερχόταν κατά πάνω τους. Πρόλαβαν για κλάσμα δευτερολέπτου να αποφύγουν το όχημα πριν τους εμβολίσει. Ο οδηγός του οχήματος έστριψε και ακολούθησε από πίσω τους συναδέλφους με σκοπό να τους παρασύρει. Μόλις το αγροτικό επιτάχυνε, ο συνάδελφος έβαλε δύο φορές με το υπηρεσιακό του όπλο» αυτά δήλωσε ο συνεπιβάτης του αστυνομικού που πυροβόλησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: