ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πάλι αρνητικό θέμα στον τοπικό τύπο η κεντροδεξιά της πόλης μας

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Πάλι αρνητικό θέμα στον τοπικό τύπο η κεντροδεξιά της πόλης μας

 

 Διαβάστε κάνοντας κλικ εδώ  την εφημερίδα ΗΛΙΟΤΥΠΙΑ που μόλις κυκλοφόρησε του κ. Γιάννη Καραμαγκάλη δεν φαίνεται επίτηδες να διαβαστεί από εδώ για να μην μας κατηγορήσουν κάποιοι πως τους "κλέβουμε" την δουλειά τους για να διαπιστώσετε πως η κατάσταση αυτή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συνεχίζεται από το 2010 έως και σήμερα. 

Τότε ( το 2010) εννοούμε ήταν η κα Πίκουλα που ξεκίνησε τον χορό των διασπάσεων ενώ πρώτος διδάξας ήταν ο δοτός δήμαρχος της χούντας Κωνσταντίνος Δελλαπόρτας που κατέβηκε αμέτρητες φορές μεταπολιτευτικά έως ότου τον "τελειώσει" η ΝΔ με την υποψηφιότητα του κ. Τάσου Κωνσταντέα. 



Το συμπέρασμα που έπρεπε να είχε ήδη βγει είναι πως η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ στην πόλη μας δεν έχει την πολυτέλεια των πολλών υποψηφίων δημάρχων και από το 2010 έως και σήμερα μόνο ο πρώην δήμαρχος κος Γιάννης Αναγνώστου είχε καταφέρει να μπει στον δεύτερο γύρο έχοντας την κα Πίκουλα απέναντί του. 

Τάσος και Αραμπατζής δεν τα κατάφεραν έως σήμερα και φυσικά για την πολυδιάσπαση ευθύνες έχουν όλοι και εμείς που δεν έχουμε τον τρόπο να τους πείσουμε ή εν τέλει να τους "εκβιάσουμε" τονίζοντάς τους πως δεν έχουν παρά ελάχιστες ελπίδες εισόδου σε δεύτερο γύρο δημοτικών εκλογών όσο παραμένουν διασπασμένοι. 

Το γεγονός πως οι "αντάρτες" επικρατούσαν διαχρονικά των υποψηφίων δημάρχων που είχαν χρίσμα ή στήριξη από τη ΝΔ στην πόλη μας ( και ο Δελλαπόρτας νίκησε με 21% έναντι 15% τον κ. Κωνσταντέα και ο Γιάννης Αναγνώστου νίκησε με 11.72% έναντι  8,44% τον κ. Ευσταθίου ) οδήγησε και άλλους επίδοξους υποψηφίους να το τολμήσουν. 

Έτσι στις κάλπες του 2019 η υποψηφιότητα του πρώην ευρωβουλευτή κ. Πουπάκη δεν προχώρησε και είχαμε Ευσταθίου και Αναγνώστου και τώρα βρισκόμαστε με τους δύο επικεφαλής να μη τα βρίσκουν και η ΝΔ να ετοιμάζεται να χρίσει άλλον υποψήφιο. 

Πολλοί ( οι περισσότεροι) λένε πως εν όψει προεκλογικής περιόδου για τις βουλευτικές δεν θα το τολμήσουν όμως η δική μας αίσθηση είναι πως αυτό δεν θα συμβεί με δεκάδες στελέχη μας να κατεβαίνουν ήδη υποψήφιοι με άλλους κεντροαριστερούς συνδυασμούς θέλοντας καρέκλες ΕΥΘΥΝΗΣ και όχι ανέξοδη κριτική εκ μακρόθεν. 

Πιέσαμε ΔΗΜΟΣΙΑ όσο μπορούσαμε για να πειστεί ο κος Αραμπατζής και να κατέβει σε κοινό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον κ. Τάσο Ευσταθίου κάτι που γνωρίζουν όσοι μας διαβάζουν και ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ. 

Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να επιβραβεύσουμε κανέναν "αντάρτη" που δεν έχει εξασφαλίσει ευρύτερη αποδοχή και αυτή αποδεικνύεται με προβεβλημένα κομματικά στελέχη άλλων πολιτικών χώρων στο ψηφοδέλτιό του και όχι με λυκοσυμμαχίες με οικολόγους και λοιπούς "φτωχούς" συγγενείς. 

Έτσι η στάση η δική μας η ΔΗΜΟΣΙΑ στήριξη του οιοδήποτε θα αποφασίσει το κόμμα και δεν θα έχει βαρίδια δεν θα είναι κοινός ΚΛΕΦΤΗΣ. 

Άλλωστε εμείς ως τοπικό ΜΜΕ είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ αρνητικοί στη συμμετοχή στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ στα ψηφοδέλτιά μας για λόγους που έχουμε τονίσει πολλάκις φορές . Για εμάς το ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν και παραμένει συνώνυμο της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ και του ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ πριν ακόμα η διάδοχη κατάστασή του δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ βγει στο προσκήνιο. 

Έτσι με λύπη διαπιστώνουμε πως για ακόμη μια φορά κεντροδεξιά στελέχη πάνε να κάνουν μάγκες το ΠΑ.ΣΟ.Κ του 6% στην πόλη μας και εάν τους αδικούμε εδώ είμαστε να πούμε το νέο τους ποσοστό μετά τις βουλευτικές κάλπες που στήνονται. 

Και βέβαια εννοούμε το ποσοστό στην πόλη μας γιατί ίσως σε κάποιο μικρό χωριό της Κρήτης που δεν το βλέπουμε πάρουν και 40%! 

Για εμάς είναι τρίτη επιλογή για τους πολλούς και σε μερικά χρόνια θα είναι και τέταρτη ή ακόμα και πέμπτη. 

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ τελείωσε ως κόμμα πολιτικά και όσα στελέχη του θα επιβιώσουν θα αναδειχθούν μέσα από άλλα κόμματα. Δεν έχει η πόλη μας την πολυτέλεια να αναστήσει "πολιτικά πτώματα". 

Έτσι και με βάση αυτή την λογική εμείς δεν βλέπουμε θετικά καμία συνεργασία με στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ δήθεν για το "καλό" της πόλης. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: