ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μια συνέντευξη από το παρελθόν που ένας δήμαρχος κάνει λόγο για "λυσσαλέα" επίθεση συμφερόντων στον Υμηττό και που σωστά καταλάβατε πλέον δεν βρίσκεται σε θέση ευθύνης!

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Μια συνέντευξη από το παρελθόν που ένας δήμαρχος κάνει λόγο για "λυσσαλέα" επίθεση συμφερόντων στον Υμηττό και που σωστά καταλάβατε πλέον δεν βρίσκεται σε θέση ευθύνης!


Διαβάζουμε και σας μεταφέρουμε αυτολεξεί στο τεύχος Μαίου 2010 του περιοδικού "Πολιτικά Ρεύματα" σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης κος Γιάννης Αναγνώστου στον δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα.

" Για εμάς τα οικόπεδα του Δημοσίου είναι αδιαπραγμάτευτα δεν μπαίνουμε στην λογική της οποιασδήποτε συναλλαγής  και βεβαίως είμαστε αποφασισμένοι να τα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Και σας λέω ειλικρινά πως δεν είναι υπόθεση η οποία αφορά στο δήμαρχο ή στο δημοτικό συμβούλιο είναι υπόθεση η οποία αφορά σε όλον τον λαό της πόλης, είναι υπόθεση η οποία αφορά το μέλλον των παιδιών μας. Η Ηλιούπολη δεν γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Θα είμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε θελήσει ή αποπειραθεί να αγγίξει αυτά τα ακίνητα

Η συνέντευξη έχει δοθεί πριν τα ακίνητα καταλήξουν τελικά στο ΔΗΜΟΣΙΟ και θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τώρα που δικαιώθηκαν οι αγώνες τους και το Ελληνικό Δημόσιο αύξησε την "προίκα" του εάν οι αυτοδιοικητικοί που πάλεψαν για αυτά , είναι διατεθειμένοι να τα βάλουν και με το ίδιο το κράτος που τα δέσμευσε για 99 χρόνια στην ΕΤΑΔ ως "εγγύηση" για το τεράστιο εξωτερικό χρέος της χώρας μας. 

Χρέος που δημιουργήθηκε από τέτοιες πρακτικές και που θα συνεχίσει να αυξάνει όσο οι ξένοι επενδυτές δεν νιώθουν ασφαλείς να επενδύσουν εδώ,  αφού αύριο μεθαύριο ένας δήμαρχος ή ένας πολιτικάντης μπορεί να τους πει πως τα συμβόλαιά σας είναι άκυρα,  οι εκτάσεις που αναγράφονται και που δεν απασχόλησαν το Ελληνικό Κράτος για πολλές δεκαετίες είναι λάθος , και αντί να σας αποζημιώσουμε και να απαλλοτριώσουμε τα ακίνητά αυτά σας τα παίρνουμε με την ελεγχόμενη από εμάς Ελληνική Δικαιοσύνη.

 Ό,τι πουλήσατε από αυτά πουλήσατε με τους νέους ιδιοκτήτες -κάποιοι τους χαρίστηκαν από τον Αλέξιο Νάστο - να μην έχουν καμία επίπτωση και με εκατοντάδες άλλους να έχουν αυξήσει τις περιουσίες τους εις βάρος του ΔΗΜΟΣΙΟΥ εφόσον τα ακίνητα αυτά σύμφωνα με την κατσαπλιάδικη λογική , δεν ήταν της έκτασης που αναγράφονται σε συμβόλαια που για δεκαετίες αποδέχονταν το κράτος αλλά πολύ μικρότερης! 

Κάπως έτσι κάποιοι ταύτισαν ακόμα και την ύπαρξη της πόλης μας με τα κτήματα αυτά. Κάποιοι άλλοι επί χούντας και πιο πριν επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου έδωσαν "προίκα" στους ένστολους ψηφοφόρους τους,  και σήμερα και για δεκαετίες ακόμα θα συνεχίσουμε να τα διεκδικούμε αφού ΚΛΕΦΤΕΣ ιδιωτικών περιουσιών υπήρξαμε από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους μετά την επανάσταση του 1821 έως και σήμερα. 

Η κομμουνιστική λογική που λέει πως δεν φέρει ευθύνη η μισή πόλη που αγόρασε από τους Νασταίους αλλά μόνο ο βοσκός Αλέξιος Νάστος που δώρισε μεγάλο μέρος της ιδιωτικής του περιουσίας στον δήμο μας επικρατεί σε όσους ακόμα και σήμερα αντί να τα βάλουν με τους ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ισχυρούς τα βάζουν με βοσκούς που χωρίς τις δικές τους πωλήσεις στους ιδρυτές της Ηλιούπολης δεν θα υπήρχε η πόλη του "Ήλιου". 

Οι κληρονόμοι Νάστου ξέρουν καλύτερα από τον καθένα μας , πως Βαρδινογιάννηδες και λοιποί επιχειρηματίες έχουν με τα ίδια ακριβώς συμβόλαια ΑΝΕΠΑΦΕΣ τις περιουσίες τους , καθώς γνωρίζουν επίσης πως είναι πλέον λιγότερο οικονομικά ισχυροί από όσους έχτισαν πολιτικές καριέρες και απέκτησαν ιδιωτική περιουσία πουλώντας σανό για πρόβατα! 




Τα γαλάζια , ροζ, πράσινα, μαύρα και κόκκινα πρόβατα της πόλης θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου αξιοποιηθεί αποκλειστικά για τον δήμο μας μια περιουσία που έτσι και αλλιώς πάλευαν με το αζημίωτο νομικοί και αυτοδιοικητικοί  για να γίνει ΔΗΜΟΣΙΑ,  και τώρα που έγινε θα συνεχίσουν  να παλεύουν  ακόμα έως ότου δοθεί προίκα στους αυτοδιοικητικούς. 

Γιατί προφανέστατα και ουδείς ευνοήθηκε που κατέληξε στην ΕΤΑΔ ενώ εκατοντάδες συνδημότες μας οφείλουν τις περιουσίες τους σε ακίνητα που βρέθηκαν στην κατοχή τους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ή και τζάμπα επί εποχής επάρατου δικτατορίας. 

Την επίσημη εκδοχή των αυτοδιοικητικών της πόλης μας δεν την παραδέχεται η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ αλλά ούτε και η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος,  αφού γνωρίζουν πως λειτούργησε το ελληνικό κράτος για δεκαετίες και πως στο όνομα δήθεν του λαού , εγκλημάτησε! 

Έτσι διαβάζοντας εδώ  την Ιστορία της πόλης μας , μαθαίνετε πως το τσιφλίκι Καρά ήταν 15.000 στρέμματα και αυτό αναγράφεται ακόμα και στο αρχείο του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου. Το μαθαίνουμε από το υπόμνημα του 1920 του προοδευτικού βουλευτή Σπύρου Θεοδωρόπουλου στη Βουλή και φυσικά 9.500 χρυσές λίρες δόθηκαν από τον Αλέξιο Νάστο για να αγοραστεί το 1922 αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για όσους έχουν στο DNA τους την κλεψιά! 

Το παραμύθι της Δημόσιας Περιουσίας δεν θα είχε ευτυχή κατάληξη για τους εμπνευστές του εάν δεν ερχόταν στην ΕΞΟΥΣΙΑ το ΚΛΕΠΤΟΠΑΣΟΚ και δεν δημιουργούσε ένα ΚΑΘΕΣΤΩΣ με την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να είναι υποχείριό του. 

Η χώρα πλέον έχει αλλάξει πορεία , όμως και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπήκε στη διαδικασία να αποδώσει ευθύνες σε επίορκους δικαστές,  που ζημίωσαν και ζημιώνουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και που παρακολουθούν τους Βέλγους συναδέλφους τους να κάνουν την δουλειά που οι ίδιοι θα έπρεπε να είχαν κάνει σε μια σειρά σκανδάλων με αποκορύφωμα το σκάνδαλο Siemens αλλά και τα πιο πρόσφατα όπου κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου βρέθηκαν με χρήματα που δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν αλλά εδώ είναι Ελλάδα και έτσι και έπιαναν την κα Καϊλή οι δικοί μας τσέοι , θα τους έλεγε πως τα βρήκε στον δρόμο , και θα την άφηναν ΕΛΕΥΘΕΡΗ όπως έκαναν σε δύο τουλάχιστον φορές  στην υπόθεση  της Novartis! 

Το θέμα της δημόσιας περιουσίας θα το βρίσκουμε μονίμως μπροστά μας , αφού σε αυτή ποντάρουν οι αυτοδιοικητικοί μας για να αλλάξουν την εικόνα της πόλης , και θα πρέπει να αρχίζουν να πιέζουν το κράτος για να τους δώσει ακίνητα και οικονομικούς πόρους για να το παίζουν αυτοδιοικητικοί και τάχα υπερασπιστές του δημοσίου συμφέροντος και του "καλού" των δημοτών. 

Αυτούς δηλαδή που ανάγκασαν με τις πολιτικές τους να χρεωκοπήσουν,  μαθαίνοντάς τους να ζουν πάνω από τις οικονομικές δυνάμεις της χώρα μας για δεκαετίες. 

Εάν δείτε πως έφευγαν τα 60.000.000 ευρώ και τα 80.000.000 ευρώ πριν την χρεοκοπία του 2010 από τις τακτικές κρατικές επιδοτήσεις στο δήμο μας θα καταλάβετε γιατί ακόμα και εάν μας ξαναδοθούν ( ευχόμαστε πως όχι) δεν θα επαρκούν ούτε για να καλύψουν τις στρατιές ψηφοφόρων - υπαλλήλων και τις φιέστες για να δοξαστούν όσοι μας οδήγησαν ως εδώ. 

Φοβόμαστε πως πολύ σύντομα το Ελληνικό Κράτος , θα έρθει στην ανάγκη να πουλήσει μέρος των ακινήτων που έχει στην κατοχή της η ΕΤΑΔ,  αφού ο λογαριασμός δεν βγαίνει και τότε θα δούμε πόσοι και ποιοι από αυτούς  που πάλεψαν για να γίνει μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ περιουσία ΔΗΜΟΣΙΑ θα τα βάλουν με τα ξένα funds. 

Ο κος Γιάννης Αναγνώστου είναι σίγουρα ένας από αυτούς που θα προασπίσει με πάθος την περιουσία αυτή , γιατί πιστεύει πως την δικαιούμαστε. 

Ελπίζουμε πως θα το πάνε έως το ΤΕΛΟΣ και μέχρι την τελική "δικαίωση" και οι  επόμενοι δήμαρχοι που στα λόγια θυμίζουν τον αείμνηστο Κιντή αλλά φοβόμαστε πως εάν πιεστούν και μείνουν χωρίς κρατική χρηματοδότηση ή με μειωμένη θα ακολουθήσουν την λογική που λέει πως οφείλουμε και θα χάσουμε μέρος αυτής της περιουσίας,  αφού ως λαός συνήθειες δεν αλλάξαμε,  ακόμα εξακολουθούμε και ζούμε παρασιτικά εις βάρος άλλων λαών! 

Και επειδή με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία,  και αυτοί οι λαοί παράγουν πολύ λιγότερο θα πέσει ΠΕΙΝΑ σε Ε.Ε με τους οικονομικά πιο ανίσχυρους να αντιμετωπίζουν πάρα πολύ  δυσάρεστες καταστάσεις. 

Τα καλάθια της νοικοκυράς,  και τα επιδόματα των 250 ευρώ είναι μια κομμουνιστική αντιμετώπιση των κρίσεων που ταιριάζει σε Σοβιετίες , και σίγουρα δεν θα σώσουν κανέναν από το να βρεθεί καταχρεωμένος,  αλλά πλέον και ποιον νοιάζει; 

Μας έμαθαν να ζούμε με δανεικά και να χρωστάμε έτσι ώστε να μας ελέγχουν καλύτερα! 

Σε άλλη ανάρτηση θα πατήσουμε πάνω σε αυτή την συνέντευξη που είχε 12 χρόνια πριν επισημάνει τον κίνδυνο που διατρέχει ο Υμηττός μας και από κάποιους "πονηρούς" που έχουν καταπατήσει τμήματα χωρίς αυτοί να έχουν καν συμβόλαια όπως είχε ο καταπατητής και τσιφλικάς όπως τον αποκαλούν οι περισσότεροι Αλέξιος Νάστος. 

Τώρα γιατί αυτοί που σήμερα τον βρίζουν είχαν δώσει το όνομα του στην σημερινή Λεωφόρο Μαρίνου Αντύπα είναι κάτι που θα πρέπει να σας εξηγήσουν οι ίδιοι αφού ακόμα πολιτεύονται με τις παρακαταθήκες ενός δοτού δημάρχου που δεν υπήρξε ο "Άγιος" που παρουσιάζεται και που σίγουρα δεν αποτελεί πρότυπο αυτοδιοικητικού αλλά παράδειγμα προς αποφυγήν! 


ΥΓ: Ο κος Αναγνώστου δεν είναι πλέον δήμαρχος και φυσικά τα συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τον Υμηττό δεν είναι ένας βοσκός που κατάφεραν να τον κάνουν πέρα αλλά ξένα funds για τα οποία ηθελημένα ή και άθελά τους δούλεψαν όσοι μάχονταν για να κάνουν δημόσια μια περιουσία που ουδέποτε μας ανήκε. Φανταζόμαστε πως οι διάδοχοί τους θα συνεχίσουν να μάχονται για να παραδοθεί η περιουσία αυτοί στους αυτοδιοικητικούς της πόλης μας και να την "αξιοποιήσουν" όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μουσεία, ΙΚΑ, Βρεφονηπιακοί σταθμοί και οτιδήποτε σε μια δεκαετία θα ανήκει σε ιδιώτες! Εκτός και κάποιοι αφελείς θεωρούν πως η πορεία μπορεί να αλλάξει και να ζήσουμε και πάλι παρασιτώντας εις βάρος άλλων λαών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: