ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Με τόσους "φιλάνθρωπους" και "μεγαλοεπιχειρηματίες" που έχει η πόλη μας είναι απορίας άξιο πως ο δήμος θα πληρώσει άλλα 16.278 ευρώ για να ενισχύσει το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο!

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Με τόσους "φιλάνθρωπους" και "μεγαλοεπιχειρηματίες" που έχει η πόλη μας είναι απορίας άξιο πως ο δήμος θα πληρώσει άλλα 16.278 ευρώ για να ενισχύσει το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο!


Διαβάσαμε εδώ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του δήμου Ηλιούπολης πως η διοίκηση πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή άλλα 16.000 ευρώ και κάτι ψιλά για να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Ορθώς έπραξε αφού οι "φιλάνθρωποι" της πόλης και προμηθευτές του δήμου επιχειρηματίες είναι αρκετά τσιγγούνηδες και δεν επιστρέφουν κάτι από αυτά που παίρνουν ως βοήθεια προς τον δήμο μας αφού δεν επιθυμούν ως φαίνεται να μειώσουν το κέρδος τους. 

Στη μάχη κατά της "φτώχειας"¨ και οι ενορίες της πόλης κάποιες από τις οποίες έστελναν για χρόνια στην "Κιβωτό του Κόσμου" το δικό σας υστέρημα για να αγοράζει ο πατέρας - Αντώνιος πολυτελή αυτοκίνητα και να διαβεί μέσα στη χλιδή. Μάλιστα επειδή οι δημοσιογράφοι συχνά - πυκνά με τα ρεπορτάζ τους χαλάνε τα μεροκάματα των "Αγίων" έχουμε τις συνήθεις βολές τους και προτροπές τους να μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε έχοντας φαίνεται ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ πως όλα αυτά είναι ψεύδη και πως είναι τυχαίο γεγονός πως ο πατέρας Αντώνιος είχε δώσει θέση ευθύνης μέσα στη δομή μόνο σε νέους με ιδιαιτερότητες! 

Δεν βαριέστε δεν θα ασχοληθούμε Χριστουγεννιάτικα με πούστηδες αφήνουμε το δόγμα τους να καταδικάσει την ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ και να "καθαρίσει" την κοινωνία από τα μιάσματα! Έτσι ερμηνεύουν οι γραφές την διαφορετική σεξουαλική συμπεριφορά ως αμάρτημα και ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ! 

Πάμε λοιπόν να δούμε πως ένας δήμος με 15 Super Marker δεν καταφέρνει να έχει πάντα γεμάτα τα ράφια του κοινωνικού του παντοπωλείου. Δεν τα έχει προφανέστατα γιατί οι προμήθειες και οι προμηθευτές είναι καλύτεροι σύμμαχοι της εκάστοτε διοίκησης από μεγάλες και πολυεθνικές εταιρίες που θα πρόσφεραν τόνους τρόφιμα εάν κάποιος ενδιαφέρονταν απλώς να τους προβάλλει σε διάφορες εκδηλώσεις του δήμου μας αντί να προβάλει αμφιλεγόμενες προσωπικότητες για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο τις μέρες αυτές άλλωστε έχουμε πολλά να γράψουμε από Μάρτη και μετά για ένα σωρό πρόσωπα που είχαν την ατυχία ( θα το διαπιστώσουν αυτό) να "πέσουν" πάνω μας. 

Δεν ξέρω εάν έχετε παρακολουθήσεις τις χορηγίες της Coca - Cola σε κάποιους δήμους της Αττικής και πως θα σας φαίνονταν να είχε ένας δήμος όφελος μερικών χιλιάδων ευρώ ετησίως με την τοποθέτηση του δημοφιλούς σήματος της Αμερικανικής Εταιρίας σε κάποια σημεία της πόλης (δομές , αθλητικούς χώρους, σχολεία, κ.ο.κ). 

Αντί να έχουμε κακόγουστα γκράφιτι ή και καλόγουστα που δεν φέρνουν έσοδα να εκμεταλλευόμασταν για να γεμίσουμε τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τρόφιμα από τα έσοδα που θα είχαμε και όχι από τον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό. 

Ο δήμος Ηλιούπολης θα μπορούσε να έχει 4-5 εκατομμύρια ευρώ έσοδα ετησίως από χορηγούς εάν οι διοικήσεις δεν είχαν ιδεοληψίες που κρατούν την πόλη μας πίσω. 

Άμα έχεις χορηγούς μικρομεσαίους είναι δύσκολο να αλλάξεις ως δήμος ή ως πόλη επίπεδο. Εάν θέλεις να βοηθήσεις και τους μικρομεσαίους να "ψηλώσουν" δεν έχεις παρά να τους συμβουλεύσεις να ενώσουν δυνάμεις πριν κλείσουν τελείως. 

Εδώ κάποιοι θεωρούν πως θα επιβάλλουν για δεκαετίες ακόμα έναν δίχτυ προστασίας υπέρ μικρών επιχειρήσεων που αποτελεί στρέβλωση του καπιταλισμού και αντί να σώσει ακόμα και τους μικρούς και τους μεσαίους απειλεί να μας βουλιάξει ΟΛΟΥΣ. 

Γιατί σώζεις κάποιον ΜΟΝΟ όταν του λες την αλήθεια και αυτή είναι πως τα επόμενα χρόνια οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  των 1-2 ατόμων προσωπικό είτε θα συγχωνευτούν είτε θα κλείσουν! 

Μέσα στην νυν διοίκηση υπάρχουν πολλοί που θα επιθυμούσαν να αυξήσουν τα έσοδα του δήμου με συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρίες αλλά η ΣΟΒΙΕΤΙΑ αντιδρά και αντιστέκεται! Γιατί τον δήμο δεν τον διοικούν σε καμία περίπτωση οι αιρετοί αλλά όσοι κάνουν του κεφαλιού τους και  έχοντας ως ανυπέρβλητο εμπόδιο για κάθε διοίκηση την ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ πετυχαίνουν και εκθέτουν όλες τις διοικήσεις. Ακόμα και ο δήμος Αλίμου πρόσφατα αναγκάστηκε να προσλάβει και θα αποζημιώσει κιόλας υπαλλήλους που είχαν απολυθεί επειδή αρνήθηκαν να προσφέρουν υπηρεσίες που τους ζητήθηκαν την περίοδο της πανδημίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: